עבור לתוכן

האם אדם שנולד במדינה שאינה מאפשרת אזרחות כפולה,יכול בכל זאת להשיג דרכון אירופי?

Featured Replies

פורסם

נולדתי במדינה שאינה מאפשרת אזרחות כפולה.

נאמר לי בשגרירות של אותה מדינה שאני יכול לקבל את האזרחות של אותה מדינה,

אך ורק אם אני אמציא להם אישור שבו אני מוותר על האזרחות הישראלית :screwy:

הגיעה אלי שמועה שניתן לקבל דרכון אירופי גם ללא קבלת אזרחות ספציפית של מדינה

מסוימת מה-EU וזאת בתנאי שיש הוכחות שאתה יליד של מדינה שהיא חלק מהגוש האירופי

המשותף.

מה אתם יודעים על כך?

פורסם
  • מחבר

:s05:

פורסם

יש עורכי דין שמתמחים באזרחויות זרות קשה לפנות לאחד מהם?

פורסם

יש עורכי דין שמתמחים באזרחויות זרות קשה לפנות לאחד מהם?

זה עולה כסף, עדיף לנסות להשיג תשובה בחינם לפני שהולכים לעורך דין

פורסם

אין לך ברירה. בלי עו"ד זה יעלה לך בהרבה מאוד כאב ראש ועצבים. שום תשובה באינטרנט חינם לא תעזור לך כמו עזרה מקצועית של עו"ד.

חוץ מזה, בשביל דברים טובים צריך לשלם.

פורסם

שמעתי פעם, אך קח זאת בערבון מוגבל, שאתה יכול לוותר על אזרחותך הישראלית, לקבל אזרחות אירופאית מטעם המדינה בה נולדת, ולאחר מכן לקבל שוב אזרחות ישראלית מתוקף חוק השבות (מדינת ישראל כן מאפשרת אזרחות כפולה). נשמע אמנם הזוי למדי, אך יש סיכוי שזה באמת עובד.

פורסם

זה עולה כסף, עדיף לנסות להשיג תשובה בחינם לפני שהולכים לעורך דין

כל הטיפול כן, תשובה של כן או לא לא תעלה לו כסף..

פורסם

שמעתי פעם, אך קח זאת בערבון מוגבל, שאתה יכול לוותר על אזרחותך הישראלית, לקבל אזרחות אירופאית מטעם המדינה בה נולדת, ולאחר מכן לקבל שוב אזרחות ישראלית מתוקף חוק השבות (מדינת ישראל כן מאפשרת אזרחות כפולה). נשמע אמנם הזוי למדי, אך יש סיכוי שזה באמת עובד.

גם אני שמעתי את זה פעם.. נדמה לי שזה היה בתגובה ב-YNET שדרוזי כעס על זה שיהודים יכולים לעשות את זה ולקבל שוב את אזרחותם בזכות חוק השבות, והוא לא. יש מצב שזה באמת ככה, צריך לברר...

פורסם

גם אני שמעתי את זה פעם.. נדמה לי שזה היה בתגובה ב-YNET שדרוזי כעס על זה שיהודים יכולים לעשות את זה ולקבל שוב את אזרחותם בזכות חוק השבות, והוא לא. יש מצב שזה באמת ככה, צריך לברר...

לפי ההגיון הפשוט אין שום סיבה שזה לא יעבוד, אבל פנה לעו"ד ושאל אותו לגבי עלויות...

פורסם
  • מחבר

בדקתי את האפשרות הזאת.

משרד הפנים הישראלי לא מאפשר ויתור על אזרחות ישראלית למי שאין לו אזרחות אחרת בנימוק שהוא לא יגרום

מיוזמתו לאזרח ישראלי להיכנס לסטטוס של פליט.

כך שזה מבוי סתום כמו הסיפור מה קדם הביצה או התרנגולת?

פורסם

לך לפורמים בתחום, למשל פורום עוברים לאירופה בתפוז, אני מניח שיש שם אנשים שיודעים איך הדברים האלה עובדים.

פורסם
  • מחבר

לך לפורמים בתחום, למשל פורום עוברים לאירופה בתפוז, אני מניח שיש שם אנשים שיודעים איך הדברים האלה עובדים.

תודה,אני באמת אבדוק שם.

אבל יתכן שיש גם פה מישהו שיודע דבר או שניים על הנושא

פורסם
  • מחבר

תודה,אני באמת אבדוק שם.

אבל יתכן שיש גם פה מישהו שיודע דבר או שניים על הנושא

בדקתי גם שם ולא מצאתי תשובה.

רעיונות??

(אין לי חשק לנסוע לשגרירות,רק בשביל לברר....)

פורסם

מזה בדקת? פתחת נושא ושאלת את השאלה?

פורסם
  • מחבר

מזה בדקת? פתחת נושא ושאלת את השאלה?

האמת שלא.

עשיתי רק חיפוש יסודי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים