עבור לתוכן

בחירת מגמה-התלבטות

Featured Replies

פורסם

מי דיבר על הבונוס ,אני מדבר על העובדה שמגמת פיסיקה נחשבת למגמה טובה ,ומגמת גאוגרפיה פחות (יש בתי ספר כמו שלי שהיא אפילו ניחשבת למגמה של מפגרים ).

בלבול ביצים, אם תצטרך בעתיד את הנקודות היקרות הללו, תאמין לי שבראיה אחורה תגיד לעצמך שאכן גאוגרפיה כדאי.

אני אומר את זה בתור אחד שעשה פיזיקה 5 וכן אלקטרוניקה 5.

ההשקעה על 5 גיאוגרפיה נראה לי היא בקושי 20% מהאחרים, ואילו הפוטנציאל להוציא 100 הרבה יותר גבוה.

עכשיו תראה לי אם זה לא שווה את זה?

בקשר ל"יוקרתי" לאונ' לא משנה מה עשית, אז עשית פיזיקה? יפה מאוד, מקצוע טכנולוגי קיבלת 25 נקודות בונוס.

ופה תם הסיפור של פיזיקה 5 יח"ל :-\

מעניין אותם ממוצע ציונים...

בדיוק

פורסם

אין שום משמעות לאיזה מגמה לוקחים בבית ספר....

הדברים היחידים שיכולים להשפיע זה אם הולכים ללמוד פיסיקה באוניברסיטה אז צריך מכינה אם לא עושים בגרות בפיסיקה (וגם זה לא בכל מקום), ואולי צריך לקחת איזה חצי קורס בשנה א' אם רוצים ללמוד הנדסת מכונות או משהו דומה ואין פיסיקה.

מה כן? כדאי שיהיה 5 יחידות מתמטיקה ואנגלית עם ציונים טובים, ושהממוצע יהיה הכי גבוה שאפשר, נקודה.

מה שקובע אם אתה מתקבל למשהו באוניברסיטה זה ממוצע בגרויות ופסיכומטרי ולא איזה מגמה בחרת.

הקאץ' היחידי פה הוא שכל אוניברסיטה מחשבת את הממוצע איך שבא לה - למשל בטכניון פיזיקה מקבל יותר משקל מבתל אביב. אז שני אנשים עם ממוצע זהה בתל אביב יכולים להיות עם ממוצע שונה בטכניון.

אבל הדרך היחידה לקחת את זה בחשבון זה להחליט עכשיו (בכיתה ט' אני מניח?) מה אתה עומד ללמוד ובאיזה מכון אקדמי בדיוק. מכיוון שאני לא חושב שמישהו בכיתה ט' יודע כ"כ מה הוא רוצה בכזה דיוק, הנתונים של איך כל אוניברסיטה מחשבת את הממוצע שלה גם ככה מיותרים.

פורסם

לפותח התרד...

כפי שהבנת, מנהל עסקים נחשב די רמה ירודה (כנ"ל בתיכון שלמדתי),

עם תעשייה וניהול ישנה אפשרות להמשיך לכיתה יג' ויד'.. (יש כאלו שאומרים שזה טוב ויש כאלו שלא..) ומשם לשרת בצבא במקצוע/נושא הזה...

ככה שניסיון תוכל לקבל בצבא...

בנוסף, אולי תהיינה אפשרות ללמוד באוניברסיטה תוך כדי צבא (אם הבנתי נכון.. זה תלוי במפקד.)

ככה ש..

ואתה לא ממש צריך להגביר מתמטיקה (כמובן, אם אתה רוצה, לך על זה..) תוציא ציון טוב, וזהו. (שוב, מניסיון אישי תוציא כמה שיותר יח' ובציון הכי גבוהה שאתה יכול... אבל זה לא על תקן של MUST (במגמה הזאתי)...)

לכל אלו שהמליצו על פיזיקה.. - אני מאמין שאם הוא היה מעוניין בפיזיקה הוא היה מזכיר את זה כבר על ההתחלה... ככה ש...

פורסם

ההשקעה על 5 גיאוגרפיה נראה לי היא בקושי 20% מהאחרים, ואילו הפוטנציאל להוציא 100 הרבה יותר גבוה.

עכשיו תראה לי אם זה לא שווה את זה?

לא יודע מה איתך, אבל אני בתור תלמיד פיזיקה חושב שזה הרבה יותר קל מגיאוגרפיה. גם כי זה יותר מעניין וגם כי לא צריך ללמוד הרבה ולסכם חצי שנה לפני הבגרות.

פורסם

אלו עניינים סובייקטיבים, נסה לראות מהצד האובייקטיבי.

פורסם

פיזיקה נחשב למקצוע הכי קשה בתיכון. גיאוגרפיה נחשב לאחד הקלים. אז אם פיזיקה יותר קל לך, הרווחת ;)

פורסם
  • מחבר

לא יודע אם יש לי ראש ראלי או הומאני (קל לי בכל המקצועות כולל מה שנחשב "ראלי" חוץ ממתמטיקה, כי בכיתה ב'-ו' די חיממתי את הכיסא :P)..

לעניין.. בקיצור, באוניברסיטה בכלל לא אכפת להם איזה מגמה לקחתי? רק היח"ל? אם אני אעשה נגיד 30 יח"ל בטוח שיקבלו אותי לאוניברסיטאות? (לדוגמה: 4-5 פיסיקה, 5 אנגלית, 5 לשון, 5 גאוגרפיה, 5-7 מגמה (תלוי איזה), 3-5 מתמטיקה (תלוי כמה אני אספיק להשלים עד אז:P) + המינימום בשאר המקצועות, או שלא צריך להגזים עם כ"כ הרבה?

כי אם באוניברסיטה לא משנה להם באיזה מגמה בחרתי אבל כן משנה להם היח"ל, אני אעבור לבית ספר אחר (בבי"ס שאני כרגע בו אין לי יותר משני חברים שגם הם רוצים לעבור שנה הבאה, קיצר אני אעבור לבי"ס יותר חברותי...)

פורסם

איך הגעת למסקנה הזו? כמה הודעות שאני ואחרים כותבים שמה שחשוב להם זה ממוצע ציונים, ממש לא יח"ל.

פורסם
  • מחבר

אבל נגיד ממוצע 90 עם 25 יח"ל נחשב פחות טוב מממוצע 90 עם 30 יח"ל, לא ככה?

פורסם

לא, אף אחד לא שם קצוץ על היח"ל.

היח"ל הוא רק בשבילך - לשם הבונוס, ושום דבר מעבר.

פורסם
  • מחבר

טוב תודה

חייב לעוף לבי"ס :P

פורסם

אבל נגיד ממוצע 90 עם 25 יח"ל נחשב פחות טוב מממוצע 90 עם 30 יח"ל, לא ככה?

שלא תבין לא נכון - כן מקבלים בונוס על מס' יחידות גבוה יותר בכל מיני מקצועות (תלוי איזה מקצוע ובאיזה אוניברסיטה), כך שאם ממוצע הציונים לפני השקלול של הבונוסים ("מקדם הטבה" אאל"ט) הוא 90, אחרי שקלול הבונוסים לאדם עם מס' יח"ל גבוהה יותר יהיה ציון גבוה יותר.

ז"א שאם אתה וחבר שלך קיבלתם 90 במתמטיקה, ואתה ב 3 יח"ל והוא ב 5, הציון הסופי שלו כן יהיה גבוה יותר.

פורסם
  • מחבר

טוב :xyxthumbs:

פורסם

סתם שתדע - אם אתה מתכנן ללמוד בעתיד מקצוע שדורש פיזיקה, כדאי שתעשה פיזיקה עכשיו, כי לפי מה שהמורה שלי אומרת פיזיקה במכינה זה הרבה יותר קשה מבבגרות.

פורסם

פשוט תעשה את תעודת הבגרות עם הציונים הכי גבוהים שאתה יכול = תבחר את הקצועות הכי קלים לך שתוכל לקבל מקסימום ציון במינימום השקעה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים