עבור לתוכן

רכישת מצלמה חדשה - המלצות???

Featured Replies

פורסם

קראתי מספר רב של ביקורות על מצלמות באינטרנט, ועל העדשות שאפשר לקנות לכל מצלמה...

שמתי לב שלאולימפוס יש כמות הרבה יותר קטנה של עדשות, ואני חושש שזה יגביל אותי בעתיד, כשארצה להמשיך ולהתפתח בתחביב החדש :-).

החור היחידי בליין העדשות של אולימפוס שרלוונטי לחובבים הוא העדר עדשת פורטרט זולה כמו ה-50/1.8 של קנון וניקון. כדי לקבל פתרון דומה באולימפוס תצטרך להשקיע הרבה יותר וללכת על עדשה כמו ה-50/1.4 של סיגמה או ה-50/2.0 מקרו של אולימפוס. מיותר לציין שתקבל עדשות עם איכות בניה ותכונות עדיפות בהרבה, ועם יתרון ברור באיכות האופטית בצמצם הפתוח, אבל זה לא משנה את ההעובדה שהמחיר שלהן גבוה פי כמה. מלבד הנושא הזה, יש לאולימפוס בעיקר יתרונות בכל מה שקשור בהיצע העדשות:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=404112.msg3469390#msg3469390

בנוסף שמתי לב שלמצלמה Pentax K20D יש יתרונות של מייצב + ואטימות, אך חסרון של LIVE VIEW מוגבל יחסית.

האם אתם מכירים את המצלמה, כך שאם ארצה להשתמש ב- LIVE VIEW שלה בצילום סטטי על חצובה, זה באמת מגביל?

מגביל ומבאס. המצלמה נפלאה, אבל ה-LV שלה הוא ממש בשביל הפרוטוקול.

שמעתי גם שהיה לה עדכון תוכנה, האם זה באמת משפר את ה- LIVE VIEW שלה?

הוא לא.

פורסם

בנוסף שמתי לב שלמצלמה Pentax K20D יש יתרונות של מייצב + ואטימות, אך חסרון של LIVE VIEW מוגבל יחסית.

האם אתם מכירים את המצלמה, כך שאם ארצה להשתמש ב- LIVE VIEW שלה בצילום סטטי על חצובה, זה באמת מגביל?

שמעתי גם שהיה לה עדכון תוכנה, האם זה באמת משפר את ה- LIVE VIEW שלה?

בדיוק כתבתי כמה מילים על ה-K20D. למי שמחפש חצי-מקצועית על תקציב מוגבל, היא בחירה מעולה. אבל לכל דבר וענין, מצב ה-LV שלה לא רלוונטי, נראה שפנטקס הוסיפו אותו כלאחר יד, שלא לומר כמעט ברשלנות, רק על מנת להתהדר בתכונה זאת ולהוסיף אותה לפרוספקט.

עדכון התוכנה משפר באופן רשמי את תפקוד המייצב ולפי השמועות גם את מהירות הפוקוס.

פורסם
  • מחבר

קראתי שלמצלמות של סוני יש מערכת ניקוי רעשים אגרסיבית למדי, ש"מצליחה" להוריד את הפרטים הקטנים בעת הניקוי...

האם זה נכון?

פורסם

כן, זה די נכון. ולכן ב-ISO גבוה עדיף לבטל את הסרת הרעש או לצלם ב-RAW (ואז להשתמש בהסרת רעש עם תוכנה ייעודית כגון Noiseware). הדברים האלה נכונים אם אתה מתכוון להדפיס תמונות גדולות או להסתכל על הקבצים ב-100% הגדלה. בצפיה התמונות בגודל מלא או בהדפסות בגודל סטנדרטי לא תוכל לראות הבדלים בכמות הפרטים.

אפשרות פשוטה להתמודד עם זה היא לצלם ב-RAW+JPEG ואז להשתמש ב-JPEG ברוב המקרים (מטעמי נוחות), ולעבור ל-RAW אם מתעורר צורך בשליטה טובה יותר על הרעש או על פרמטרים אחרים.

פורסם
  • מחבר

היום יצא לי להתנסות קצת עם המצלמה K10 והתרשמתי מאוד מקלות התפעול שלה והרגשה של איכות הבנייה שלה.

הבנתי שהתכונות האלו הרבה יותר לי מה- LIVE VIEW מכיוון שהם משפיעות על כל תמונה ותמונה ולא רק על חלק קטן מהם.

פורסם
  • מחבר

רציתי לדעת פרטים נוספים על נושא המיסוי בארה"ב.

האם עלי להזמין את המוצר באינטרנט לכתובת שבה אבקר?

האם מקבלים את ההחזר על המיסים בשדה תעופה?

מישהו יודע איך זה הולך?

פורסם
  • מחבר

אני חושב לקנות את הדגם החדש שיצא Pentax K-7

אני יודע שזה עבר את התקציב המקורי שלי, אבל קראתי שהתכונות שלה ממש טובות.

בכל מקרה, רציתי לדעת אילו עדשות אתם ממליצים לי לקנות.

כמובן שאני מחפש את אלו שיתנו את התמורה הגבוהה למחיר... ועדיף שהמחיר לא יהיה גבוה במיוחד.

בנוסף, מה דעתכם על עדשת ה- KIT שלה?

פורסם

על מס קניה - שמשתנה ממדינה למדינה וממחוז למחוז בארה"ב, אין החזר (זה לא מע"מ)*. אאל"ט המס בניו-יורק הוא 8.375% ונדמה לי שיש בעיר עצמה תוספת מס נוספת.

ה-K-7 עולה 1300 דולר לפני מס לגוף בלבד. עדשת הקיט הבסיסית ביותר (18-55 בלי איטומים) עולה כ-100 דולר.

תוספת - המחיר לא כולל תוספת לאחריות בינלאומית (עוד 50 עד 70 דולר), תיק נשיאה נורמלי (20 עד 50 דולר), כרטיס זיכרון סביר (סאנדיסק אולטרא 8 ג"ב - 25 דולר). סך הכל יותר מ-1500 דולר לחבילה בסיסית המבוססת על K-7.

עוד תוספת - ראיתי בהודעתך המקורית שנסיעתך מתוכננת לחודש הבא. עליך להביא בחשבון שהסיכוי שיהיו K-7 זמינות במלאי עד אז הוא נמוך, בוודאי למי שלא הזמין מראש.

* על מנת להמנע מתשלום מס קניה עליך להזמין את המוצר מחנות שנמצאת מחוץ למדינה (לדוגמא - אם אתה בניו-יורק, להזמין מחנות שנמצא באורגון) ושאין לה שלוחה במדינה שבה אתה נמצא. כמובן שבמקרה כזה עליך להוסיף את דמי המשלוח ולזכור שיש בתי עסק שלא מוכנים לשלוח חבילות לבתי מלון.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה העניינית, אני אקח את זה בחשבון בנסיעתי לטקסס (יש לי שם קרובי משפחה, וגם בלוס אנג'לס).

אם מישהו מכיר חנויות / אתרים מומלצים לקנייה (רצוי משלוח מהיר לכתובת בארה"ב)

אני מקווה לקנות את זה בנסיעה (אני אהייה שם כחודש ימים, עד השבוע הראשון של יולי)...

במקרה אחר, אני אבקש מקרובי משפחתי שיביאו את זה איתם, בפעם הבאה שיבואו לבקר בארץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים