עבור לתוכן

רוצה לבדוק משהו ששמעתי לגבי ציוני הגשה, בגרות, סופי

Featured Replies

פורסם

זה נכון שאם יש הפרש הגדול מ-30 בין ציון ההגשה לציון הבגרות הציון הסופי נקבע ע"י ציון הבגרות?

לדוגמא: נגיד מגישים אותך על 60 בהסטוריה והוצאת בבגרות 95 זה אומר שהסופי הוא 95?

ואם זה נכון זה תקף לגבי כל המקצועות?

תודה

פורסם

כאשר יש הבדל גדול בין ציון ההגשה לציון הבחינה אצל רוב תלמידי הכיתה, רק אז יורד משקל המגן. (לעתים הוא מתבטל לגמרי כאשר ההפרשים ממש גדולים).

פורסם

כאשר יש הבדל גדול בין ציון ההגשה לציון הבחינה אצל רוב תלמידי הכיתה, רק אז יורד משקל המגן. (לעתים הוא מתבטל לגמרי כאשר ההפרשים ממש גדולים).

+1

זכורים לי אנשים שקיבלו ציונים חד ספרתיים בבגרות, היה להם מגן עובר, והציון הסופי שלהם היה ממוצע רגיל בין שני הציונים.

פורסם

רק אם יש הפרש גדול גדול בכיתה ומישהו שם לזה לב ומחליטים לבטל את המגנים, זה לא נפוץ במיוחד

פורסם

כמו שאמרו, זה קורה רק שיש הבדל גדול מאוד בין ממוצע הבחינות לממוצע המגנים (הכיתתי או של כלל הנגשים עם מגן, אני לא זוכר), וגם אז המגן לא מתבטל אלא הופך מ-50% ל-20% או משהו כזה.

פורסם

מניסיון(לצערי), המגן לא מתבטל גם אם ההפרש הוא מעל 30 נקודות.

פורסם

במקרה ולרוב כיתה יש הפרש רציני (אני חושב ש20% הפרש) בין הציונים, ומתלוננים על זה, המגן של כל המוסד יתבטל באותה שנה לפי מה שהבנתי.

פורסם
  • מחבר

אוקיי הבנתי. אז בעצם זה קורה במקרים שיש מגמה כלשהי של ציוני הגשה נמוכים בעוד שציוני הבגרות יותר טובים, כלומר סביר מאוד להניח שמדובר במורים בעיתיים במקרים הללו.

ואם נניח מדובר ב2, 3 ילדים מתוך כיתה של 30 אני מבין שאז אין סיכוי שפועלים בשיטה הזו?

פורסם

לרוב מדובר במקרה הפוך ;D

מורים שניסו להיות חמודים, וחילקו מגינים גבוהים, ותלמידים שלא למדו דקה, ודפקו את כל הכיתה שלהם.

ובמקרה של 2,3 ילדים לא יעשו כלום, והחישוב יתבצע כרגיל.

פורסם
  • מחבר

סבבה

תודה על התשובות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים