עבור לתוכן

אתם נושאים עליכם תעודת זהות?

Featured Replies

פורסם

לפי החוק מרגע שבו קבלת את הת. זהות אתה מחוייב לשאת אותה עליך.

אני באופן אישי לא נושא תעודת זהות אלא רשיון נהיגה. התעודת זהות מאוד מגושמת ובקושי יכולה להכנס לארנק.

האם תעודה מזהה כלשהי כגון רשיון יכולה להוות תחליף לתעודת זהות?

האם קרו מקרים שבהם אדם נעצר על אי נשיאת ת. זהות?

"תושב שמלאו לו 16 שנים חייב לשאת עמו תמיד תעודת זהות ולהציגה בפני קצין משטרה בכיר, ראש רשות מקומית, שוטר או חייל במילוי תפקידם, כשידרשו זאת ממנו."

"העובר על הוראות חוק זה, דינו קנס 5,000 שקלים, ובלבד שלא יועמד אדם לדין על אי הצגת תעודה אם תוך חמישה ימים לאחר שנדרש לכך הוצגה התעודה לפני מי שדרש את הצגתה, או לפני שוטר בתחנת המשטרה, ונקבעה זהותו של האדם על פיה; נקבעה זהותו כאמור, יינתן לו, על פי דרישתו, אישור בכתב על כך בתחנת המשטרה."

http://he.wikisource.org/wiki/%D7%97%D7%95%D7%A7_%D7%94%D7%97%D7%96%D7%A7%D7%AA_%D7%AA%D7%A2%D7%95%D7%93%D7%AA_%D7%96%D7%94%D7%95%D7%AA_%D7%95%D7%94%D7%A6%D7%92%D7%AA%D7%94

פורסם

כן, בכיס האחורי של המכנס.

זה הרגל, פעם לא הייתי מסתובב עם ארנק אלא פשוט מכניס כמה שטרות לת.ז. וזהו, היום כבר יש לי יותר דברים שאני לוקח עלי ואני מסתובב עם ארנק אבל עדיין לוקח את הת.ז. בגלל שאני רגיל. עכשיו כשאני בודק יש לי בארנק כיס אחד בדיוק בגודל של הת.ז., אולי אכניס אותה לשם.

פורסם

:kopfpatsch:

אני אפילו לא הלכתי להוציא...

חשבתם על ההיגיון ? אם אין עלי תעודת זהות איך למען השם הוא ידע למי לרשום את הקנס ? אני יכול להמציא לו שם "מירו ברבירו" ...

פורסם

לא :kopfpatsch: במקרה הטוב הוא יכול לקחת פרטים אחרים שאתה או מישהו שנמצא איתך יכול להוכיח שהם נכונים ואתה תצטרך ללכת לתחנת משטרה כדי להראות את הת.ז.(וקנס או מה שזה לא יהיה אתה בכל מקרה תקבל). במקרה הרע אתה גומר במעצר.

פורסם

אני הולך עם רישיון..

לדעתי זה תופס במקרה שאמרת.

פורסם

רשיון נהיגה עושה את העבודה (אפשר אפילו להצביע איתו בבחירות).

עם תעודת זהות כדאי דווקא לא להסתובב, מהסיבה שאם מאבדים אותה והיא מגיעה לידיים הלא נכונות, קצרה הדרך לשלב בו יפתחו חשבונות בנקים על שמכם/ירוקנו את חשבון הבנק שלכם, ותגיעו למצב בו אתם צריכים להוכיח שאין לכם אחות.

פורסם

ארנק עם ת.ז, רשיון וכ"א תמיד עלי כשאני יוצא מהבית.

פורסם

אתה צריך לסחוב תעודה מזהה ורישיון עונה על ההגדרה הזאת.

אין צורך לסחוב את שניהם.

פורסם

אני לא רואה טעם להיסחב עם ת"ז, במיוחד אם יש לך רשיון.

הת"ז היא נורא גדולה ומעיקה, היא לא נכנסת לשום דבר. רשיון הוא בגודל תקני ופשוט נכנס לכל ארנק.

אני לא מכיר בן אדם אחד שיש לו רשיון ומסתובב גם עם ת"ז.

פורסם

חובה להסתובב עם תעודה מזהה אני איבדתי את הת.ז. לפני שנתיים ולא טרחתי להוציא חדשה

גם חוגר מילואים תופס למי שמורעל

פורסם

:kopfpatsch:

אני אפילו לא הלכתי להוציא...

חשבתם על ההיגיון ? אם אין עלי תעודת זהות איך למען השם הוא ידע למי לרשום את הקנס ? אני יכול להמציא לו שם "מירו ברבירו" ...

זה לא ממש בעיה הם יכולים לדרוש שתבוא איתם לתחנת המשטרה להזדהות ואם לא תסכים יש להם את כל האמצאים לעצור אותך.

אם הבנתי נכון חייבים להחזיק על גופך תעודת זהות ובכלל אם אתה נהג אתה צריך גם ת"ז וגם רשיון נהיגה. אם אין רשיון נהיגה הם יכולים לבדוק במחשב ואני לא חושב שהם כותבים על זה קנס. אם אין בכלל תעודה מזהה אני חושב שמשתמשים בשיטת ה KISS. לוקחים לתחנת משטרה לזהוי.

נ.ב. יש לי אותה בארנק ביחד עם כל הכרטיסים האחרים + כמה כרטיסים מיותרים .

פורסם

גם חוגר מילואים תופס למי שמורעל

ולכל מי שמעדיף להכנס לקניונים/כל מוסד ציבורי אחר ללא פשפוש בחפציו.

פורסם

הוא רחב מידי להידחס לי בארנק :P

ככה הולך עם רשיון וחוגר בארנק כי בראשון וחמישי אין לי כוח לבדיקות באוטובוסים ורכבות

פורסם

אני חושב שתכלס זה נועד כדי לתפוס ערבים שמגיעים מהשטחים ללא אישור.

אני זוכר כשהייתי באבט"ש עשינו סיור ועברנו מלא אנשים לראות שהם בעלי תעודות כחולות ולא מסתננים.

פורסם

לא נשאתי איתי סתם ככה מעולם ת.ז.

אלא אם אני הולך לדואר ויש צורך בזיהוי אישי וכיוב'.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים