עבור לתוכן

ייעוץ לגבי מפרט שבניתי לפני שאני קונה...

Featured Replies

פורסם

האנטק 300 ידוע באיוורור שלו, המרחב עשוי להשפיע על הנוחות בהתקנת הרכיבים, לא מעבר. בכל מקרה בלי קשר למארז שמעניין אותך יותר תקפיד לבדוק האם אפשר להכניס לתוכו כרטיס מסך ארוך, לפעמים זה חוסם מקום של כונן קשיח, לפעמים פשוט לא נכנס. עד כמה שזכור לי אין בעיה כזו (שהוא פשוט לא נכנס) במארזים האלה, אבל בהחלט שווה לבדוק לפני שקונים.

אבל מעבר לבדיקה הזו, האם הוא מספיק טוב למפרט? בטח.

כרטיס המסך שהציעו לך עדיף על הגירסה הנחותה של ה-260, ושווה ערך לגירסה החזקה של ה-260. הוא גם אמור להיות שקט יותר מרוב כרטיסי המסך, אז כבר נפטרת מבעיה נפוצה ומתסכלת.

והזכרונות... בדיוק דיברנו על זה. מתחת ל-1600 הם לא מציעים שיפור כלשהו על פני ה- DDR2 800, ואמרת שזה מה שאתה מחפש. קריטי? לא קריטי.

פורסם
  • מחבר

הבעיה פה זה שהכרטיס HD4870 עולה 200 שקל יותר מה-260 ואני מעדיף לא לחרוג מהתקציב יותר מידי... השאלה היא האם ישנו יתרון משמעותי והכרחי לHD4870 מה-260 ששווה להוסיף עוד 200 שקל??

פורסם

:) יחסית למישהו שהתעקש על ביצועים ללא התחשבות במחיר אתה מפתיע אותי. היית יכול לחסוך הרבה הרבה יותר מ-200 על כל הסיפור עם הזכרונות + מעבד+ לוח אם, אבל ניחא. רצונו של אדם כבודו.

אז כן, יש סיבה שהכרטיס שרצית עולה 200 ש"ח פחות - הוא פחות טוב. זה לא אומר שהוא לא טוב, הוא פשוט פחות טוב. בינינו? גם כרטיס זול יותר כמו ה-4770 יעשה את העבודה. גם ה-4670 אם אנחנו כבר בנושא. כל כרטיס מסך שמיועד למשחקים יריץ לך משחקים, השאלה באילו רזולוציות ובאיזו רמת פרטים. האם תראה חלקים קטנים מתעופפים, צללים על הקירות והשתקפות קרני שמש? אכפת לך בכלל?

אם לא, לך על ה-4770. יופי של כרטיס.

אם כן, אז ה-4870 שהציעו לך ייתן לך את המקסימום שאתה צריך (לפחות נכון להיום)

אם אתה רוצה משהו שייתן לך כמה שיותר במחיר מסוים באמצע (נניח 800 ש"ח) הייתי מציע שתפנה לפורום כרטיסי מסך ותפרסם שם post עם הפרטים הרלוונטים(לדוגמא - מחפש המלצה לכרטיס ב-800 ש"ח עבור רזולוציות XYZ) שם מסתובבים אנשים שימליצו לך על כרטיס ספציפי של חברה מסוימת וכיוב'.

פורסם
  • מחבר

זה לא ה-200 שקל, והקטע שלחסוך פשוט אני לא רוצה סתם לזרוק 200 שקל אם אין צורך וגם הבנתי שמספיק לי ה-260 לפי הרזולוציה של המסך שלי...

פורסם

אמרתי לך, גם כרטיסים זולים יותר יספיקו לך, השאלה למה.

אני משחק על 1600x1200 עם 4670, והוא מריץ משחקים.. לפעמים לא בהגדרות הכי גבוהות, פה ושם גם צריך להוריד רזולוציה, וקורה שלפעמים משחק מקרטע. אבל מבחינתי הוא עושה את העבודה.לעומת זאת מישהו אחר יגיד שמבחינתו זה מעצבן ובלתי נסבל... יש אנשים שלא מוכנים להתפשר על פחות מהמקסימום כל הזמן, ויש משחקים שזקוקים לכרטיס ממש חזק בשביל לרוץ על המקס'.

עכשיו זה לא שאין משחקים שאני מצליח להריץ על המקס'. יש. אז השאלה שאתה צריך לענות עליה כרגע היא איפה עובר הגבול של כמות המשחקים שאתה מוכן לשחק לא על המקסימום?

זה תחום אפור. אין כאן תשובות חד משמעיות, ויכול לבוא משחק שיפיל את שניהם כשתנסה לשים אותו על מקס'. אז הדיון פה הוא יותר על מה הגיוני לרזולוציות שלך. לי נשמעה הגיונית ההצעה של draken, לך נשמע הגיוני ה260 עם ה-192 יחידות הצללה (בניגוד לגירסת ה-216 שלו).

בסוף גם עם זה וגם עם זה המשחקים ירוצו, ובדיוק כמו שאני מצליח לשחק משחקים על המקס' עם 4670, גם אתה תצליח עם 260, ואז לא תבין למה המליצו לך על ה-4870. ואז תנסה להריץ מתישהו משחק ותראה שחסר לך קצת כוח. יפריע לך? לא יפריע לך? תעביר הגדרות מ-ultra ל-high והעסק ירוץ חלק, תגיד לעצמך חבל שלא קניתי 4870 או שלא יזיז לך?

אתה מבין מה אני אומר?

שניהם כרטיסים טובים ואין כאן מצב של דברים שלא ירוצו לך. לך לפורום כרטיסי מסך אם אתה רוצה עוד דעות, רק תזכור - זה תחום אפור וביצועים זה משהו שמשתנה ממשחק למשחק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים