עבור לתוכן

מה ניצח בסוף? BLUERAY או HD?

Featured Replies

פורסם

700 ש"ח לכונן BR?

פורסם

אז מה ב BLUE RAY אני יראה סרטי HD יותר טוב?

לא, אתה פשוט תוכל לאחסן עליהם סרטי HD, בדיוק כמו על HD-DVD.

בDVD סטנדרטי הנפח אחסון לא יאפשר סרט HD בנפח מלא.

אני לא רואה טעם לקנות צורב BR בגלל המהירויות צריבה הנמוכות, עלות 100 ש"ח למדיה, ובכלל... הטכנולוגיה לא כ"כ תפסה עדין

פורסם

700 ש"ח לכונן BR?

כן, יכול להיות אפילו שכבר יש יותר זולים.

פורסם

לא, אתה פשוט תוכל לאחסן עליהם סרטי HD, בדיוק כמו על HD-DVD.

בDVD סטנדרטי הנפח אחסון לא יאפשר סרט HD בנפח מלא.

אני לא רואה טעם לקנות צורב BR בגלל המהירויות צריבה הנמוכות, עלות 100 ש"ח למדיה, ובכלל... הטכנולוגיה לא כ"כ תפסה עדין

בגלל זה אני לא מתלהב מזה, מה הבעיה לקנות כונן HD נוסף או אפילו חיצוני באותו מחיר של צורב BR בעל נפח של 1 TB...

פורסם

אז מה ב BLUE RAY אני יראה סרטי HD יותר טוב?

בכל מקרה עד שכוננים יגיעו למחירים נורמלים ולא למחיר של כרטיס מסך MED HIGHאני לא קונה...זה מסתובב סביב ה 1500 ומעלה פעם אחרונה שבדקתי, מוגזם.

אני אמתין שנה עד שהמחירים ירדו, במחיר כזה אפשר לקנות עוד הארד דיסק של 1 TB.

קודם כל למה אתה בדיוק משווה ?

בDVD רגיל מה שמוכרים\משכירים בחנויות אתה לא רואה בHD בכלל

אתה רואה באיכות טובה אבל לא במה שמוגדר כHD שזה מי 720P ומעלה

ולשם השווה נגני בלו רי תומכים ב1080P שזה מוגדר כFHD -ככה שיש לך איכות תמונה עדיפה בהרבה מול הDVD אם האיכות מקור של הסרט הייתה טובה הקידוד שלו לבלו רי וכמובן המסך והחיבורים -הכל משפיע על איכות התמונה

לאומת זאת אם אתה משווה למחשב -מחשב חדיש היום שניבנה טוב יכול להציג 1080P ובתאוריה אפילו יותר

כמובן אתה צריך מקור טוב וסרטים מעל 1080P לא חושב שתימצא ברשת לפחות לא הרבה

גם סרטים ב1080P שוקלים מאוד הרבה

וכמובן מסכים מעל 1080P הם נדירים היום

בעיקרון בקולנוע יש היום סרטים שהם פחות או יותר כפול מי FHD ויש גם אבל פחות שהם פי 4 מי FHD אבל זה קולנוע

אבל עזוב FHD מספיק בהחלט וגם 720P נותן תמונה מאוד טובה וגם בו רואים הבדל משמעותי מהDVD הרגיל

פורסם

קרירין לא דיברתי על DVD סרטים באיכות כזו...התכוונתי שהאם על דיסק DVD שנגיד סתם צרבתי סרט, ועל דיסק BLUE RAY שאני אצרוב עליו את אותו הסרט האם יהיה הבדל, כי זה מה שהבנתי מההודעה שכתבת למעלה, עד שהבנתי ש FHD הם מעל ל 4 GB ולא יכנסו בדיסק כזה...הבנת את הכוונה שלי.

בכל מקרה, עדיין עדיף לקנות HDD נייד או רגיל :P

פורסם

זה כמו להגיד שאתה יכול לקנות עוד כונן של 1TB במקום לקנות כונן DVD.

כשאתה קונה/משכיר סרט BR אתה צריל כונן שינגן אותו, ואם כל הכבוד ל1TB, הוא לא יעזור לך בזה.

פורסם

קרירין לא דיברתי על DVD סרטים באיכות כזו...התכוונתי שהאם על דיסק DVD שנגיד סתם צרבתי סרט, ועל דיסק BLUE RAY שאני אצרוב עליו את אותו הסרט האם יהיה הבדל, כי זה מה שהבנתי מההודעה שכתבת למעלה, עד שהבנתי ש FHD הם מעל ל 4 GB ולא יכנסו בדיסק כזה...הבנת את הכוונה שלי.

בכל מקרה, עדיין עדיף לקנות HDD נייד או רגיל :P

עוד פעם תבדיל בין שטח אכסון שבלו רי =כמה DVD ותאורטית אתה יכול לעשות אותה איכות אם כמה DVD

לבין עותקים חוקים שגם מוגבלים לנגנים נפוצים ונגן DVD מינסטרים לא מסוגל לנגן בHD

לבין מחשב חדיש שלו אין הגבלה כזאת

תאורטית אתה גם יכול לצרוב סרט 1080P ולחלק אותו לכמות ניכבדה של CD ולנגן אותו מהמחשב ככה אם הכונן מספיק מהר

בקיצור תבדיל בין שימוש חוקי רישמי לבין שימוש או לא חוקי או חוקי אבל בפורמט אחר של הורדות בתשלום

אם אתה משווה בין סרט DVD סטנדרטי שנימכר \מושכר לבין סרט בלו רי שנימכר \מושכר אז הבלו רי מציג איכות הרבה יותר טובה

ולא רק בתמונה אלה גם בסאונד במידה ויש לך גם מערכת משוכללת

להשוות בין בלו רי לבין סרט בהורדה לא רלוונטי כי בהורדה יש הרבה יותר גמישות וככה גם במחשב

תחשוב על זה ככה כל סרט בלו רי\DVD סטנדרטי צריך להיות תואם לכל נגן סטנדרטי של הפורמט שלו

וזה אומר שסרט DVD צריך להתנגן בסדר גמור גם על נגנים ב99 שקל שהם משמעותית חלשים ממחשב

בלו רי לאומת זאת מוגבל ל1080P גם בגלל הנגנים

למחשב יש הגבלה הרבה יותר גמישה של חומרה ותוכנה אם יש לך חומרה מפוצצת ותוכנה שתאפשר את זה וקובץ מתאים

תוכל לנגן גם באיכות של קולנוע

בלו רי בגלל הסטנדט מוגבל אבל כמו שאמרתי זה לא משמעותי בכלל חוץ ממצב שיש לך מסך ענקי

פורסם

הבנתי אותך :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים