עבור לתוכן

Pentax K-7 :: היא כבר כאן

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אז הנה לכם תפנית בעלילה....

בלב כבד, ולמרות שאפשרות השידרוג העתידית בפנטקס (K-7) היא ללא ספק טובה יותר, החלטתי בכל זאת לעשות מהלך קריטי בנקודת זמן זו ולעבור למערכת קנון (עם גוף 50D), בעיקר עקב שיתוף פעולה בעסק של חבר שעובד עם מערכת זהה - מה שמספק לי גיבוי הכרחי לכל הציוד (גוף, עדשות, פלאש) ללא הצורך לקנות הכל פעמיים (אורן, אני אשמח אם תחסוך ממני את הבולשיט של "אפשר לקנות 2 עדשות טמרון במחיר של קנון אחת" :D) ומאפשר לי בעת הצורך לחלוק עדשות עם הצלמים האחרים באירוע.

ברור לי לחלוטין שה K-7 טובה מה-50D בהרבה מאוד בחינות, אבל לצרכים המאוד ספציפיים שלי זה לא היה מספיק. מה גם שהזמינות שלה מוטלת בספק, ובמיוחד הזמינות של הגריפ שתאריך היעד שלו כלל לא ידוע, ואני צריך את זה בזמינות כמה שיותר מיידית.

אגב, שקלתי ברצינות לשמור את המערכת הנוכחית שלי לצורכי נוסטלגיה (בכל זאת מדובר במערכת שהיא לא פחות ממעולה מהמון בחינות), אבל בכל זאת הכסף מדבר (במיוחד כשמדובר בציוד ששווה מעל 10K ש"ח) ולכן החלטתי בכל זאת להציע אותה למכירה, אם מישהו מעוניין להעניק לה בית חם. :)

• תגובות 120
  • צפיות 13.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תתפרע. :xyxthumbs:

פורסם

אני חושב שבחרת את השלב הנכון לעבור מערכת. קנייה של K-7 וציוד נוסף הייתה "קוברת" אותך עמוק בפנטקס, והמעבר למערכת אחרת היה הופך להיות בעייתי עוד יותר. אני מכיר את הבעיה הזו מקרוב כאחד שנשאר בסוני/מינולטה רק בגלל ההשקעה הרבה בציוד. טוב שתפסת את עצמך בזמן.

אני שמח לפחות שהודעות שכתבתי כאן בעבר עזרו לך בניסוח של הודעת המכירה ;)

פורסם
  • מחבר

;D ;D ;D

וכן, זה היה השלב הקריטי.

השקעה של 1,300 דולר (לפני גריפ) ב K-7 בהחלט היתה "קוברת" אותי עמוק יותר, זה היה עכשיו או לעולם לא :'(

פורסם

אני חושב שבחרת את השלב הנכון לעבור מערכת. קנייה של K-7 וציוד נוסף הייתה "קוברת" אותך עמוק בפנטקס, והמעבר למערכת אחרת היה הופך להיות בעייתי עוד יותר. אני מכיר את הבעיה הזו מקרוב כאחד שנשאר בסוני/מינולטה רק בגלל ההשקעה הרבה בציוד. טוב שתפסת את עצמך בזמן.

אני שמח לפחות שהודעות שכתבתי כאן בעבר עזרו לך בניסוח של הודעת המכירה ;)

אני הייתי ועדיין אוהב את Minolta בדיוק כמוך.

לפני שעברתי לוידאו, הייתי מצלם עם Dynax 5 גוף פילם שהספיק לי לכל צרכיי, אבל עם העדשה בין הכי יקרות שלהם ה80-200 APO 2.8 G .

עד היום אני מסתכל בתמונות ומתגעגע לצבעים של מינולטה שהזכירו שקופיות VELVIA :'(

פורסם

אז ככה אתה נוטש אה, לא יפה :P

מחיר מצוין, בהצלחה במכירה.

פורסם

בוגד.

אין מצב שאתה מוכר דברים בנפרד?

פורסם
  • מחבר

אין מצב.

וזה לא נושא הת'רד אז בבקשה להיצמד לנושא (K-7) ולא לדיונים על מכירות כאלו או אחרות שזה לא מקומם.

פורסם

בוגד.

אמנם אתה היית סרקסטי, אבל הנאמנות שחלק מחברי פורום זה (ופורומי צילום מסוימים ביתר שאת) מפגינים למותג זה או אחר ממש משעשעת (לעיתים מפחידה). מזכיר הדבר אוהדי כדורגל שרופים.

מדובר בסך הכל בציוד. אדם צריך לבחור את הציוד המתאים לו באופן שכלתני. נכון להיום אין לאף אחת מהחברות הגדולות (קאנון, ניקון, סוני, אולימפוס/פנסוניק, פנטקס) יתרון אבסולוטי על האחרות בטווח הגופים והעדשות, אלא יתרון יחסי לכל דרישה ספציפית.

זאת הסיבה שקניתי פנטקס, משום שבשקלול של כל הגורמים הם נתנו לי את המענה הטוב ביותר לצרכיי (בעיקר צילומי רחוב ופורטרטים, קצב אש פחות חשוב, דרשתי גוף מקצועי עם שליטה ידנית מלאה ועינית טובה והם היחידים שהציעו כזה במחיר נסבל). יחד עם זאת, בסקירה על המצלמה החדשה שלי לא הצלחתי לתת עליה המלצה גורפת, משום שהיא מתאימה רק לפלח מאוד מצומצם לדעתי. עצם עובדת היותי הבעלים של פנטקס לא גורם לי להפוך לסוכן מכירות שלהם או למטיף בשער על נפלאות מערכותיהם.

פורסם

ואני מסכים, בדיוק בגלל ההתנהגות הזאת בחרתי להתבטא ככה.

אין מצב.

וזה לא נושא הת'רד אז בבקשה להיצמד לנושא (K-7) ולא לדיונים על מכירות כאלו או אחרות שזה לא מקומם.

צודק. אבל בטוח שאין מצב? ;D

אוקיי, אוקיי. האינפוט שלי בנושא ה- K-7: טו-אוב!

פורסם
  • מחבר

אמנם אתה היית סרקסטי, אבל הנאמנות שחלק מחברי פורום זה (ופורומי צילום מסוימים ביתר שאת) מפגינים למותג זה או אחר ממש משעשעת (לעיתים מפחידה). מזכיר הדבר אוהדי כדורגל שרופים.

מילא פורומים כלליים, גם שם זה קיים (ומאוד מוזר עד מפחיד), אבל ראית מה קורה בפורומים יעודיים?

אתה יודע מה קרה לי כשכתבתי בפורומים של פנטקס שאני מקווה שה K-7 תשתווה במהירות הפוקוס למתחרות מבית קנון/ניקון, כי עם ה-K20D היא נמצאת הרבה מאחוריהן? כמעט צלבו אותי, התחילו לקלל אותי ואיזה אחד טען שאני סוכן של קנון שנשלח לפורומים שלהם בגלל שקנון נלחצו מה K-7 (נשבע לך! הוא כתב את זה ברצינות גמורה!)...

פורסם

רגע, אתה לא סוכן של קנון?!

פורסם

מילא פורומים כלליים, גם שם זה קיים (ומאוד מוזר עד מפחיד), אבל ראית מה קורה בפורומים יעודיים?

אתה יודע מה קרה לי כשכתבתי בפורומים של פנטקס שאני מקווה שה K-7 תשתווה במהירות הפוקוס למתחרות מבית קנון/ניקון, כי עם ה-K20D היא נמצאת הרבה מאחוריהן? כמעט צלבו אותי, התחילו לקלל אותי ואיזה אחד טען שאני סוכן של קנון שנשלח לפורומים שלהם בגלל שקנון נלחצו מה K-7 (נשבע לך! הוא כתב את זה ברצינות גמורה!)...

איי, הפוקוס של ה-K20D בתנאי תאורה קשים הוא החיסרון הכואב ביותר מבחינתי של הגוף הזה. אני מוצא את עצמי משתמש בפוקוס ידני לא פעם ולא פעמיים. אני שוקל כעת רכישת עדשת פריים 50 מ"מ ואני שוקל לרכוש עדשת SMC-M מיד שניה (1.4 או 1.7) כי גם ככה בתנאים להם העדשה מיועדת אני מעדיף לעבוד ידנית...

צילמתי לאחרונה ב-A300, מצלמה עלובה בעיני כמעט מכל הבחינות, אבל מהירות הפוקוס יחסית ל-K20D הדהימה אותי (גם אם על חשבון דיוק, יש לציין). אלוהים ישמור אם הייתי מציין את זה באחד מהפורומים של פנטקס (שאני רק קורא בהם לעיתים, לא כותב).

פורסם
  • מחבר

נקודה כואבת, כן.

טופל ב K-7, בהחלט :)

אגב מהירות הפוקוס של ה K20D בהחלט סבירה, באור יום היא בסדר גמור ובתנאי תאורה קשים היא רק צריכה קצת עזרה (למשל AF-Assist של פלאש חיצוני). הבעיה שלה היא לא בהכרח במהירות עצמה אלא פשוט ב"בדיקה הכפולה" שהיא עושה. לצילומי ספורט / דברים מהירים בתנועה זה דיי בעייתי, אלא אם אתה מצלם בפוקוס ידני (סוג של "מלכודת פוקוס").

פורסם

מושא הצילום העיקרי שלי הוא הילד שלי שהוא מאוד תזזיתי. באור יום אין שום בעיה, ה-K20D מהירה כמו שאר המתחרות שלה, כולל במצב AF-C. ברקע שהשמש שוקעת, ההפרעה הכפייתית של מנגנון הפיקוס מסוגל לשגע פילים ואני מתחיל לפספס פוטו-אופ'ס. המצלמה מאוד מדויקת, אין ספק, ושהתמונות יוצאות, הן יוצאות חדות להפליא. אבל לפעמים אתה פשוט רוצה להוציא תמונה, לא אכפת לך שהיא לא תהיה 100% מושלמת והמצלמה ב-hunting אינסופי, לפנים-לאחור. העדר AF-ASSIST על הגוף הוא עוד מגרעה.

הנושאים האלו כאמור טופלו ב-K-7, אבל קצת עצוב שפנטקס מציעים תכונות פוקוס טובות רק בגוף העל שלהם ב-1300 דולר בזמן שמקצת המתחרים מציעים פוקוס מעולה גם בגופים של 500 דולר...

המזל הוא שהעינית של ה-K20D טובה, טבעת הפוקוס בעדשת הקיט נוחה יחסית (לעדשות קיט אחרות) והטווחים עליה גם מאפשרים צילומים על עיוור לעיתים. ושוב פעם, אם מישהו מכיר 50 מ"מ מהירה, ישנה וטובה למכירה, אני אשמח לשמוע...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים