עבור לתוכן

תרגיל מלוכלך של המל"ג\הלמ"ס? בנוגע לסקר ה"לימודים הכי משתלמים"

Featured Replies

פורסם

http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=is20090505_113369&from=haaretz

אני מדבר על העובדה שהחליטו לאחד תחומים שונים בתחלית ובעלי שכר שונה ברמה תהומית(סטטיסטיקה ומדעי המחשב או ארכיטקטורה והנדסת חשמל) לאותה קטגוריה.

ואז הגיעו למסקנה המאד לא מתבקשת שבבינתחומי בהרצליה מרוויחים הכי טוב(זאת לאחר עשרות מאמרים בהם ראיתי שהם דווקא נמוכים יותר מהאוניברסיטאות).

אבל איך זה קרה? מאד פשוט, באוניברסיטאות דחפו לממוצע גם את תחום המתמטיקה והסטטיסטיקה, תחום מעניין וריאלי לא פחות אבל בעל רמות שכר שונות לחלוטין, בעוד שבבינתחומי בכלל לא מלמדים את אותם המקצועות ולכן הממוצע שלהם הוא של מדעי המחשב נטו.

אותו דבר קורה גם במגמת ההנדסה בה ברור לחלוטין שההבדל בין מהנדס נוף, מהנדס אזרחי, מהנדס אוויראונוטיקה וחלל, ארכיטקט או מהנדס חשמל שונה לחלוטין ולכן אי אפשר באמת לשפוט לפי אותו הממוצע שום דבר.

לדעתי אותו הסקר שלצערי זכה לפריסה תקשורתית רחבה מאד מטה את הכף כנגד מוסדות שמציעים מסלולים רבים יותר אך בעלי שכר ממוצע נמוך יותר וכך בעצם מציג את אותם המוסדות כבעלי שכר נמוך.

אשמח אם מישהו יוכל להאיר את עיני או אולי להראות לי שטעיתי כי כרגע זה מריח ממש רע.

למען הגילוי הנאות אני מתכנן ללמוד בטכניון אבל אני לא חושב שזה באמת השפיע עלי בקריאה של אותו מאמר.

פורסם

קראתי את הכתבה באינטרנט וגם בעיתון, ונשמע אחד המחורטטים.

פורסם

אני לא חושב שמדובר ה באיזה קונספירציה, אבל כמו שאתה שמת לב, כל אדם עם טיפה היגיון יבין את זה.

הנה לינק לטבלה המקורית:

http://www.che.org.il/download/files/6_4.htm

אני אתייחס כרגע רק לעניין ההנדסה והאדריכלות. אדריכל צריך לעשות סטאז', בדומה לעו"ד, ומכאן נובע השכר הנמוך שלו בשנים הראשונות שלאחר סיום התואר, ולראייה, בוגרי בצלאל בתחום הזה (ומן הסתם מדובר בעיקר בארכיטקטים ומעצבים) שמרוויחים כ-60 אלף שקלים, ומצד שני, בוגרי ת"א ובן גוריון, שבהן תחום הארכיטקטורה חלש מאוד אם בכלל קיים, שמשתכרים מעל 165 אלף שקל. בכלל, איך אפשר לאחד תחומים כמו הנדסת תעשיה וניהול, ביוטכנולוגיה, חשמל ומכונות (או אוירו' כמו שאמרת), כשלמעשה מדובר על תחומים כל כך שונים?!

פורסם

למעשה, ברוב תחומי ההנדסה ההיי-טקיים (להוציא אולי את מדמ"ח וחשמל) השכר ההתחלתי של בוגרים הוא פחות או יותר באותו קנה מידה (פלוס מינוס 2-3 אלף לפה או לשם).

אבל כמובן שלעשות איזשהו ממוצע עם ארכיטקטורה זה פשוט מונפץ...

פורסם
  • מחבר

אני עדיין לא מאמין שזה בתפוצה כל כך רחבה, זה בכל העיתונים ובכל האתרים ובמקרה הכי טוב יש שתיים שלוש שורות שמדברות על הפלופ שזה באמת.

דווקא בטוקבקים אנשים מדברים בהיגיון וגם נותנים לינקים לחו"דים של המל"ג שדיברו על כמה שהרמה נמוכה במגמת מדעי מחשב בבינתחומי.

אני היחיד שחושב שאולי מישהו בבינתחומי קשור למי שניסח את ההשוואה הלא ברורה הזאת?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים