עבור לתוכן

ממה סרטי קולנוע מרוויחים היום?

Featured Replies

פורסם

אני מסכים. זה למה נוראי שאין אתר ישראלי נורמאלי שמוכר מוזיקה.

לא היה מפריע לי לשלם 5 שקלים על סינגל, אבל העובדה שאתה צריך לעבור 10 מדורי גהנום, ואין אתר שמרכז את כל המוזיקה במקום אחד הופכת את זה לגרוע כמעט כמו ללכת לקנות בחנות.

• תגובות 44
  • צפיות 3.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא מבין למה הדגשת דווקא את התשלום....

מכל הרשימה הנוראית הזאת (שעייף אותי רק לקרוא אותה..) התשלום הוא הדבר הכי פחות מדכא שמופיע שם.

:goodposting:

הדבר הכי מעצבן זה לצאת מהבית בשביל זה, שלא לדבר על הרבה מקומות שגם אין בהם אפילו ספריית DVD אחת.

לגבי שירותים אונליין:

סרטים - יש את Orange Time אבל הבעיה היא שזה רק סטרימינג והאיכות היא לא משהו, המחירים דווקא סבירים ונעים בין 5 ש"ח לפרק ו10-15 שקל לסרט. בנוסף יש גם את השירות הנסיוני של בלוקבסטר אבל נראה לי שזה ננטש וגם האתר שלו התפגר.

מוזיקה - יש את סלקום שמוכרים שיר ב5 שקל והיו עוד שני אתרים שאני לא זוכר איך קוראים להם או אם הם עדיין קיימים.

יש גם את DVD ישיר שאפשר לעשות אצלהם מנוי ולקבל את הסרטים בדואר, אבל למי יש עצבים לחכות שזה יגיע.

פורסם

שיר ב5 ש"ח?! טוב שלא נסחפו..

פורסם

לא טוב לך? רוצה בחינם?

פורסם
  • מחבר

תקשיבו רגע, קראתי את מה שכתבתם ויש לי כמה דברים להגיד:

1) היו כמה שהזכירו את התעשיה הנלווית והפרסומות בתוך הסרטים. אבל זה היה גם לפני 30 שנה וזה לא ייחודי לימינו, לכן זה לא יכול להיות טיעון.

2) נכון שעדיין יש אנשים שמעדיפים ללכת לקולנוע, אבל זה נמצא במגמת ירידה בגלל שהדור ההוא מתמעט וגם מהירות האינטרנט משתפרת. אם לפני 5 שנים היה צריך לחכות ימים בשביל להוריד סרט היום אפשר להוריד בתוך שעה ואף פחות מכך. בנוסף יש סטרימינג. אני חושב שבתוך שנתיים-שלוש המצב יהיה קשה אף יותר עבורם.

3) עשיתם השוואה מוגזמת בין המוזיקה לקולנוע. כשאתה מוציא כסף על סרט זה חד פעמי. הולך לקולנוע, משלם וזהו. עם מוזיקה זה לא ככה. אתה קונה דיסק, הולך להופעה, ולפעמים הזמר משתתף בפרסומות. אין את זה בסרטים.

4) ולגבי סרטי DVD - זה עוד יותר מוזר כי הם מפספסים אפילו את מעט הצופים שהולכים לקולנוע. איך הם מרוויחים מכך שהורדתי את הסרט וצפיתי בבית???

פורסם

העובדות מדברות בעד עצמן. בעשור האחרון כל שנה ולעיתים קרובות גם כמה פעמים בשנה יש סרט שעובר את החצי מיליארד $ בהכנסות. (למרות שלסכום האסטרונומי שהרוויח טיטאניק - 1,800,000,000$ - אף אחד עדיין לא הגיע, אם אני זוכר נכון אז מס' 2 LOTR ROTK הרוויח 1,100,000,000$)

פורסם

אגב בהקשר של בלוקבאסטר לא יודע איך זה בשאר חלקי הארץ אבל ברעננה יש אפשרות למשלוח חינם (ככה שמעתי מידידה)

פורסם

העובדות מדברות בעד עצמן. בעשור האחרון כל שנה ולעיתים קרובות גם כמה פעמים בשנה יש סרט שעובר את החצי מיליארד $ בהכנסות. (למרות שלסכום האסטרונומי שהרוויח טיטאניק - 1,800,000,000$ - אף אחד עדיין לא הגיע, אם אני זוכר נכון אז מס' 2 LOTR ROTK הרוויח 1,100,000,000$)

גם אתה בילית זמן רב בBOXOFFICEMOJO.COM?

פורסם
IMDB...
פורסם
היו כמה שהזכירו את התעשיה הנלווית והפרסומות בתוך הסרטים. אבל זה היה גם לפני 30 שנה וזה לא ייחודי לימינו, לכן זה לא יכול להיות טיעון.

זה כן כי זה התחזק מאז ומפרסמים \זכינים משלמים יותר היום

נכון שעדיין יש אנשים שמעדיפים ללכת לקולנוע, אבל זה נמצא במגמת ירידה בגלל שהדור ההוא מתמעט וגם מהירות האינטרנט משתפרת. אם לפני 5 שנים היה צריך לחכות ימים בשביל להוריד סרט היום אפשר להוריד בתוך שעה ואף פחות מכך. בנוסף יש סטרימינג. אני חושב שבתוך שנתיים-שלוש המצב יהיה קשה אף יותר עבורם.

קודם כל מחירי הכרטיסים עלו משמעותית מהמחירים של לפני 20 שנה

שנית לא לכולם יש קולנוע ביתי ברמה כזאת וחוץ מזה בקולנוע אפשר להכניס גימיקים שיהיו יקרים ולא משתלמים בהתחלה

לממש בבית

לדוגמה סירטי "3D " שדיסני הכניסה והצליחו מאוד ותמיד אפשר להכניס עוד גימיקים

כמובן יש גם את נושא ה"יציאות " בין אם זה יציאה אם בת זוג פוטנציאלית או זוג נשואי +ילדים שצריך להתרעננן קצת

3) עשיתם השוואה מוגזמת בין המוזיקה לקולנוע. כשאתה מוציא כסף על סרט זה חד פעמי. הולך לקולנוע, משלם וזהו. עם מוזיקה זה לא ככה. אתה קונה דיסק, הולך להופעה, ולפעמים הזמר משתתף בפרסומות. אין את זה בסרטים

אבל זה לא תמיד נכון שזה חד פעמים

סתם לדוגמה ניקח סרט ילדים מצליח כמו מלך האריות

אנשים הלכו לסרט קנו את הפסקול קנו בובות ומשחקים וצפו בהצגה שמבוססת על הסרט

ואתה יודע מה חלק מהמוזיקה מהסרט בטח הייתה גם בכמה פרסומות

ואם אתה רוצה משהו שיצא לאחרונה אז הסרט של אקסמן הרוויח בקופות וגרר מוצרים כמו משחק ווידיאו ודברים נוספים

ולך תידע מה יהיה בהמשך או מאחורי הקלעים

סתם לדוגמה אולי ימכרו חלקים מהתפאורה ? תלבושות ? וכו

סרט זה השקעה לפעמים זה מצליח ולפעמים נכשל אבל התעשיה עדיין חייה ובועטת למרות כל הזיוני מוח על פיראטיות

תבין הרבה מהכיביכול פיראטים לא היו הולכים לקולנוע הרבה גם אם לא הייתה להם אלטרנטיבה

וגם בעבר הייתה "פיראטיות" והרבה פשוט במקום ברשת זה היה בדוכנים מפוקפקים

עוד בעידן הווידיאו המקליט היה פיראטיות חזקה

ולגבי סרטי DVD - זה עוד יותר מוזר כי הם מפספסים אפילו את מעט הצופים שהולכים לקולנוע. איך הם מרוויחים מכך שהורדתי את הסרט וצפיתי בבית???

אולי הם לא מרוויחים מאנשים שמורידים בחינם אבל יש עדיין הרבה מאוד אנשים שקונים\משכירים סרטים

וכמו שאמרתי גם בעבר היה הרבה פיראטיות -היום פשוט צועקים בכל שהיא קיימת כאילו האינטרנט התחיל אם זה

וכאילו זה מה שיפגע ברווחים

אבל אם תחשוב על זה אנשים שמורידים בחינם לא היו קונים בכסף את רוב התוכן שהם מורידים נקודה

זה שמחשבים תכנים פרוצים כרווח מופסד זה בולשיט אחד גדול

בן אדם בתילאנד שמרוויח גרושים גם ככה לא היה קונה דיסק או סרט או משחק במחיר המבוקש בארצות הברית

פורסם

אני פשוט המום מהמספרים האלה, 3 מיליארד דולר...לא יכול לדמיין את זה בכלל..

פורסם

כמה עולה היום השכרת סרט בארץ שאתה אומר שכל כך יקר פה לעומת חול?

25 שקלים? תהיה בטוח שזה לא יותר יקר מבארהב.

העניין הוא שהרבה יותר נוח לשבת בבית ולהוריד את הסרט, מאשר לקום, להתלבש, לצאת מהבית, לקחת את האוטו, לנסוע לקניון, להיכנס לחנות, לבחור סרט, לחייך לבחורה בקופה, לשלם, לנסוע הבייתה... ועוד לעשות את כל זה שוב כדי להחזיר אותו...

אני לא יודע מאיפה אתה ניזון - אבל טאוור רקורדס לדוגמא בארה"ב קרסה. אני ממש לא בטוח שבלוקבסטר משגשגת שם כמו שאתה אומר.

אבל אתה יכול לספר לעצמך את זה אם זה מרגיע אותך כשאתה מוריד... :)

כמו שכבר אמרו לך, התשלום ברשימה הזו הוא החלק הכי פחות נוראי. הבעיה היא הנגישות.

תן לי שירות הורדות סרטים טוב בתשלום שיטוס כל הזמן על מהירות מלאה, ומצידי שיהיה גם חתום DRM, מתאים לי.

לגבי בלוקבאסטר- כמה עולה השכרת סרט בארץ? 30 שקלים ליום בוידיאומטים וחנויות של בלוקבאסטר למדיית DVD.

כן, ביחס ל 3.59 דולר ליום ל 90% מהסרטים במדיית DVD שזה עולה בארה"ב... זה הרבה. יש לי ידידה בארה"ב שעובדת בבלוקבאסטר, אז יש לי מושג כללי לגבי המחירים שם לעומת פה.

חוץ מזה שאין מה להשוות זמינות, וידאומטים או סניפים בארה"ב לדוגמה נמצאים בכל חור ופינה, בארץ אתה צריך לבזבז כסף על דלק בשביל לנסוע לשכור פקקטה סרט לסופ"ש. אז בעלות כוללת של בערך 50-60 שקלים, זה ממש לא שווה.

ולמרות שבלוקבאסטר לא בדיוק משגשגת (תראה לי מישהו בארה"ב שכן משגשג....), הם לא ממש על סף קריסה. עד לפני המשבר הם היו במצב מעולה, ואין סיבה שלא יחזרו למצב הזה אחרי שנצא מהבוץ. הנקודה היא האם אנשים בחו"ל לעומת הארץ כן מוכנים לשלם על מדיה דיגיטלית והאם הפירטיות מחסלת את הרווחים של היוצרים, לא אם רשת כזו או אחרת מצליחה לשרוד את המשבר.

פורסם

שכירה בודדת של סרט בבלוקבסטר עולה משהו כמו 22 שקל ובספריות פרטיות(לפחות אלו שעדיין קיימות ולהוציא את אוזן הגנבים) זה קצת פחות. מנויים נעים בין 20 ל12 ש"ח פר שכירה, מהניסיון שלי העלויות בספריות הפרטיות הן נמוכות בצורה משמעותית(אבל אני משער שזה גם תלוי בעיר).

יש גם את DVD ישיר שהשיטה שלהם שונה: המנוי הוא לחודש ובמהלך החודש אתה יכול לשכור כמה סרטים שאתה רוצה, המחיר משתנה בהתאם למס' הסרטים שאתה יכול לקחת בו זמנית. אתה לא צריך ללכת אליהם, יש להם אתר שדרכו אתה בוחר רשימה של סרטים שאתה רוצה וכל פעם הם שולחים לך סרט/ים מהרשימה(ע"פ הסדר שלך ובתנאי שהוא במלאי) בדואר מהיום למחר. כשאתה שולח להם את הסרט בחזרה(באמצעות מעטפית דואר מהיר שאתה מקבל) הם שולחים לך את הסרט הבא מהרשימה. המחירים נעים בין 90 ש"ח לחודש לסרט אחד עד 220 ש"ח לחודש ל3 סרטים (יש להם גם מבצע חודש ראשון ב50% וכל המנויים בלי התחייבות).

השיטה שלהם טובה והמחירים לא יקרים(אם נניח שכל סרט אתה שומר 2 לילות אתה יכול להחליף עד 11 סרטים בחודש, יוצא 8 וחצי שקל לשכירה), הבעיה היא שהרבה פעמים בא לך לראות משהו באותו רגע ואתה לא יכול או לא רוצה לחכות למחר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים