עבור לתוכן

צבא, פרוייקט גאמא, התייעצות

Featured Replies

פורסם

מאוד מעניין אותי מתי בערך התקיים הכנס הזה, ומתי נתנו לך תשובה סופית? אם אתה זוכר, זה יועיל לי מאוד.

חוץ מזה אם יש לך מושג כמה שכיח המקרה המצער שקרה לך זה גם יהיה מעניין לדעת.

סוף המיונים אצלי היו בסוף 2008, לפי מה שהבנתי מהם הרבה מהגיוסים לחיל המודיעין בתפקידי המחשוב (גאמא, אלקטרוניקה ויחידות כמו 8200)

זה בנובמבר (לפחות ככה זה היה ב2008)

וכן, אני יודע שהמקרה שלי מאוד נדיר אבל אין מה לעשות כל דבר קורה לטובה...

פורסם

אני מתכוון באיזה חודש / תקופה היה לך את הכנס, ואחרי זה את התשובה הסופית? (אחרי כל הבגרויות והבית ספר? לפני? לקראת תאריך הגיוס?)

אגב, יש לי בחמישי הבא ראיון של שעה במסלול גע"ש (נראה לי שזה צריך להיות עם פסיכולוג), אני חושב שזה צריך להיות השלב הממיין האחרון למסלול הזה.

פורסם

הכנס היה פחות או יותר חודשיים לפני סיום הלימודים וקיבלתי תשובה סופית בערך חודשיים אחרי סיום הלימודים.

פורסם

היי

אני בכיתה יא וקבלתי מכתב איתור חמ"ן - מועמדות לפרוייקט גאמא .

רציתי לדעת מה שואלים בדיוק במבחנים שלהם ממי שהיה , אני לומד בבית ספר תכנות בשפת java ויש לי ידע בסיסי מינוס במחשבים (פירמוטים וכאלה ,חלקים של המחשב וכל מיני שטויות כאלה , אבל רק בכללי)

מה אני צריך לדעת בשביל המבחנים האלה , קראתי קצת בגוגל שצריך לדעת c++ ו C# וגם pascal ... שנה שעברה למדתי פסקל ועכשיו אני לומד בג'אווה, זה לא מספיק לדעת שפה אחת ?! אני עברתי מpascal לjava וזה 99 אחוז אותו דבר , רק הפקודות שונות.

אם אפשר אז גם חומר שאני יכול לקרוא שיעזור לי במבחנים האלה , נגיד על רשתות וכאלה....

ד"א אני עושה 5 יחידות פיזיקה ו5 מתמטיקה אם זה משנה משהו

תודה

פורסם

דבר ראשון אתה צריך לענות על השאלון באתר אינטרנט ( עם הסיסמא שנתנו לך ).

אם וכאשר ימצא ואתה מתאים, תצתרך לעשות שם את המבחנים...

פורסם

מזה השאלון הזה ?!

שאלות ידע במחשבים או מה ?

• 2 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אני גם מצטרף פה לשאלה על מה אפשר לעשות בשביל להוציא את ההכי טוב במבחני מיונים של גאמא

אני כיתה י"א.. אני לומד מחשבים 5 יח' פיזיקה 5 יח' ומכטרוניקה 5 יח'.

למדתי פסקל ברמה בסיסית.. וC# ברמה בסיסית של שאלון ראשון של בגרות.

יש לי תעודה [לא כל כך מועילה] של סיסקו טכנאי IT.. ויש לי ידע בסיסי+ נקרא לזה במחשבים מבחינת חומרה טיפול והכל.

לפי מה שהבנתי יהיו שאלות על ווינדוס,לינוקס ..

ושאלות פתוחות של תכנות.

הבנתי שהמבחנים קשים אבל מה בתכלס הרמה של השאלות.

אז בקצרה השאלות שלי זה:

1. איזה סגנון שאלות יהיו על ווינדוס,לינוקס?

2. איזה רמת תכנות הם דורשים במיונים?

3. איך אני יכול לשפר את המצב שלי מה ללמוד יותר [לינוקס אני לא יודע בכלל.] ואיך ללמוד.. [אם יש לכם אתרים מדריכים כל דבר]

4. במידה ונופלים [כי לפי מה שאני קורא זה הזוי כמה שהם דורשים מילד בן 17 לדעת..] איזה מקומות טובים יש?

לפי מה שאני יודע יש ממר"ם ומה שנלווה לזה זה 3 שנים קבע וקריעת תחת של שעות על גבי שעות של לימודים.

פורסם

הקורס של ממרמ אמנם ארוך יותר, אך לא קשה יותר.

לגבי "מי מתקבל" - כנראה שמי ששואל מה צריך לדעת - לא מתקבל.. זו האמת..

הטובים ביותר מתקבלים, והבחינות מספיק מגוונות בשביל להוריד מהן את אלה שלמדו בשביל הבחינה.

זו לפחות דעתי

פורסם

בעבע

פורסם

הקורס של ממרמ אמנם ארוך יותר, אך לא קשה יותר.

לגבי "מי מתקבל" - כנראה שמי ששואל מה צריך לדעת - לא מתקבל.. זו האמת..

הטובים ביותר מתקבלים, והבחינות מספיק מגוונות בשביל להוריד מהן את אלה שלמדו בשביל הבחינה.

זו לפחות דעתי

א. אתה לא לומד רק לבחינה אם אתה מתכוון להמשיך באותו תחום, ואני מכיר לא מעט אנשים שלמדו דברים [בכללי בלי קשר לגאמא..] בזמן שהם היו בתפקיד..

לא אמרתי שתבוא בלי לדעת כלום ועם הזמן תידע אבל אם יש בסיס ורקע אפשר להסתדר אם משקיעים.

ב. מה הקשר בין "מי ששואל מה צריך לדעת - לא מתקבל" למה שאני שואל?

אומרים לך עכשיו אתה הולך לעבוד במשהו מן הסתם אתה תשאל מה צריך לדעת בשביל העבודה הזאת.

אז תודה לשאר שהשתדלו לעזור ולא לקטול.

למרות שאני יודע שהסיכוי שלי לעבור מיונים שם הוא קלוש עד אפסי

התגובה שלך עדיין לא מועילה במשהו לדעתי.

פורסם

היי ביטו, אני עדין נשאר בעמדתי... "ללמוד" לתכנת בשפה מסוימת, בשביל להבחן עליה, לא אומר שאתה יודע אותה

גם ללמוד נושאים מסוימים שקשורים בטכנולוגיה, בשביל להראות שאתה יודע כמה BUZZ WORDS אך בפועל אתה לא מכיר ולא התעסקת בנושא.

אבל שוב - יכול להיות שאני סתם מדכא אותך, ועדיף שתלמד , תנסה ואולי תצליח ואז תעמיד אותי על טעותי.

בקשר לבחור שדיבר על ממ"ס, כמובן שממ"ס זה ה "מ" ב גאמ"א ויש עוד מסלולים, ששניים מתוכם מובחרים יותר, ואחד מהם דורש המון המון ידע מוקדם.

מהממסניקים שדיברתי איתם, לא היו מרוצים במיוחד מהשירות, לעומת החבר'ה האחרים שהיו מרוצים מאד.

זה עדין אחד האיתורים הקדם צבאיים המובחרים ביותר ואם יש אפשרות, כדאי ללכת עליה בכל הכוח, אך לזכור כי הסיכוי להתקבל נמוך ולדעת שבסחבת מודיעין, אפשר ליפול מהרבה מקומות טובים אחרים.

פורסם

היי ביטו, אני עדין נשאר בעמדתי... "ללמוד" לתכנת בשפה מסוימת, בשביל להבחן עליה, לא אומר שאתה יודע אותה

גם ללמוד נושאים מסוימים שקשורים בטכנולוגיה, בשביל להראות שאתה יודע כמה BUZZ WORDS אך בפועל אתה לא מכיר ולא התעסקת בנושא.

אבל שוב - יכול להיות שאני סתם מדכא אותך, ועדיף שתלמד , תנסה ואולי תצליח ואז תעמיד אותי על טעותי.

בקשר לבחור שדיבר על ממ"ס, כמובן שממ"ס זה ה "מ" ב גאמ"א ויש עוד מסלולים, ששניים מתוכם מובחרים יותר, ואחד מהם דורש המון המון ידע מוקדם.

מהממסניקים שדיברתי איתם, לא היו מרוצים במיוחד מהשירות, לעומת החבר'ה האחרים שהיו מרוצים מאד.

זה עדין אחד האיתורים הקדם צבאיים המובחרים ביותר ואם יש אפשרות, כדאי ללכת עליה בכל הכוח, אך לזכור כי הסיכוי להתקבל נמוך ולדעת שבסחבת מודיעין, אפשר ליפול מהרבה מקומות טובים אחרים.

קודם כל זה ביטון חחח [שם משפחה...]

וכן התעסקתי זה הקטע שיש לי את הרקע של זה אבל הוא לא מספיק עמוק בשביל גאמא [לפי מה שאני חושב]

ואני רוצה להתפתח בזה אז כאילו במילא אני ילמד את החומר הזה מתישהו אם לא בגאמא אז ביחידה אחרת ואם לא אז בתואר ועצמאית.

אני לא חושב שאתה טועה אני יודע שהסיכוי שלי בכלל להגיע לשם הוא אפסי.

תודה בכל מקרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים