עבור לתוכן

יצירת העתק של דיסק הפעלה על המחשב

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

עם מכשירים מסויימים מגיעים דיסקים שונים להתקנת דרייברים / תוכנות.

אני מעוניין לא להזדקק לאותם דיסקים (אלא במקרי חירום), ולכן אני רוצה ליצור אימאג' 1:1 של הדיסק על המחשב, כך שבלחיצת כפתור הוא יבצע את ההתקנה - ממש כמו לחיצה על הדיסק מכונן ה- DVD.

זה ניתן?

הצלחתי ליצור כמובן אימאג' על המחשב - ISO, אבל אני לא יכול לפתוח אותו ולהתקין אותו ישר, אלא אני צריך לצרוב אותו לדיסק באמצעות נרו, ואז להתקין אותו מהדיסק. המטרה שלי, כאמור, היא להתקין את הדיסק שהועתק ישירות מהמחשב.

תודה מראש.

פורסם

עשית קצת מישמש (בלאגן) ...

אימג' זה דבר אחד..והעתק לקובץ תמונה של (CD ) זה דבר אחר...

1. אתה רוצה העתק של הדיסק CD על המחשב - 1:1 ?

או

2. אתה רוצה העתק של המחשב לאחר התקנה כך שאם משהו משתבש תוכל לשחזר את ההתקנה כולה כולל מערכת הפעלה וכל מה שעל המחיצה ?

כרגע זה נראה לי שאתה מתכוון יותר ל1...אז בשביל זה אתה צריך לגבות את -CD הפיזי לISO או כל פורמט אחר (לדוגמא : CCD , MDF וכו' )

תלוי בתוכנה שבה אתה יוצר את העתק/גיבוי .

כדי להריץ אותו מהמחשב יש לך 2 אופציות... אם מדובר בISO אתה יכול לחלץ את הקבצים עם תוכנה כמו WINRAR ...

ואם מדובר בפורמט אחר או גם אפילו ISO אז אתה יכול להריץ כונן וירטואלי עם DAEMON TOOLSאו כל תוכנה אחרת שעושה את זה ..ואז פשוט לטעון את הקובץ "העתק"(גיבוי) לאותו כונן וירטואלי.

פורסם
  • מחבר

nafroman, תודה על התשובה.

מכל מקום, ממה שאני קראתי והבנתי, אימאג' הוא לאו דווקא יצירת תעתיק (כמו באמצעות תוכנת אקרוניס, לשם שחזור) של דיסק אלא גם קובץ ISO או BIN/CUE הם כאלה.

אגב, גם נרו מאפשרת לך במקום לצרוב על דיסק - ליצור אימאג' של הדיסק על המחשב (ככה הם קוראים לזה- image).

אני כמובן התכוונתי לאפשרות הראשונה כמו שהבנת.

תודה שוב על הפיתרון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים