עבור לתוכן

ממה סרטי קולנוע מרוויחים היום?

Featured Replies

פורסם

גם אם תסתכל על רשימת השירים הכי מורדים, עדיין המספרים שלהם יהיו מגוחכים לעומת מכירות תקליטים מוצלחים מלפני עשור או שניים. אנשים אולי מעדיפים לקנות סינגלים על פני תקליטים, אך ללא ספק גם שם הפיראטיות נגסה בנתח שוק לא קטן ופגעה במכירות הפוטנציאליות.

• תגובות 44
  • צפיות 3.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

גם אם תסתכל על רשימת השירים הכי מורדים, עדיין המספרים שלהם יהיו מגוחכים לעומת מכירות תקליטים מוצלחים מלפני עשור או שניים. אנשים אולי מעדיפים לקנות סינגלים על פני תקליטים, אך ללא ספק גם שם הפיראטיות נגסה בנתח שוק לא קטן ופגעה במכירות הפוטנציאליות.

אתה טועה.

לפני שני עשורים,כשלהקה/אומן,גם המפורסמים ביותר שביניהם,היו מוציאים אלבום חדש-איך הם יכלו לפרסם את עצמם? פרסומת? קליפ? זה ככלום וכאפס לעומת הפרסום העצום ובחינם שיש באינטרנט כיום! אמנם שהיום הפכו למצליחים מאוד(בעקבות להיט אחד ויחיד) לא היו זוכים לשום הכרה כלל לפני עשרים שנה..וזה שלחברות התקליטים משתלם להציג אחרת זה עניין אחר...

אולי ישנם אמנים מסויימים מאוד שהפסידו מן המצב,אבל הרוב המוחלט רק מרוויחים מהפיראטיות ומהאינטרנט,וזאת עובדה.

פורסם

ואל תשכח שאת רוב ההכנסות ממכירת התקליטית מקבלות חברות ההפקה ולא האמן עצמו ,ככה שבמילא המכירות לא הכניסו את רוב הסכומים .

פורסם

אתה טועה.

לפני שני עשורים,כשלהקה/אומן,גם המפורסמים ביותר שביניהם,היו מוציאים אלבום חדש-איך הם יכלו לפרסם את עצמם? פרסומת? קליפ? זה ככלום וכאפס לעומת הפרסום העצום ובחינם שיש באינטרנט כיום! אמנם שהיום הפכו למצליחים מאוד(בעקבות להיט אחד ויחיד) לא היו זוכים לשום הכרה כלל לפני עשרים שנה..וזה שלחברות התקליטים משתלם להציג אחרת זה עניין אחר...

אולי ישנם אמנים מסויימים מאוד שהפסידו מן המצב,אבל הרוב המוחלט רק מרוויחים מהפיראטיות ומהאינטרנט,וזאת עובדה.

מה שאמרת לא סותר את מה שאמרתי. אמנים בימינו, גם המוצלחים ביותר שבהם, לא מתקרבים למספרים של לפני עידן האינטרנט. תן רפרוף ברשימה הזאת http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_best-selling_albums_worldwide ותראה בעצמך אילו עשורים היו יותר רווחיים.

ואתה רציני לגבי הפרסום? להקות ענק כמו הביטלס, לד זפלין, פינק פלויד וכו' זכו לחשיפה והצלחה מסחרית שאמנים בימינו יכולים רק לחלום עליהן.

בנוגע ל-one hit wonders למיניהם, תהיה בטוח שרבים מהם היו עושים הרבה יותר כסף לו היו כותבים את אותו הלהיט לפני 15 שנה.

ואל תשכח שאת רוב ההכנסות ממכירת התקליטית מקבלות חברות ההפקה ולא האמן עצמו ,ככה שבמילא המכירות לא הכניסו את רוב הסכומים .

אני לא יודע איזה אחוז מהמכירות אמן לוקח בימינו לכיסו ממכירות התקליטים, אבל בטוח שבעבר באחוז הזה היה יותר גבוה. תחשוב שאם אמן מוכר כ-20 מיליון עותקים מדיסק, אז חברת התקליטים פתאום תצטרך את האמן יותר ממה שהוא יהיה צריך את חברת התקליטים, מה שיתבטא בחוזים טובים יותר לאמן.

פורסם

ע"ע Radiohead

פורסם

זה לא חוכמה, רדיוהד קיימים מלפני העידן של האינטרנט. זה באמת שאלה כמה אמני אינדי שמפרסמים את עצמם באינטרנט מגיעים לאנשהו? לדעתי יש כמות כזאת עצומה של אמנים אנונימים כדוגמאת מייספייס ואחרים שאף אחד לא יכול לפרוץ באמת, זה סתם מנוצל ע"י המאזינים שמקשיבים בחינם.

פורסם

ולנגדם יש אמנים סטייל ARCTIC MONKEYS וCASSIE(ואלה רק שני דוגמאות מהירות שקופצות לי לראש),שהתפרסמו אך ורק דרך האינטרנט תחילה,והפכו למפורסמים מאוד בזכותו...

פורסם

ולנגדם יש אמנים סטייל ARCTIC MONKEYS וCASSIE(ואלה רק שני דוגמאות מהירות שקופצות לי לראש),שהתפרסמו אך ורק דרך האינטרנט תחילה,והפכו למפורסמים מאוד בזכותו...

מי?

וArctic Monkeys הם סתם אובר רייטד.

פורסם

מה שאמרת לא סותר את מה שאמרתי. אמנים בימינו, גם המוצלחים ביותר שבהם, לא מתקרבים למספרים של לפני עידן האינטרנט. תן רפרוף ברשימה הזאת http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_best-selling_albums_worldwide ותראה בעצמך אילו עשורים היו יותר רווחיים.

ואתה רציני לגבי הפרסום? להקות ענק כמו הביטלס, לד זפלין, פינק פלויד וכו' זכו לחשיפה והצלחה מסחרית שאמנים בימינו יכולים רק לחלום עליהן.

בנוגע ל-one hit wonders למיניהם, תהיה בטוח שרבים מהם היו עושים הרבה יותר כסף לו היו כותבים את אותו הלהיט לפני 15 שנה.

אני לא יודע איזה אחוז מהמכירות אמן לוקח בימינו לכיסו ממכירות התקליטים, אבל בטוח שבעבר באחוז הזה היה יותר גבוה. תחשוב שאם אמן מוכר כ-20 מיליון עותקים מדיסק, אז חברת התקליטים פתאום תצטרך את האמן יותר ממה שהוא יהיה צריך את חברת התקליטים, מה שיתבטא בחוזים טובים יותר לאמן.

לגבי כל מה שאמרת ביחד-

1- זו לא חכמה להביא אלבומים ישנים מול חדשים, אלא אם אתה קוצב פרק זמן. לישנים היו, מה, 20? 30 שנה למכור? הכמויות שרשומות שם מצטברות.

2- אתה משווה את הדברים שהיו בשנות ה 70/80, דברים שאשכרה היה אפשר לקרוא להם מוזיקה לזבל של היום?

משנת 2000 והלאה, יש מעט מאוד אלבומים שגם שווים קניה.

אה, ואגב, אייטונס עברה מזמן מכירה של מיליארד שירים, ואם תיקח את כל החנויות המקוונות ביחד, יש לך מעל 5 מיליארד שירים שכבר נמכרו.

פורסם

מרוויחים מאנשים שצופים בהם בקולנוע ומ CD DVD BLUERAY SOUNDTRCK, אם זה סרט מצוייר אז גם מבובות למקדונלדס בארוחות השמחות שלהם... ופרסומות סמויות כמובן :)

למרות הילולת האינטרנט תתפלא לדעת שאנשים עדיין מעדיפים ללכת לקולנוע לראות סרטים מסויימים.

מה לעשות יש סרטים שלא היו צריכים להגיע לקולנוע והגיעו... אותם רואים בבית :)

תחשוב על זה ככה.. אלה שלא היו אמורים להגיע לקולנוע ואיכשהו הגיעו זה כמו הסרטים שהיו משדרים בערוץ "4" אחרי שערוצי הסרטים בכבלים הדיגיטליים נכנסו לאופנה חחחחח או אם תלך יותר אחורה, אלה שהגיעו לערוץ 2 כי ערוץ 4 היה יותר מידי טוב בשבילם :)

פורסם

לגבי כל מה שאמרת ביחד-

1- זו לא חכמה להביא אלבומים ישנים מול חדשים, אלא אם אתה קוצב פרק זמן. לישנים היו, מה, 20? 30 שנה למכור? הכמויות שרשומות שם מצטברות.

2- אתה משווה את הדברים שהיו בשנות ה 70/80, דברים שאשכרה היה אפשר לקרוא להם מוזיקה לזבל של היום?

משנת 2000 והלאה, יש מעט מאוד אלבומים שגם שווים קניה.

אה, ואגב, אייטונס עברה מזמן מכירה של מיליארד שירים, ואם תיקח את כל החנויות המקוונות ביחד, יש לך מעל 5 מיליארד שירים שכבר נמכרו.

1. נו באמת, גם אם תיתן לבריטני ספירס וחברותיה מאה שנה הן לא יגיעו לחצי מהמכירות של הרבע התחתון ברשימה.

2. זה שאין השוואה בין המוזיקה של פעם לזאת של היום אני ואתה אולי יודעים, אך למיליונים אחרים הדבר ממש לא ברור מאליו. פשוט חלקם העצום מוריד פיראטית את אותם אלבומים ושירים ולכן הם לא ממריאים במכירות.

אני לא יודע עד כמה נכון הנתון הזה של 5 מיליארד הורדות (אשמח לקישור בעניין), אבל גם אם הוא אמיתי הוא מתייחס לתעשיה שלמה ולא לאמן בודד. אני עדיין טוען שבעבר אמנים שלהם היו כמה להיטים בודדים הצליחו להתפרנס טוב יותר מאמנים בסטטוס דומה בימינו.

פורסם

שמת לב שבריטני ספירס, מאריה קארי, בקסטריט בויז וחבריהם נמצאים במקומות די גבוהים ברשימה שהבאת?

פורסם

כשאמרתי בריטני ספירס וחברותיה התכוונתי לאמנים שרוב פעילותם היתה אחרי עידן האינטרנט, לכן את מריה קארי אתה יכול להוציא מהמשוואה. אם תשים לב לשנים שבהם יצאו אותם האלבומים הנמכרים של האמנים האלה, תראה שמדובר בשנות ה-90 המאוחרות עד לשנות ה-2000 המוקדמות - תקופות בהן ההורדות הפיראטיות עוד לא היו מספיק פופולאריות בשביל לפגוע בכל התעשיה. נראה אותם משחזרים את ההישגים האלה היום.

שים לב שהאלבום הכי מאוחר שהתברג לרשימה הוא משנת 2004 וגם הוא נמצא בחלק התחתון של הרשימה (מה גם שנשגב מבינתי איך אשר הגיע לשם, אבל מילא).

פורסם

בלוקבאסטר חיים בארה"ב לדוגמה טוב מאוד, ואין סיבה שזה יפסק. אם בארץ הייתה מדיה נוחה להעברת סרטי HD במחיר נורמלי, גם אני (וגם עוד הרבה) היינו שוכרים סרטים, אבל כרגע מחירי ההשכרה של בלו ריי או אפילו DVD בבלוקבאסטר לא הגיוניים בגרוש, מה שגם זה לא נגיש לכולם.

כמה עולה היום השכרת סרט בארץ שאתה אומר שכל כך יקר פה לעומת חול?

25 שקלים? תהיה בטוח שזה לא יותר יקר מבארהב.

העניין הוא שהרבה יותר נוח לשבת בבית ולהוריד את הסרט, מאשר לקום, להתלבש, לצאת מהבית, לקחת את האוטו, לנסוע לקניון, להיכנס לחנות, לבחור סרט, לחייך לבחורה בקופה, לשלם, לנסוע הבייתה... ועוד לעשות את כל זה שוב כדי להחזיר אותו...

אני לא יודע מאיפה אתה ניזון - אבל טאוור רקורדס לדוגמא בארה"ב קרסה. אני ממש לא בטוח שבלוקבסטר משגשגת שם כמו שאתה אומר.

אבל אתה יכול לספר לעצמך את זה אם זה מרגיע אותך כשאתה מוריד... :)

הרשימה הזו - מאיזה תאריך היא?

פורסם

לא מבין למה הדגשת דווקא את התשלום....

מכל הרשימה הנוראית הזאת (שעייף אותי רק לקרוא אותה..) התשלום הוא הדבר הכי פחות מדכא שמופיע שם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים