עבור לתוכן

עבודה בשבת

Featured Replies

פורסם

סתם משהו שמסקרן אותי, לפי מה החוק קובע למי מותר לעבוד בשבת ולמי לא?

ע"פ הלאום שמופיע בת.ז. או משהו אחר? בהנחה שע"פ הלאום בת.ז., איך נחשב מישהו שמופיע אצלו "********"?

תודה

פורסם

לא שמעתי על חוק כזה,אולי אתה מתכוון לבתי עסק?אני לא מכיר מקום שלא פתוח בשבת בגלל איזשהוא חוק,מי שסוגר בשבת זה רק בגלל אמונתו הוא ואו לרצות את הלקוחות החרדיים/דתיים שלו ומבחירה אישית שלו,יוצא לי לעבוד די הרבה בסופי שבוע(ואני יהודי),עד היום לא שמעתי על עסק/שכיר שאולץ לחרוג מהנוהל שלו רק בגלל שזהו חג/שבת.

פורסם
  • מחבר

לבית עסק אסור להעסיק יהודים בשבת ובמידה והעובד הוא לא יהודי אז אסור לו להעסיק אותו ביום המנוחה של דתו(לא סגור לגבי החלק השני של המשפט), הרבה בתי עסק מפרים את החוק הזה אבל יש גם כאלה שמקפידים כדי לא לחטוף קנסות ודואגים להעסיק מוסלמים/נוצרים שיעבדו בשבת.

פורסם

לכולם רשום ******

אם לא רשום לך תאריך לידה עברי, אז אתה לא נחשב יהודי מבחינת החוק ואתה יכול לעבוד

פורסם

בחיים לא שמעתי על החוק הזה...ומה עם כל האחוזים בשכר שמוסיפים לך עם עבדת בשבת/חג,כל ה200%-150% האלה? גם זה לא חוקי?

פורסם

לבית עסק אסור להעסיק יהודים בשבת ובמידה והעובד הוא לא יהודי אז אסור לו להעסיק אותו ביום המנוחה של דתו(לא סגור לגבי החלק השני של המשפט), הרבה בתי עסק מפרים את החוק הזה אבל יש גם כאלה שמקפידים כדי לא לחטוף קנסות ודואגים להעסיק מוסלמים/נוצרים שיעבדו בשבת.

אתה טועה בגדול, מותר להעסיק יהודים בשבת, ממתי זו עבירה על החוק שלא לשמור את יום השבת?

לגבי "בתי עסק שמעסיקים אנשים שאינם יהודים"- זה בגלל שליהודים הם צריכים לשלם יותר, או בגלל שהם מעדיפים מסיבה אחרת כלשהי להעסיק את מי שאינו יהודי.

אסור להעסיק יהודי בשבת? חסרים בתי עסק שפתוחים בשבת? רוב המסעדות שאינן כשרות פתוחות בשבת.

פורסם

אני גם לא מבין מאיפה באה הטענה הזאת שאסור להעסיק יהודים בשבת.

לא חסרים כאלו...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים