עבור לתוכן

מעבד ב-800-1000 שקל, ומספר שאלות כלליות

Featured Replies

פורסם

מספר שאלות ובקשה להמלצה:

1. היכן אני יכול למצוא סקירה טובה של המעבדים שיש היום בשוק? אני מחפש בעיקר משהו מילולי עם הסברים על ההבדלים הטכנולוגיים בין המשפחות וסקירה של המעבדים השונים בכל משפחה. עם השוואות ביצועים כמובן, אבל קצת פחות צ'ארטים ממה שיש בטום'ס ויותר סיכומי, ובעיקר יותר מעודכן.

אני אשמח גם לאיזשהו הסבר מקוצר מאחד מהמומחים בפורום על ההבדלים בין המרובעים הנוכחיים של אינטל ו-AMD. ושאלה ספציפית - איך אני משווה בין ה-cache של שתי החברות, כאשר כל אחת משתמשת בדרגות שונות של cahce ובכמויות שונות לחלוטין?

2. ראיתי מספר פעמים שצוין כי ניתן לקנות את ה-q6600/6700 באזור ה-800-900 שקל. באיזו חנות נורמלית בה אני יכול להזמין מחשב שלם אפשר למצוא אותם במחירים האלה? ברוב החנויות שאני מכיר ושמופיעות בלינקים על בסיס קבוע פה באתר הם עולים יותר בסביבות ה-1100+.

3. איזו מהפלטפורמות הנוכחיות מאפשרות רכישה של מעבד זול כרגע, עם צפי ליכולת שדרוג בשנה הקרובה, אם בכלל יש כזו?

4. ובסופו של דבר אשמח לקבל המלצה על מעבד ב-800-1000 שקל (אפשר לחרוג אם יש סיבה משמעותית).

שימושים: תכנות (בעיקר על Visual Studio שמשום מה די טוחן את המחשב, ו-Matlab), קצת (ואולי בהמשך יותר) וירטואליזציה (vmware, virtual box), סרטים, וממש מעט משחקים. לכל שימוש שהוא אציין שאיני פריק של ביצועים, לא יקרה כלום אם משהו יקח עוד כמה מילי (ובטח ובטח שלא אכפת לי בכלל מהפסד של כמה fps בפעם בחודשיים שאני מתקין משחק לכמה שעות), אבל בשום מקרה אני לא מוכן לצוואר בקבוק אמיתי ולמחשב שיקרטע באיזשהו שימוש.

תודה,

ערן

פורסם

לגבי המעבד- מתוכנן אוברקלוק?

מה לגבי לוח אם? תקציב? חיבורים דרושים?

2. ב-KSP הוא נמכר במחיר של 890 שקלים ובזיגזג הוא נמכר במחיר של 895 שקלים.

3. מעבד זול הכוונה למעבד במחיר של 300-400 שקלים? בשנה הקרובה יצאו מעבדים לתושבות AM3, LGA1366, LGA1156.. למרות זאת, אם תקנה עכשיו LGA775 עם מעבד כמו E5200 אז יהיה לך לאן לשדרג, מעבדים כמו Q9550 למשל.

פורסם
  • מחבר

לגבי המעבד- מתוכנן אוברקלוק?

מה לגבי לוח אם? תקציב? חיבורים דרושים?

2. ב-KSP הוא נמכר במחיר של 890 שקלים ובזיגזג הוא נמכר במחיר של 895 שקלים.

3. מעבד זול הכוונה למעבד במחיר של 300-400 שקלים? בשנה הקרובה יצאו מעבדים לתושבות AM3, LGA1366, LGA1156.. למרות זאת, אם תקנה עכשיו LGA775 עם מעבד כמו E5200 אז יהיה לך לאן לשדרג, מעבדים כמו Q9550 למשל.

1. בנוגע ל-OC, זו שאלה שתמיד מעט משעשעת אותי. אני לא עושה OC כברירת מחדל, אבל אם אני אצטרך אני אעשה (למרות שאני מעדיף שלא לשים יותר מדי קירור רועש, שקט זו המטרה העיקרית שלי). אני לא מתכוון להחליט מראש שאני אעשה OC ולפי זה לקנות מעבד. מתחילים בלי וממהירים במידת הצורך.

התקציב שכתבתי הוא למעבד בלבד. אני מניח שלוח האם יהיה הג'יגהבייט הסטנדרטי שלוקחים פה עבור אינטל, או תואם AMD כלשהו מקביל. בכל מקרה, אין ממש צורך להתייחס לזה. אין לי דרישות מיוחדות בנוגע לחיבורים.

2. מכיוון שאני מעדיף להרכיב את כל המחשב במקום אחד KSP זו ממש לא אופציה. זיגזג ספציפית לא נוחה בגלל המיקום. חנויות נוספות באיזור המרכז?

3. מעבד זול אומר שיהיה לי משתלם להחליף מעבד באמצע תקופת החיים של המחשב. כלומר שסכום ההוצאות על המעבדים ייתן לי ממוצע ביצועים גבוה יותר. בהתחשב בזה שמאז שקניתי את הq6600 הנוכחי שלי המחיר שלו ירד רק ב-500 שקל (בשנה וחצי) גורם לי להבין כרגע שהתשובה היא כנראה שלילית בנושא הזה.

ומה בנוגע לקישורים לסקירות?

פורסם

Q6700 + לוח G31 כלשהו

אם אתה זקוק ליותר מ-4GB של זיכרון אז קח את אחד משני הלוחות הבאים:

Biostar TP43 D2-A7/HP 5.x (תקן ATX)

http://tinyurl.com/pskayc ; http://tinyurl.com/ofhgny

ערכת שבבים: P43 + ICH10

PCI-E: שני חיבורי PCI-E 2.0 16x (רק בדגם HP 5.x)- האחד 16x והשני 1x

זיכרון: ארבעה מודולים מסוג DDR2, מהירות מקס' 1066Mhz, נפח מקס' 8GB

SATA: שש יציאות

פאנל אחורי: סאונד 6 ערוצים (8 ערוצים בדגם HP 5.x)

מחיר: 360 עד 420 ש"ח

במידה ולא תמצא את ה-Q6700 במחיר של 890 ואת הלוחות של Biostar במחירים נמוכים - העסק יתייקר וכבר יהיה עדיף לקחת 720BE עם לוח מבוסס 780/790 כלשהו.

פורסם
  • מחבר

מה קרה להמלצה הרווחת על ה-EP43-DS3L?

וה-9850/9950 של AMD לא נותנים פייט ל-q6600/q6700?

פורסם

הם נותנים פייט..

ה-EP43DS3L אינו משתלם מכיוון ושבעוד 20 שקלים מהמחיר שלו ניתן לקנות לוח P45 הרבה יותר מפוצ'ר ושמאפשר אוברקלוק טוב יותר.

ה-P43 שהצעתי הם קצת פחות מפוצ'רים אך זולים יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים