עבור לתוכן

מה אתם אומרים, להחליף נורות בבית?

Featured Replies

פורסם

אז רגע, הנורות הלבנות מזיקות לי ?

איז נורות כדאיות יש ?

כל עוד אתה לא אוכל אותן הן לא מזיקות לך, הן מכילות חומרים רעילים בכמויות לא קטנות, בהתחשב שבישראל אין שום אפשרות לזרוק אותן לפחי מחזור שמיועדים להם זה מרעיל את הסביבה.

חפש פתרונות מבוססי מנורות LED, הם באמת חיים לנצח, אבל זה יכול להיות קצת יקר.

• תגובות 37
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לפי מה שהבנתי, הנורות האלה גורמות למיגרנות ויכולות לגרום גם לסרטן.

פורסם

אם מדברים על נורות LED ראיתי פנסים כאלו ומנורות במה שבניות מזה...

אבל זה קבוצה של 10 מנורות קטנות כאלו

פורסם

אני מניח שאתה מדבר על CFL ולא על פלורסנט ארוכות. שמע, אתה יכול לקנות אותן במגוון צבעים - אבל הכי חשוב, הן חוסכות חשמל, והרבה (מצד שני, מאוד לא בריא להדליק ולכבות אותן מיד, מומלץ להמתין מספר דקות בין הדלקה לכיבוי, אחרת הן פשוט נפגמות). שים לב שנורות CFL ב-20 שקל הן בד"כ נורות גנריות ולא איכותיות במיוחד (צבע/צריכת חשמל/עוצמת הארה). לי בבית יש ניסיון טוב עם נורות של יונדאי. ההמלצה שלי - קנה לך סטוק של כמה נורות במספר גדלים שאתה צריך בבית, ושהליבון נשרפות - תחליף ל-CFL.

יש בעיה קטנה בהצעה שלך, אתה הצלחת לקחת את החסרונות מ 2 השיטות: גם לקנות עכשיו וגם להשאר עם אותה צריכת חשמל. לא עדיף אם הוא כבר קונה עכשיו ששישים את כל מה שיש לו בצד וישתמש בהם בתור גיבוי? ככה הוא לפחות יחסוך בחשבון החשמל.

פורסם
  • מחבר

תתרחק. נורות ה G9 יקרות ומתכלות מהר ומדי פעם גם מתפוצצות.

לפותח הת'רד קנה נורות שבאות עם אחריות והם זולות. OSRAM / PHILIPS אם יש במבצע

יש נורות עם גוון צהוב והם מסומנות Warm white או 2700K

(פעם הייתי יועץ תאורה בהום סנטר)

אבל גוון צהוב לא נראה לי טוב בגלל שזה היותו צהוב ולא תואם ל"אור יום".

או שאני טועה?

פורסם

יש בעיה קטנה בהצעה שלך, אתה הצלחת לקחת את החסרונות מ 2 השיטות: גם לקנות עכשיו וגם להשאר עם אותה צריכת חשמל. לא עדיף אם הוא כבר קונה עכשיו ששישים את כל מה שיש לו בצד וישתמש בהם בתור גיבוי? ככה הוא לפחות יחסוך בחשבון החשמל.

נורות CFL איכותיות יקרות ביחס לליבון, והוא ציין שהוא לא מענויין להשקיע יותר מ-20 שקל לנורה. גם ה-40 שהוא אמר אח"כ מאוד גבולי.

פורסם

אבל גוון צהוב לא נראה לי טוב בגלל שזה היותו צהוב ולא תואם ל"אור יום".

או שאני טועה?

זה עניין של העדפה אישית. בדרך כלל אנשים מעדיפים אור חם לסלון וחדר שינה ואור יום למטבח, חדר אמבטיה וחצר.

ובדרך כלל נשים מעדיפות יותר אור חם לעומת גברים שמעדיפים אור יום.

פורסם
  • מחבר

זה עניין של העדפה אישית. בדרך כלל אנשים מעדיפים אור חם לסלון וחדר שינה ואור יום למטבח, חדר אמבטיה וחצר.

ובדרך כלל נשים מעדיפות יותר אור חם לעומת גברים שמעדיפים אור יום.

אבל האור הצהוב של הפלורסנט מזיק לעיניים או לא?

פורסם

למה שיזיק לעיניים?

פורסם
  • מחבר

קניתי כרגע מנורות פלורסנט לאמבטיה בלבן, תכלס נראה לא רע בכלל.

אמממ... מה אתם ממליצים לסלון? לבן או צהוב? מישהו ניסה לבן ויכול להגיד את דעתו?

פורסם

אני החלפתי ללבן בסלון... לדעתי עדיף.

אבל אני גם שונא את המנורות הצהובות.

פורסם

חוסך חשמל? מנורה? באיזה סרט אתם חיים??

אפילו המנורה הכי בזבזנית צורכת בערך 100W, שהם עשירית KWH. הרוב צורכת בערך חצי מזה (60W).

עכשיו, KWH עולה בערך חצי שקל, כך שמנורה עולה 5 אגורות לשעה.

בהנחה שהיא דולקת כל היום, כל יום, 24/7/365, מדובר בהוצאה של 36 שקל בחודש.

אבל כמובן שזה לא המצב. בואו נניח שהיא דולקת חצי מהזמן (הרי לפחות כמה שעות אתה ישן, אז היא כבויה, ואני יוצא מנקודת הנחה שאתה לא בבית כל היום ללא הפסקה במשך חודש), זה יוצא קצת פחות מ-20 שקל בחודש.

זה פחות מכמה שצורך המקרר שלכם, למשל.

אתה כבר תצליחו לחסוך עם מנורה חסכונית יותר? 10 שקל בחודש? זה לא issue.

תבחרו מנורה לפי נוחות, ולפי אופי התאורה שלה. לא לפי החיסכון בחשמל שלה, זה מגוחך.

פורסם

אתה מוציא על תאורה בממוצע (בתים עם משפחות, לא אדם יחיד) 100 שקל עם נורות ליבון, בערך 50 שקל עם פלורסנט.

פורסם

המספרים האלה לא אומרים כלום. בין בית לבית יכול גם להיות הבדל של פי-2 בכמות המנורות הפעילות, מה גם שהחישוב הזה (אני מניח) יוצא מנקודת הנחה שאתה מחליף את *כל* המנורות בבית, מה שלא תמיד קורה כשנשרפת לך מנורה אחת ואתה מתלבט מה לקנות בשביל להחליף אותה.

פורסם

חוסך חשמל? מנורה? באיזה סרט אתם חיים??

.....

זה פחות מכמה שצורך המקרר שלכם, למשל.

אתה כבר תצליחו לחסוך עם מנורה חסכונית יותר? 10 שקל בחודש? זה לא issue.

היות ויש לרוב האנשים יותר ממנורה אחת הדולקת בו זמנית, זה הופך לכ-50 ש"ח בחודש. חשבון החשמל הוא דו-חודשי, ועל כן הסכום יהיה כבר כ-100 ש"ח. נורות פלורסנט צורכות כ-20% מנורות הליבון, כלומר הסכום יהיה 20 ש"ח ==> 80 ש"ח הבדל בחשבון החשמל. לרוב האנשים זה מהווה כ-20% מכלל צריכת החשמל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים