עבור לתוכן

וירוס במחשב ? 50 ש"ח לתיקון הבעיה.

Featured Replies

פורסם

מישהוא כנראה מצא דרך להתפרנס כתוצאה מהוירוס. ברחבי שכונת רמות בבאר שבע (ואני מניח שבעוד כמה מקומות בעיר), פורסמו שלטים עם הכיתוב: "וירוס במחשב ? - 50 ש"ח לתיקון הבעיה". וכמובן הטלפון הסלולרי.

• תגובות 48
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

:saint:

פורסם

לדעתי זו חוצפה ברמה בלתי נסבלת, לנצל את חוסר הידע והנסיון של אנשים כדי לעשות כסף קל (ולא מועט, אני מניח).

אולי אפשר לעשות משהו עם מספר הטלפון :idea:

פורסם

אל תשכחו שווירוס זה לפעמים לא בדיוק ווירוס ובכל זאת בטח ילד שרוצה להתפרנס בחופש , מה רע ?

אני מקבל יותר כסף לעיתים על דברים זהים.

פורסם

לא הבנתי מה הבעיה פה

אם למישהו יש וירוס וכנראה לא מצליח לטפל בו לבד אז הוא יכול לשלם לו 50 שקל

בדיוק כמו שלמשל אם יש לכם בעיה באוטו אז אתם הולכים למוסך והוא מתקן לכם את הבעיה בתמורת סכום סמלי

בדיוק כמו עם הילד הזה ???

פורסם

וגם אם זה הוירוס המדובר , למה שלא יפרסם ?! לדעתי אין כאן שום חוצפה !!!להיפך - יש כאן יזמות ועזרה מצויינת !!!

אם איזה מוסך יפרסם שהוא עושה עבודות צבע במחיר מיוחד למי שפגעו להם באוטו - זה יזמות ועזרה מצויינת ואם אני בדיוק צריך אז העזרה באה בדיוק במקום.

אותו הדבר כאן - המפרסם לא גרם (מי יודע ?! אולי הוא סטודנט גאון מאוניברסיטת בן גוריון) לוירוס - הוא רואה מצב בו אנשים משתמשים במחשב מבלי הידע לתפעל אותו (ההוראות לגבי ניקוי הוירוס היו די פשוטות לאנשים שלא מבינים - דוד שלי שאין לו מושג איך לעבוד קרא בעיתון וטיפל בזה בעצמו) שישלמו על הידע של הבחור !!!

כמו שמשלמים על עבודה במוסך - כי זה לוקח זמן (זמן עבודה מול המחשב וידע אישי) כך גם משלמים לטכנאי מחשבים. והפרסום בא בזמן מצויין ומגיע לבחור ציון לשבח - מישהו שנפגע ואין לו חברים ואין לו ידע - מקבל עזרה מיידית באיזור מגוריו.

זיכרו - מיקרוסופט לא נותנת עזרה (באותו יום היא נתנה עזרה טלפונית חינם אך הקווים היו תפוסים) , והוירוס ודרכי הטיפול בו פורסמו בעיתון + טלויזיה + באינטרנט.

אני מאד בעד יזמות שכזו , בגבול הטעם - אם מישהו היה שולח דאר זבל או מקפיץ הודעות בMASSANGER אז זה היה חדירה לפרטיות ומגעיל (כמו שיש סוכני ביטוח שיושבים בבתי חולים ומחכים לפצועים שנכנסו וקופצים עליהם) אבל להשאיר הודעה בפתח בית חולים על עורך דין שמטפל במקרים של פציעה ?! שיבורך !!!. לפרסם הודעה על עזרה בנושא שמישהו לא מבין אבל הוירוס מונע ממנו לעבוד במחשב ??? שייבורך !! ואפילו המחיר מאד סביר !!!. אם אני לא הייתי בחופשת קיץ מבן גוריון גם אני הייתי מפרסם שם עכשיו.

פורסם

לדעתי זו חוצפה ברמה בלתי נסבלת, לנצל את חוסר הידע והנסיון של אנשים כדי לעשות כסף קל (ולא מועט, אני מניח).

באותה מידה אתה יכול לטעון שכל בעל מקצוע אחר הוא חצוף אם הוא דורש כסף עבור הידע שלו. עורך דין שדורש תשלום עבור חתימה על מסמך הוא חצוף? טכנאי מחשבים שדורש תשלום עבור התקנה של ווינדוז הוא חצוף? מה ההבדל? בכל המקרים העבודה היא טריוויאלית לגמרי עבור בעל הידע, אבל עבור הלקוח היא מחוץ לתחום הבנתו.

אולי אפשר לעשות משהו עם מספר הטלפון :idea:

אין שום דבר לא חוקי בהודעה עצמה (אין בה אפילו שום פסול מוסרי).

פורסם
  • מחבר

וגם אם זה הוירוס המדובר , למה שלא יפרסם ?! לדעתי אין כאן שום חוצפה !!!להיפך - יש כאן יזמות ועזרה מצויינת !!!

אם איזה מוסך יפרסם שהוא עושה עבודות צבע במחיר מיוחד למי שפגעו להם באוטו - זה יזמות ועזרה מצויינת ואם אני בדיוק צריך אז העזרה באה בדיוק במקום.

אותו הדבר כאן - המפרסם לא גרם (מי יודע ?! אולי הוא סטודנט גאון מאוניברסיטת בן גוריון) לוירוס - הוא רואה מצב בו אנשים משתמשים במחשב מבלי הידע לתפעל אותו (ההוראות לגבי ניקוי הוירוס היו די פשוטות לאנשים שלא מבינים - דוד שלי שאין לו מושג איך לעבוד קרא בעיתון וטיפל בזה בעצמו) שישלמו על הידע של הבחור !!!

כמו שמשלמים על עבודה במוסך - כי זה לוקח זמן (זמן עבודה מול המחשב וידע אישי) כך גם משלמים לטכנאי מחשבים. והפרסום בא בזמן מצויין ומגיע לבחור ציון לשבח - מישהו שנפגע ואין לו חברים ואין לו ידע - מקבל עזרה מיידית באיזור מגוריו.

זיכרו - מיקרוסופט לא נותנת עזרה (באותו יום היא נתנה עזרה טלפונית חינם אך הקווים היו תפוסים) , והוירוס ודרכי הטיפול בו פורסמו בעיתון + טלויזיה + באינטרנט.

אני מאד בעד יזמות שכזו , בגבול הטעם - אם מישהו היה שולח דאר זבל או מקפיץ הודעות בMASSANGER אז זה היה חדירה לפרטיות ומגעיל (כמו שיש סוכני ביטוח שיושבים בבתי חולים ומחכים לפצועים שנכנסו וקופצים עליהם) אבל להשאיר הודעה בפתח בית חולים על עורך דין שמטפל במקרים של פציעה ?! שיבורך !!!. לפרסם הודעה על עזרה בנושא שמישהו לא מבין אבל הוירוס מונע ממנו לעבוד במחשב ??? שייבורך !! ואפילו המחיר מאד סביר !!!. אם אני לא הייתי בחופשת קיץ מבן גוריון גם אני הייתי מפרסם שם עכשיו.

אויי אויי אויי .... אויי ווי !

"יזמות ועזרה מצויינת"- להזכירך מדובר בפגיעה יזומה של וירוס, ולקחת 50 ש"ח זה ניצול ציני וגס של פשעי מחשב.

ועוד להזכירך, בכל אתר כולל שלנו יש הסבר מפורט איך וכיצד להסיר את הוירוס בבטחה. לצאת ברחובות ולנצל את המצב ול-"גנוב" 50 ש"ח על הסרת וירוס, כאשר אני מפנה את כל החברים שלי לאתר שלנו כדי לקבל את כל המידע בנוגע לוירוס, זה חוצפה וגועל נפש.

יש הבדל עז בין מוסך וצביעת מכוניות (לא חייבים לצבוע מכונית ) - לבין נזק וירוס הגורם לאי פעולת מערכת ההפעלה בצורה תקינה.

זה לא עזרה ולא בטיח, זה פשוט ניצול אנשים מסכנים שנתקלו בוירוס ההרסני הזה.

ד"א, אני מחכה למוסכניק שיבקש ממני עזרה במחשב - רק להסתכל על מחשב של מוסכניק - 200 ש"ח.

פורסם

לכותב הנ"ל - בקשר למוסכניק , אתה צודק - גם אני הייתי לוקח 200 ש"ח.

בקשר לאיש - היו פירסומים בעיתונים ידיעות ומעריב (תפוצה ארצית) בדפי הכותרת ודרך התיקון , היו גם בטלויזיה וכמובן באתרים.

היזמות טובה בלי קשר !!!

הרי לא ציפית שהבחור ישקיע מזמנו וילך ברחובות ויפרסם על חשבון זמנו רשימה של אתרי אינטרנט עם הפיתרון ?! וחשוב לזכור שקיים שוק של ילדים ומבוגרים שלא יודעים או לא רוצים !!! לקחת את הטיפול על עצמם. אבא שלי בחדר הסמוך נתקל בוירוס וישר קרא לי - הוא לא מכיר את הוירוס ופחד שאם הוא ינסה לטפל בו אז אולי יימחק לו קובץ חשוב שהוא עובד עליו. (אנשים קראו שהוירוס לא פוגע בקבצי המחשב ועדיין - הם לא מתעסקים עם המחשב).

הבחור הציע להגיע לבית הלקוח ולטפל בבעיה (שזה 10 דקות ועם התוכנה שסימנטק שיחררה אולי פחות זמן אפילו) וכל זאת ב- 50 ש"ח.

לפעמים לאנשים נוח להוציא 50 ש"ח במקום לנסות לבדם ולחשוש שאולי יעשו משהו לא נכון.

צריך לזכור שתןלעת סגרה את המחשב בתוך דקה - לא הרבה זמן להיכנס לאיזשהו אתר ולחפש מידע.

כאן היתה יזמות מצויינת - אפילו אם למחרת מיקרוסופט היתה יוצאת בהצהרה שהיא תטפל בוירוס חינם אין כסף - עדיין זוהי יזמות טובה.

חשוב על כך - להביא את המחשב למעבדה זה אומר לנתק חוטים ולסחוב ואם לאנשים האלו היה חבר להתקשר אליו בחינם אז הם לא היו מתקשרים לבחור. וגם אם היו מציעים תיקון בחינם במיקרוסופט - זה היה אומר זמן ונסיעה וסיפור שלם.

חשוב לזכור שהבחור לא אשם במצב - הוא רק הציע פתרון כלכלי זול ומיידי , והוא פירסם עצמו בדרך ישרה (הוא לא כתב במודעה שהוירוס ישמיד את המידע במחשב או שקרים אחרים).

אפשר להגיד שהוא תופס אדם בצרתו - אבל זה לא נכון - הוא לא יילך לאנשים בחינם וישקיע מזמנו ורצונו לחינם. הוא הציע דרך זולה (וזה לא אשמתו שהוא יודע מהחשבים - להיפך - יש לעודד אנשים ללמוד ולהרחיב אופקים , זה ניצול של הידע האישי שהאיש צבר) אבל כמו בכל מקום - גם בבתי חולים כשבאים למיון יש צורך בתשלום או ביטוח כלשהוא (שזה תשלום) - כך גם בכל נושא בחיים - האיש בחר לעזור לאנשים בעת צרה ולא ניצל את המצב בדרישה להרבה כסף. הוגן לחלוטין. גם מי שבא למוסך עם אוטו שעבר תאונה משלם על התיקון (השתתפות עצמית - אפילו אם הוא לא גרם לתאונה).

לסיכום - יוזמה מבורכת (אולי , אולי , אולי נתן להגיד שהבחור מיהר לפני שאמצעי התקשורת הפיצו מידע - וזה יזמות חוקית ואפילו לא מלוכלכת , כל הקודם זוכה - גם בעסקים).

פורסם

50 ש"ח? זה מחיר צדקה.

כל מי שלא יודע איך להסתדר עם הוירוס לבד, וזה 90% ממשתמשי המחשבים, ישלם 30-40$ במעבדה.

פורסם

חבר שלי התקשר לנטוויזן על מינת שיפתרו לו את הבעיה עם הוירוס החדש,הם דורשים 90 או 98 שקל קודם כל,ו מכריחים אותך (אם הסכמת) לקנות מהם את Norton SystemWorks...תגידו לי שזו לא חוצפה

פורסם

אתם מודעים לכך שספקיות האינטרנט מספקות **בחינם** תמיכה טכנית לכל מי שנפגע מהתולעת עם הסברים מפורטים (בטלפון ! ) איך להפטר ממנה ואיך למנוע את השנותה.

אין כאן שום יוזמה מבורכת, הוא לא עוזר לאנשים אלא פשוט עושק אותם בלי בושה, תוך ניצול התולעת האחרונה כדי לעשות קופה.

עריכה: נשמע לי מאוד תמוה שנטוויז'ן דורשים מהלקוחות כסף לפתרון הבעיה. מצד שני אני יודע ש 012 מסייעים ללקוחותיהם בטלפון בחינם.

פורסם

זה ממש לא ניצול ציני , זה בסדר גמור (חוץ מביטוח לאומי ומס הכנסה שיחשבו אחרת) , מי שראה את כל ההוראות תיקון שנמצאות כמו שאמרתם בהרבה מקומות ניסה אותן והצליח - כנראה לא יבקש את עזרתו של מישהו אחר , מי שיתקשר הוא מן הסתם מישהו שלא מצליח לתקן , שאין לו מושג בגרוש מה לעשות, או שבכלל לא רוצה להתעסק עם זה ומעדיף לשלם למישהו 50 שקל העיקר שיתקן לו את הבעייה בלי שום מאמץ מצד המתקשר. סה"כ אפשר גם להגיד שאם מישהו מפרסם את עצמו לנקיון דירות זה ניצול ציני של עצלנות של אנשים - אפילו שהם יכולים לנקות דירה בעצמם - הם מעדיפים שמישהו אחר יעשה זאת , ואם הוא עושה זאת גם בצורה יותר טובה ויסודית - אפילו נהדר יותר.

חשוב לזכור - יש אנשים שלהפעיל את דפדפן האינטרנט זה סיפור בשבילם כמו שיש אנשים שלבדוק מים ברדיאטור ברכב זה סיפור בשבילם , זה שכולנו מבינים מחשבים כאן בעינים עצומות , זה לא אומר שאנחנו צריכים לצפות שאנשים אחרים יבינו אפילו דברים שנראים לנו בסיסיים , ואת זה אני אומר מתוך נסיון של 4 שנים בעזרה ללקוחות מכל גווני הקשת.

פורסם

ביומיים האחרונים אני מנסה להסביר לכל מי שאני מכיר ושאין לו ידע מספיק גדול במחשבים איך להתגונן מהוירוס (UPDATE של וינדוס ושל אנטיורוס), זה כמעט בלתי אפשרי.

אנשים מפחדים/בכלל לא יודעים לעשות לבד גם צעדים פשוטים כאלה.

אך! אם רק היו לי 50 ש"ח על כל שעה שבזבזתי ביומיים האלה על להסביר את השטויות האלה.... לך ותיקח כסף מחברים ומשפחה..

מצד שני יש לי חבר שיש לו מעבדה קטנה, המון לקוחות שלו חטפו את התולעת, הוא לא נח לרגע, ואפילו מרוויח מזה לא רע.

אין שום פסול בלנצל את הוירוס למטרות רווח.

זה ניצול הרבה פחות ציני מכל הפרסומות להרזיה, למניעת התקרחות או להגדלת ה**ן שאנחנו נתקלים בהם בדואר/דואל כל יום, לפחות זו יוזמה שבסופו של דבר באמת עוזרת לאנשים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים