עבור לתוכן

מה אתם אומרים, להחליף נורות בבית?

Featured Replies

פורסם

היי,

אני יודע שנורות ליבון הן נורות שפוגעות בעיניים בגלל שיש להם אור שלא מזוהה עם אור יום, גוון יותר זרחני.

לעומת נורת פלורסנט שזה לבן הכי אבעי שיש והוא יותר חסכוני ולבן יותר.

מה כדאי לעשות?

הקטע הוא שהתרגלתי כבר לגוון הצהצהב של הנורות הליבון, והפלורסנט נראה יותר מתאים לחדר מאשר בסלון. :P

כמובן שהתקציב מוגבל לעד 20 שקל לנורה, אז כדאי להחליף לפלורסנט?

• תגובות 37
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני מניח שאתה מדבר על CFL ולא על פלורסנט ארוכות. שמע, אתה יכול לקנות אותן במגוון צבעים - אבל הכי חשוב, הן חוסכות חשמל, והרבה (מצד שני, מאוד לא בריא להדליק ולכבות אותן מיד, מומלץ להמתין מספר דקות בין הדלקה לכיבוי, אחרת הן פשוט נפגמות). שים לב שנורות CFL ב-20 שקל הן בד"כ נורות גנריות ולא איכותיות במיוחד (צבע/צריכת חשמל/עוצמת הארה). לי בבית יש ניסיון טוב עם נורות של יונדאי. ההמלצה שלי - קנה לך סטוק של כמה נורות במספר גדלים שאתה צריך בבית, ושהליבון נשרפות - תחליף ל-CFL.

פורסם

שאלה טובה.

אני השארתי בחדרים פלורוסנט ובסלון רגילים - לא נראה מתאים לסלון פלורוסנט לדעתי.

פורסם

אין מה למהר להחליף את הנורות. מה שכן, כאשר נורה נשרפת תחליף לפלורסצנט. יותר חסכוני בחשמל ואור בהיר יותר (האור של הפלורסצנט הוא ירוק, דרך אגב).

לסלון צריך יותר להתמקד בנברשת יפה - אח"כ פלורסצנט או ליבון. למטבח מאוד מומלץ פלורסצנט חזק.

פורסם
  • מחבר

יש לי רק מנורת פלורסצנט אחת כזאת בחדר:

http://www.amperel.co.il/products/77470

בגלל שאני נמצא גם לא מעט זמן בסלון, אז חשבתי להחליף לאותה נורה, הקטע הוא שהיא לא חזקה ממש.... ונורה פלורסצנט שהיא דיי חזקה ומתאימה לסלון עולה כמעט 100 ש"ח לנורה.

יש לכם דרך אחת לתמרן עם התקציב?

נגיד הגדלתי את זה ל-30 ש"ח גג 40 לא שקל יותר.

פורסם

אני מניח שאתה מדבר על CFL ולא על פלורסנט ארוכות. שמע, אתה יכול לקנות אותן במגוון צבעים - אבל הכי חשוב, הן חוסכות חשמל, והרבה (מצד שני, מאוד לא בריא להדליק ולכבות אותן מיד, מומלץ להמתין מספר דקות בין הדלקה לכיבוי, אחרת הן פשוט נפגמות). שים לב שנורות CFL ב-20 שקל הן בד"כ נורות גנריות ולא איכותיות במיוחד (צבע/צריכת חשמל/עוצמת הארה). לי בבית יש ניסיון טוב עם נורות של יונדאי. ההמלצה שלי - קנה לך סטוק של כמה נורות במספר גדלים שאתה צריך בבית, ושהליבון נשרפות - תחליף ל-CFL.

תשאר עם הליבון, השטות של הארופאים להחליף לנורות ירוקות כביכול מטומטמת, הנורות הירוקות לכאורה מכילות כספית בכמות לא קטנה הזיהום מזריקת המנורות האלה יפגע בסביבה יותר עם השנים מצריכת החשמל המיותרת.

במיוחד בישראל שגם רוצה לעבור לתקן הארופאי שגם אם העולם יתהפך אנשים לא יזרקו את המנורות האלה לפחי מחזור מיוחדים אלא לפח האשפה הקרוב ביותר לאוטו..

פורסם

יש לנו בבית לפורוסנטים (לא יודע אם זה השם, אבל נראה ככה: http://www.amperel.co.il/products/77470)

שזה בצבע צהוב כמו מנורות הליבון!

כן, גם אני שנאתי את הלבן הזרחני, אבל הצהוב הזה אני מסתדר מצוין!

חוסך חשמל ובעיקר חוסך את הכסף בלהחליף נורות כל שני וחמישי.

לנו בבית שהיה ליבון, פעם בשבוע אחת היתה נשרפת! היה מתסכל...

מאז שיש לנו את זה, כמה חודשים- מצוין!

פורסם

החיסכון בחשמל בין הנורות משמעותי ביותר, אם משווים בין נורה של 100W ליבון ב-3 ש"ח, ל-20W (אותה עוצמת הארה) פלורסנט ב-30 ש"ח, הדולקת כ-5 שעות ביום, כבר אחרי 2 חשבונות חשמל מחזירים את ההשקעה.

כמו כן, אורך החיים שלהן ארוך בהרבה, לכן הזיהום שנגרם כתוצאה מזריקתן הופך לזניח למדי. אם בחנויות יציעו זיכוי סמלי תמורת נורת פלורסנט שנשרפה, גם בעייה זו תיפתר.

פורסם

יש לי רק מנורת פלורסצנט אחת כזאת בחדר:

http://www.amperel.co.il/products/77470

בגלל שאני נמצא גם לא מעט זמן בסלון, אז חשבתי להחליף לאותה נורה, הקטע הוא שהיא לא חזקה ממש.... ונורה פלורסצנט שהיא דיי חזקה ומתאימה לסלון עולה כמעט 100 ש"ח לנורה.

יש לכם דרך אחת לתמרן עם התקציב?

נגיד הגדלתי את זה ל-30 ש"ח גג 40 לא שקל יותר.

יונדאי הוא מותג מדבקה של מנורות.

בהום סנטר\ ACE תמיד יש מבצעים בסגנון של השני ב-50%\1+1 על נורות של אוסרם או פיליפס.

פורסם

גרמתם לי לעלות על כיסא ולבדוק איזה מנורות יש לי.

זה פלורוסנט אבל אני לא מצאתי שם של חברה מוכרת עליהם רק איזה צירוף של שלוש אותיות שנשמע כמו איזה תקן.

ד"א רק פלורוסנט , יותר יפה ומעיר יותר טוב. גם לא נותן לך הרגשה שבאמת לילה.

פורסם

תשאר עם הליבון' date=' השטות של הארופאים להחליף לנורות ירוקות כביכול מטומטמת, הנורות הירוקות לכאורה מכילות כספית בכמות לא קטנה הזיהום מזריקת המנורות האלה יפגע בסביבה יותר עם השנים מצריכת החשמל המיותרת.

במיוחד בישראל שגם רוצה לעבור לתקן הארופאי שגם אם העולם יתהפך אנשים לא יזרקו את המנורות האלה לפחי מחזור מיוחדים אלא לפח האשפה הקרוב ביותר לאוטו..

[/quote']אפילו שאתה צודק, הניסיון שלי מראה שלמנורות האלה יש אורך חיים מדהים (כמובן אם קונים ממותג איכותי, נורות גנריות סיימו את תפקידן תוך כמה שבועות), והן חוסכות בחשבון החשמל (אם כי רק בטווח הארוך, בטווח הקצר זה יתקזז עם העלות של הנורה), ועם מחזור ראוי, החסרון הכי גדול של המנורה מתבטל. הגיע הזמן שיעשו משו במשרד לאיכות הסביבה... והכי חשוב, הן לא מתחממות כמו ליבון :P

פורסם

זה החוק היחידי בערך שגרין פיס וחברות אנרגיה מתנגדות אליו ביחד, שלא נדבר מעבר לזיהום שנובע מהפסולת, עקב החוק הזה עשרות אם לא מאות מכרות כספית נפתחו מחדש בעיקר באסיה, תקרא כמה כתבות יש על זה שזה גורם נזק בלתי הפיך לסביבה שמה, ומקצר את חיי האנשים שגרים באזור ו/או עובדים במכרות בעשרות שנים.

חוקים צריכים להיות הגיוניים, רוצים מנורות ירוקות תעברו לנורות לד...

וכן אני יודע שאורך החיים שלהם מטורף, יש לי מנורה אחת כזאת שאני משתמש בה כתאורת "לילה" כשאני על המחשב עומדת בדיוק מאחורי המסך ועובדת כבר 5 שנים, אם לא יותר, בהתחלה היו 2 אחת נשרפה דיי מהר אבל הזונה השניה לא מוכנה למות...

:smile1:

פורסם

אז רגע, הנורות הלבנות מזיקות לי ?

איז נורות כדאיות יש ?

פורסם

מה אתם אומרים על הקרחון?

http://www.amperel.co.il/products/80614

תתרחק. נורות ה G9 יקרות ומתכלות מהר ומדי פעם גם מתפוצצות.

לפותח הת'רד קנה נורות שבאות עם אחריות והם זולות. OSRAM / PHILIPS אם יש במבצע

יש נורות עם גוון צהוב והם מסומנות Warm white או 2700K

(פעם הייתי יועץ תאורה בהום סנטר)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים