עבור לתוכן

עזרה| שינוי אות כונן ב-BIOS

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי בעיה קטנה (ענקית!!) במחשב.

לפני מספר שבועות שמתי לב שמחשב נהיה איטי בצורה בלתי נסבלת. חשבתי בהתחלה שזה וירוס או בעיית דפרגמנטציה, אבל הסתבר שזה לא המקרה וכנראה הכונן נדפק איכשהו.

אז הלכתי לי חיש מהר לחנות המחשבים הקרובה למקום מגוריי וקניתי כונן קשיח חדש של 1 טרהבייט. התקנתי עליו מערכת הפעלה כרגיל, אבל עשיתי שם טעות קריטית. בגלל שאות הכונן C הייתה תפוסה ע"י הכונן הדפוק (שעדיין עבד ורציתי לגבות ממנו מידע) אז התקנתי על כונן F. עכשיו כבר המצב מחמיר ולמחשב קשה לזהות את הכונן הפגום כשאני מאתחל את המחשב (הוא מצליח אם אני נותן לו לנוח כמה דקות). הבעיה היא שאני לא יכול לנתק את הכונן הפגום כי אז אות הכונן משתנה ומערכת ההפעלה לא מוצאת את הקבצים שהיא מחפשת (חכמים אלה במיקרוסופט, הא?) ואני מקבל הודעה שצריך להכניס BOOT DEVICE ואז ללחוץ על כפתור.

רעיון אחד שלי זה לחבר כונן ישן כדי שהמחשב יראה אותו ככונן C, אבל אין לי מספיק חיבורים במארז (יש רק שניים,אחד לכונן D והשני ל-DVD, שאר הכוננים משתמשים ב-SATA).

אז מישהו מכיר דרך לגרום לכונן החדש להיות מוגדר באות F: גם בלי שיהיה כונן נוסף?

תודה לעוזרים.. :)

פורסם

תוציא את הכונן הישן תן לו לנוח ותפרמט את הדיסק החדש ותתקין עליו WINDOWS הפעם עם אות אחרת.

בהצלחה

פורסם

אותיות זה רק של חלונות

אין בביוס אותיות לקוננים. יש בביוס - ראשון, שני , שלישי.........

אם יש רק 1 הוא תמיד יהיה ראשון וחלונות בבוט יתן לו תמיד אות C

אפשר לעשות התקנת תיקון.

פורסם

בשביל לא להתבלבל בין הכוננים, אתה יכול לתת שם לכל מחיצה.

פורסם
  • מחבר

טוב, הבעיה כרגע גדלה והפכה מ-"אי נוחות" ל-סוף העולם!

הכונן הפגום כבר לא רלבנטי, ניסיתי לפרמט אותו ואפילו את זה לא הצלחתי אז אני משער שהוא הלך לעולמו.

אבל עכשיו יש בעיה אחרת, אני רוצה להתקין חלונות XP על הכונן החדש (שהיה F ועכשיו הוא C) אבל אני מקבל את ב-BOOT את ההודעה Could'nt find NTLDR בזמן שאני מנסה לאתחל מדיסק ההתקנה של חלונות. אני יודע שדיסק ההתקנה תקין כי בדקתי במחשב אחר ושם לא הייתה את הבעיה הזאת.

אני משער שהדיסק מחפש את הקובץ הזה במקום שהוא לא אמור לחפש (דבר די מוזר בהתחשב בעובדה שמדובר בדיסק התקנה שאמור להתקין מערכת הפעלה אפילו על כונן ריק ומפורמט, כל הכבוד שוב מיקרוסופט(!!!)

אז איך אני פותר את הבעיה? אפשר להעתיק את הקובץ ממחשב אחר? ואם כן אז לאיזה מיקום בדיסק?

פורסם

מתי אתה מקבל את זה ?

אני חושב אולי אתה בכלל לא עושב בוט מ CD , או לא לוחץ כלום בזמן שיש הודעה

שצריך ללחוץ משהו בשביל בוט מסידי..

פורסם
  • מחבר

אני מקבל את ההודעה הזאת בזמן שהוא מנסה לאתחל מה-CD. ואני מכיר את ההודעה שצריך ללחוץ כדי לעשות BOOT, אבל אני לא מגיע אליה בכלל.

עדכון: תפנית בעלילה! החלטתי לנסות לחבר את כונן ה-CD הישן במקום הצורב DVD והוא מצליח להפעיל את ההתקנה!! הידד!

אז אם הכל ילך חלק כנראה שהנזק היחיד הוא 200 ש"ח לצורב DVD חדש...אה, וגם 500GB של מידע שעלו בסערה השמיימה, טוב נו, לגיטימי

פורסם

כל הכבוד שוב מיקרוסופט...................

פורסם
  • מחבר

טוב, מסתבר שזה ממש לא היום שלי :nixweiss:

ההתקנה נעצרה ב-39% בטענה שהוא לא מצליח להעתיק את הקובץ Article.chm, ניסיתי הכל, אפילו לנסות עם דיסק התקנה אחר והוא עדיין נתקע באותו מקום. קראתי באיזה פורום שיכול להיות שזאת בעיה ב-RAM אבל ניסיתי עם כל אחד בנפרד והבעיה נשארת.

אני על סף התמוטטות עצבים, אז אם מישהו יכול להושיע אותי אני אודה לו מאוד.

אה, וכמובן, כל הכבוד מיקרוסופט!!!! >:(

פורסם

כונן CD שלך עייף. לנקות אותו ולהחליף.

פורסם
  • מחבר

כן, מסתבר שבאמת יש בעיה כלשהי בכונן DVD. אני לא יודע אם זה גרם לכל הבלאגן, אבל בכל מקרה אני אקנה צורב חדש.

אז עכשיו סוף סוף יש לי מערכת שעובדת, לצערי זה חלונות ויסטה, אבל אין מה לעשות :)

תודה לכל העוזרים :yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים