עבור לתוכן

מה אתם אומרים, להחליף נורות בבית?

Featured Replies

פורסם

תקרא את התגובה מעליך...

חוץ מזה שזה ויכוח מטומטם, יש אנשים ש-20 שקל בחודש ישברו אותם ובשבילם הם ירוצו להחליף את כל המנורות בבית, ויש כאלה (שפויים יותר) שלא.

אין על מה להתווכח יותר מידי.

• תגובות 37
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

למה אתה מתקשה לקבל שזה שיקול לגיטימי מאד בבחירת נורה? לטווח הארוך נורת פלורסט יכולה לחסוך לך, וכיום אין לה שום חסרות לעומת נורת ליבון (מבחינת הצרכן)

פורסם

אני לא מתקשה כלום, למה אתה מתקשה לקלוט שיש אנשים שהבדל של 10 שקל בחשבון החשמל לא ממש מעניין אותם?

אני גם משלם 18 שקל על משלוח כשאין לי כוח ללכת לעשות קניות בסופר.

מספיק שעשיתי את זה פעם אחת בחודש (ואני עושה יותר), והנה "הלך" ההפרש בין המנורות.

פורסם

כשאתה חוסך על משלוח, אתה "מפסיד" נוחות. כשאתה חוסך 20% בממוצע מצריכת החשמל שלך - אתה לא מפסיד שום דבר, אם אתה מעדיף אור יום אתה אפילו מרוויח.

זה כמו שכל חודש הערייה/כל מוסד אחר יחייב אותך ב-40 ש"ח בתמורה לכלום. אם תבזבז פעם אחת שעה ותלך לבטל את החיוב, הוא יפסק. רוב האנשים יעשו זאת למרות שמדובר בסכום יחסית זניח.

פורסם

אני אישית יודע (מנסיון) שנורות ליבון הרבה יותר נעימות לעין מפלורוסנט. פלורוסנט מפיק אור חלש בהרבה מנורת ליבון, ולדוגמה כשאתה קורא משהו, בין אם אתה שם לב או לא, אתה מאמץ יותר את העיניים (במקרה של פלורוסנט), מהסיבה הפשוטה שיש לו אור חלש.

ונורת ליבון אגב הרבה יותר קרובה לשמש - השמש מפיצה אור עוצמתי כמו שהיא מפיצה בגללה הטמפ' המטורפת שהולכת שם - כך עובדת גם נורת ליבון, מעלות מאוד גבוהות (כמה אלפים). כלומר נורות ליבון יוצרות חום ע"י בזבוז אנרגיה, שמתפרש כאור. פלורוסנט יוצר אור שהוא יותר "טבעי" כביכול, ולא ע"י טמפ' גבוהה - יש לו בכלל אור לבן, לנורת ליבון יש אור צהוב.

פורסם

^ פליטת פוטונים באורך גל מסוים, מתאפשרת לא רק ע"י חימום גוף לטמ"פ הדרושה - זו רק אחת הדרכים.

בפורסנט ספציפית, כתוצאה מזרם דרך השפורפרת, אדי הכספית שנמצאים בה פולטים אור בתחום ה-UV. חומרים זרחניים שמצפים את השפורפרת הם אלו שפולטים אור בתחום הנראה כשפוגע בהם UV. כתלות באותם חומרים זרחניים נקבע צבע האור - צהוב או לבן לרוב.

פורסם

תפסיק לדבר בתחושות כמו "אור חלש". אור הוא כמות שניתנת למדידה באופן מדעי. אם האור חלש לך מידי- קנה נורת פולרסנסט חזקה יותר.

אני לא מתקשה כלום, למה אתה מתקשה לקלוט שיש אנשים שהבדל של 10 שקל בחשבון החשמל לא ממש מעניין אותם?

אני גם משלם 18 שקל על משלוח כשאין לי כוח ללכת לעשות קניות בסופר.

מספיק שעשיתי את זה פעם אחת בחודש (ואני עושה יותר), והנה "הלך" ההפרש בין המנורות.

אם תחליף את כל הנורות לפלורסנט, תוכל להזמין משלוח פעם בחודש ועדיין להשאר במאזן חיובי. מתמ' פשוטה כל כך מאתגרת אותך? אין שום הבדל היום בין פלורסנט לליבון. הם באים באותם צבעים, עם אותה הברגה לאותה מערכת חשמל, אבל החיסכון בנורת פלורסנט הוא גבוה מאד (באחוזים). כל מה שאומרים זה שפעם הבאה כשתשרף לך נורה, תושיט את היד למדף הפלורסנט וקח נורת פלורסט. זהו.

פורסם

צריך לזכור שלא כדאי לשים נורות כאלה בחדרי מדרגות / שרותים בגלל שבדקות הראשונות האור שלהם חלש והדלקות מרובות שוחקות את הרכיבים האלקטרוניים בנורה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים