עבור לתוכן

שאלה| אני לא מבין כלום בכרטיסי מסך ורוצה ללמוד

Featured Replies

פורסם

היי, אני דיי לא מעודכן בענייני הכרטיסים, אני רוצה להבין מה אומר כל תו שמגדיר את הכרטיסי מסך

יש איזה מדריך או משהו שיכול להסביר לי מה אומר כל מאפיין של כרטיסי המסך?

תודה

פורסם
  • מחבר

אני יודע את הדברים הבסיסיים האלה אבל אני רוצה להבין מה אומר המפרט של הכרטיס כדי לדעת איזה כרטיס עדיף בשבילי (אני בונה לעצמי מפרט)

פורסם

פשוט תעקוב אחרי הודעות בפורום, אתה תתחיל להבין עם הזמן...

פורסם

אני יודע את הדברים הבסיסיים האלה אבל אני רוצה להבין מה אומר המפרט של הכרטיס כדי לדעת איזה כרטיס עדיף בשבילי (אני בונה לעצמי מפרט)

שוב, אתה מוזמן לשאול בפורום לגביי כל דבר ותקבל את התשובות שלך, אם אתה מעוניין לקנות כרטיס אז אין לך שום טעם להכנס למהירויות שעון ושיידרים אלא פשוט לפתוח נושא תקין עם השאלות שלך ואנחנו נעזור לך

פורסם
  • מחבר

אוקיי יש לי שאלה...

מה אומר הHD בשם של הכרטיס ומה ההבדל בין כרטיס עם HD לכרטיס ללא

דבר נוסף - מה זה הDDR5 הזה, מה הוא מסמל?

פורסם

ATI נתנו תוספת של האותיות HD בסדרות של הכרטיסים שלהם, בתכלס זה לא אומר כלום.

DDR5 זה סוג של זכרון שיש לכרטיסי מסך.

דבר ראשון אתה יכול למצוא באינטרנט\ויקיפדיה הרבה הסברים,

ודבר שני, אם אתה מעוניין בכרטיסים במחיר ספציפי, עדיף למצוא ביקורת שמראה מי חזק יותר במציאות, ולא למי יש מפרט חזק יותר בתאוריה.

או שפשוט תפתח אשכול "צריך כרטיס מסך בX מחיר לY צורך" תבקש ביקורת שתראה לך שהוא עדיף מהמתחרה אם ממש תרצה

פורסם

אוקיי יש לי שאלה...

האותיות HD מסמנות את סדרת הHDxxxx של ATi

מהירות זיכרון הRAM של הכרטיס אשר מחולק למספר שבבי הזיכרון על הPCB של הכרטיס.

לכול שבב יש את הנפח שלו ולכולם מהירות אחידה.

האם אתה מרכיב מערכת חדשה \ משדרג מערכת קיימת?

במידה וכן ציין זאת בתחילת הדיון + תקציב.

במידה ואתה משדרג מערכת אנא ציין :

-מעבד

-לוח

-זיכרון

-ספק

-מסך

-שימושים

פורסם

אוקיי יש לי שאלה...

HD - מסמל כמובן HIGH DEFINITION, לכל סדרות הכרטיסים החדשות של ATI יש את 2 האותיות האלה בהתחלה וכמובן מיותר לציין שהכרטיסים הללו מצטיינים בעיבוד, צפיה והעברת תוכן HD כמו כן גם בגיימינג, כל כרטיס והחוזק שלו.

DDR5, או יותר נכון GDDR5 - זכרון גרפי שיש בכרטיס, כמו שיש לנו במחשב זכרון RAM שאוגר לתוכו נתונים מזדמנים שנשלפים במהירות רבה, גם כרטיס אוסף לתוך הזכרון שלו נתונים רבים הקשורים לגרפיקה ובעצם עוזרים לנו למשחק חלק יותר, מהיר יותר, ועשיר יותר בפרטים.

DDR5 הוא זכרון בדור החמישי, זכרון מאוד מהיר שעובד בצורה של 4 ערוצי העברת מידע, מה שמבטיח מהירות רבה (בניגוד לGDDR2\3 בהם יש 2 ערוצים של העברת מידע)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים