עבור לתוכן

מלווה לנהג חדש ??

Featured Replies

פורסם

ביום שני סוף סוף נגמר לי המלווה כתוב לי ברישיון עד ה 18/5/09 זה אומר שביום שני אני כבר יכול לטייל עם האוטו?

• תגובות 39
  • צפיות 6.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה יכול לטייל עם האוטו חופשי.... עם מלווה.

פורסם

הכוונה היא נגמר המלווה ב18 בשעה 00:00. זאת אומרת שתוכל לנסוע בלי מלווה ב19.

פורסם

רק תזכור שבהנחה שאתה עדיין מתחת לגיל 21,

אסור לך להסיע יותר משני אנשים ברכב אלא אם כן יושב מלווה ברכב (שאינו שיכור, מסומם או ישן)

עד שנגמר לך הנהג חדש או שאתה עובר את גיל 21 (המוקדם מביניהם)

פורסם

infer73, יש לי איזשהי הרגשה שתאוריה - הוא כבר עבר ..

פורסם

הגדרת נהג מלווה

מי שבידיו רשיון נהיגה בר תוקף לאותו סוג רכב 5 שנים לפחות ומלאו לו 24 שנים, או לפחות ומלאו לו 30 שנים או 3 שנים ותק.

לא ינהג נהג חדש בשלושת החודשים הראשונים מיום שניתן לו רשיון נהיגה אלא אם כן העונה לתנאים הנ"ל ויושב במושב שלצדו מלווה.

הנוהג באופנוע, טרקטור ובטרקטורון - אינו חייב מלווה.

נהג חדש הסעת נוסעים (חוק חדש)

נהג חדש שטרם מלאו לו 21 שנים וחלפה לגביו התקופה שבה חלה עליו חובת הלווי ,לא יסיע ברכב מנועי יותר משני נוסעים כל זאת עד שמלאו לו 21 שנים. אלא אם יושב לצדו נהג מלווה שהוגדר בחוק להיות נהג מלווה (מפורט מעלה)

פורסם

אפשר לקוות שהוא לא נתן לאחיו התאום לעשות אותה במקומו,

אבל זה לא אומר שהוא מודע בדיוק מה החוק אומר

חוץ מזה, אפשר גם להניח שמשתמשים בפורום קראו את חוקי הפורום,

אבל אם ככה, זה לא מסביר חצי מהת'רדים וההודעות שבפורום...

חוץ מזה,

האם אתה ידעת למשל שבתקופה הזאת (שאסור לך להסיע 2 אנשים ללא מלווה)

אז המלווה לא חייב לשבת לצד הנהג אלא מספיק שהוא יישב ברכב? (וכמובן, יהיה כשיר לנהיגה - כלומר לא ישן, מסומם, שיכור ובעל רישיון בתוקף)

בניגוד לתקופה הראשונית של הליווי, שאז המלווה חייב לשבת לצד הנהג

פורסם
  • מחבר

אל תהיו אהבלים אם אני בסוף תקופת הלווי כנראה שאני יודע מי יכול ללוות אותי... חוצמזה שנתתם לי תשובה ממש מבאסת תתביישו

פורסם

סליחה באמת, לא יקרה שוב...

אנחנו טיפשים מדי...

פורסם
  • מחבר

אתם באמת טיפשים מדי תקופת הליווי היא שלושה חודשים שמהתאריך שקיבלתי את הרישיון זה יוצא 89 יום, מה שאומר שהיום ב 00:00 אני יכול לנסוע לבדי

פורסם

שיתפוס אותך השוטר ויתן לך שלילה על פיגור, דבר איתנו.

אם זה 89 יום, המלווה היה אמור להיגמר לך אתמוך או שלשום, בחלק מהחודשים יש 31 יום, זוכר?

תקופת המלווה שלך נגמרת ב 18 לחודש ב 23:59 בלילה, רק שהתאריך מתחלף ל 19 לחודש מותר לך לנסוע לבד.

אתה מוזמן להתקשר למשטרה/משרד התחבורה ולשאול.

פורסם

חוץ מזה,

האם אתה ידעת למשל שבתקופה הזאת (שאסור לך להסיע 2 אנשים ללא מלווה)

אז המלווה לא חייב לשבת לצד הנהג אלא מספיק שהוא יישב ברכב? (וכמובן, יהיה כשיר לנהיגה - כלומר לא ישן, מסומם, שיכור ובעל רישיון בתוקף)

בניגוד לתקופה הראשונית של הליווי, שאז המלווה חייב לשבת לצד הנהג

זה רק בגלל פירצה בחוק ואני חושב שכבר תיקנו את זה.

פורסם

גם לי נראה שאם במקרה יעצור אותך שוטר לביקורת והוא יראה שאתה צריך מלווה ואין לך הוא פשוט ישלול לך את הרישיון ותצתרך לעשות אותו מחדש. אם הבנתי נכון נהג חדש גם לא אמור לעשות עבירות תנועה ובמידה והוא עושה כמה הוא מקבל שלילה והולך לעשות רשיון מחדש.

אני חושב שחוק המלווה הוא חוק מטופש . לוקחים בן אדם שלמד נהיגה ממורה מקצועי ומכריחים אותו למצוא מלווה מתאים. אם הוא לא מוצא מלווה הוא לא יכול לנהוג שלושה חודשים ויכול לשכוח חלק ממה שהוא למד. וחוץ מזה מה הנהג הממוצע יכול לעשות - הוא לא מורה נהיגה וגם ככה אחוז גדול מהנהגים על הכביש לא יודעים את החוקים אז מה כבר נהג כזה יכול ללמד נהג חדש .

אם הבנתי נכון הנהגים החדשים הם מהנהגים הטובים ביותר על הכביש. אולי קצת פחדנים, צבים אבל לפחות צפויים . אם מישהו יעשה דבר שמסכן את עוברי הדרך האחרים על הכביש לרוב זה לא יהיה נהג חדש. זה נכון שצריך נסיון כדי ללמוד להתמודד עם המשוגעים על הכביש אבל תקופת הליווי הוא יותר נטל מאשר תועלת.

פורסם

גם לי נראה שאם במקרה יעצור אותך שוטר לביקורת והוא יראה שאתה צריך מלווה ואין לך הוא פשוט ישלול לך את הרישיון ותצתרך לעשות אותו מחדש. אם הבנתי נכון נהג חדש גם לא אמור לעשות עבירות תנועה ובמידה והוא עושה כמה הוא מקבל שלילה והולך לעשות רשיון מחדש.

אני חושב שחוק המלווה הוא חוק מטופש . לוקחים בן אדם שלמד נהיגה ממורה מקצועי ומכריחים אותו למצוא מלווה מתאים. אם הוא לא מוצא מלווה הוא לא יכול לנהוג שלושה חודשים ויכול לשכוח חלק ממה שהוא למד. וחוץ מזה מה הנהג הממוצע יכול לעשות - הוא לא מורה נהיגה וגם ככה אחוז גדול מהנהגים על הכביש לא יודעים את החוקים אז מה כבר נהג כזה יכול ללמד נהג חדש .

אני מסכים איתך לחלוטין. אני הוצאתי רישיון בגיל מבוגר (23) וחייבו אותי לנסוע עם מלווה. נתחיל בזה שזה מגוחך. אני לא איזה פרחח בן 17 שמתלהב ממכונית. אין כבר את הקטע של הפוזה. בשבילי רכב זו פחית שלוקחת אותי מנקודה א' לנקודה ב'. נמשיך בזה שאין לאמי רישיון ואבא שלי עובד כמו חמור מהבוקר עד הערב. אין לו כח לעשות בייביסיטר על הכביש אחרי העבודה. כתוצאה מכך לא נהגתי שלושה חודשים למעט מספר ימי שבת. יצא שהתחלתי לנהוג אחרי הפסקה של שלושה חודשים. מאד מסוכן שאין ניסיון. שכחתי הרבה משיעורי הנהיגה. הכי עצוב שנבחרי הציבור רוצים להאריך את תקופת המלווה לחצי שנה כאילו זה מה שימנע תאונות.

פורסם
  • מחבר

נהגים חדשים הם ממש לא הנהגים הכי טובים... אם אתה מחפש נהג צפוי אז זה עקרות בית ששונאות לנהוג ועושות את זה רק כדי להגיע מנקודה א לב' ועל 10 קמש מתחת למהירות המותרת שרגועות ולוקחות את הזמן תמיד.

שיתפוס אותך השוטר ויתן לך שלילה על פיגור, דבר איתנו.

אם זה 89 יום, המלווה היה אמור להיגמר לך אתמוך או שלשום, בחלק מהחודשים יש 31 יום, זוכר?

תקופת המלווה שלך נגמרת ב 18 לחודש ב 23:59 בלילה, רק שהתאריך מתחלף ל 19 לחודש מותר לך לנסוע לבד.

אתה מוזמן להתקשר למשטרה/משרד התחבורה ולשאול.

מה הקשר אני אומר לך שבדקתי שלושה חודשם אחרי 18 בפבואר יוצא 89 יום. בקיצור אני אתקשר למורה נהיגה שלי ואשאל אותו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים