עבור לתוכן

720 , 940 (או בכלל אינטל?) + לוח אם

Featured Replies

פורסם

היי חברים >:(

המחשב (השני) מתחיל לקרוס לכן אני מחפש מחשב חדש פרט ללאפטופ..

עיקר השימושים:

1. הרבה הרבה MULTI TASKING,

2. הרבה גרפיקה דו-מימד (אילוסטירייטור+פוטושופ בעיקר)

3. מעט עריכת וידיאו, מעט עריכת תלת-מימד

4. צפייה בסרטים 1080p

5. לא משחק משחקים

אני חושב כרגע בעיקר בכיוון של AMD כיוון שהם זולים יותר, מהירים לרוב במידה שווה, והבנתי שאפשר לחסוך על כ. מסך כי ללוחות האם שלהם משודכים כרטיסי מסך סבירים..(?)

חשבתי על הPHENOM II 720, עם לוח אם ASUS M4A78PRO, שמגיע עם כ. מסך מובנה ATI Radeon HD 3200 GPU

לינק:

http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=EbXqq06yxpJwlABf&content=specifications

חושבים שאני אסתדר עם הכ. מסך המובנה לשימושים שלי?

האם הפער בין הTRIPLE לQUAD משמעותי? אני אצטער שלא קניתי QUAD?

יש למישהו רעיונות או דעות כלשהם?

אור שלום ואהבה

יונתן

פורסם

אני חושב שהפנום 2 720BE יהיה טוב לשימושים שלך, המרובעי ליבה מעט עדיפים לעריכות שכאלו אבל בהפרש זניח.

פורסם

and what is the budget?

פורסם
  • מחבר

התקציב צריך להיות כמה שפחות, אני סטודנט עני..

להבנתי הצ'יפסט של AMD חדש יחסית וניתן לשדרוג עוד כמה שנים, בניגוד לזה של אינטל שסופו קרב ובא..

(אגב, מה ההבדל בין צ'יפסט לSOCKET ?)

בכל מקרה, מטעמי חסכון לכן חשבתי ללכת על השילוב של מעבד AMD 3 ליבות שניתן לשדרוג עתידי + לוח אם, מה שצריך לצאת יחד בסביבות ה1200 ש"ח,

במקום לקנות מעבד+לוח אם+ כ. מסך במערכת מבוססת אינטל, שלא ניתנת לשדרוג מבחינת מעבד, ושתעלה יותר.. (Q8200+ לוח אם + כ. מסך= בערך 1700 שקל נניח..)

חשוב לי שלא יגמגם עם סרטי 1080P, זה שייקח קצת יותר זמן לרנדר עריכת וידיאו או תלת מימד פחות מפריע לי..

בגלל זה חשבתי לחסוך את הכ. מסך.. אז איך ה3200 שמגיע עם הלוח אם הזה?

מה אתם אומרים?

פורסם

אם לא מפריע לך שיקח קצת יותר זמן בעריכות אז אתה יכול לקנות E5200 עם לוח מבוסס G31 או 630i+GeForce7100.

השילוב הזה מריץ 1080p חלק ועם אוברקלוק אתה יכול לשפר לא מעט את הביצועים.

צ'יפסט = Chip-set = ערכת שבבים, ממש לא מה שאתה התכוונת לומר.

Socket = תושבת = http://en.wikipedia.org/wiki/CPU_socket#List_of_sockets_and_slots

פורסם
  • מחבר

NIKE למה לקנות מעבד 2 ליבות?

הבנתי שהמשולשים והמרובעים טובים למולטי-טאסקינג ולעריכות, בנוסף להבנתי לוחות האם של אינטל, חוץ מאלה שתומכים בI7 מסיימים את תפקידם בקרוב כך שלא ניתן יהיה לשדרג, בניגוד לקניית AMD שעכשיו זה התחלה שלהם כך שאוכל גם לשדרג אם ארצה עוד שנתיים שלוש.. מעבד או כ. מסך..

כרגע על הלפטופ עם מעבד

AMD turion 64 X2 TL56

+

GEFORCE 8400M

+

2GB RAM

אני לא מצליח לנגן סרטים ברזולוציה 720 (פעם היה מנגן בכיף.. אחרי שנה וחצי עייפתי את המחשב שלפעמים הוא מגמגם גם בסרטים ברזולוציה נמוכה..)

לכן, וגם בשביל שלא יזיע במולטי-טאסקינג + גלישה ב20 TABS במקביל... חשבתי שעדיף ללכת על שלוש / ארבע ליבות + 4 גיגה ראם..

פורסם

E5200 + G31 + 4GB RAM יהיה מצוין לשימושים שלך.

יריץ 1080p חלק, יעמוד בעומס של המון טאבים.. ומספיק בשביל "מולטיטסקינג".

והוא לא מסיים שום תפקיד כי בעתיד כשהמחירים ירדו תוכל לקנות E8400/Q6700/Q9550 שהם הרבה יותר חזקים.

וזו ממש לא התחלה, לוחות AM3 הם יקרים ולכן ממליצים וקונים AM2+. כרגע חלק מהלוחות תומכים במעבדים החדשים אבל לא ניתן לדעת האם בעוד חצי שנה או שנה כשיצאו מעבדים חדשים, האם הם יפעלו באותם לוחות.

פורסם
  • מחבר

E5200 + G31 + 4GB RAM יהיה מצוין לשימושים שלך.

יריץ 1080p חלק, יעמוד בעומס של המון טאבים.. ומספיק בשביל "מולטיטסקינג".

והוא לא מסיים שום תפקיד כי בעתיד כשהמחירים ירדו תוכל לקנות E8400/Q6700/Q9550 שהם הרבה יותר חזקים.

וזו ממש לא התחלה, לוחות AM3 הם יקרים ולכן ממליצים וקונים AM2+. כרגע חלק מהלוחות תומכים במעבדים החדשים אבל לא ניתן לדעת האם בעוד חצי שנה או שנה כשיצאו מעבדים חדשים, האם הם יפעלו באותם לוחות.

אני מבין את זה שאתה ממליץ לי על מחשב זול שיעמוד היום בדרישות שלי, אבל הייתי רוצה מחשב שיחזיק קצת ולא לקנות מעבד שכבר עכשיו יש לו שנתיים (או משהו) בשוק..

חוץ מזה בעתיד למה שאקנה את המעבדים שהצעת? בעתיד אני רוצה לקנות מעבד שעדיין לא יצא היום.. ( הכוונה לשדרג עוד 3 שנים, לא עוד חצי שנה/שנה..) לכן חשובה לי תמיכת הלוח במעבדים עתידיים..

פורסם

אז בעתיד תמכור את כל העסק ותשדרג

וכפי שאמרתי לגבי AMD, זה גם לא כ"כ ברור כמו שאתה חושב:

"וזו ממש לא התחלה, לוחות AM3 הם יקרים ולכן ממליצים וקונים AM2+. כרגע חלק מהלוחות תומכים במעבדים החדשים אבל לא ניתן לדעת האם בעוד חצי שנה או שנה כשיצאו מעבדים חדשים, האם הם יפעלו באותם לוחות."

פורסם

הלוחות שך HD3200 מצויינים .

אני הרכבתי לא מעט מחשבים עם PHENOM 3 ליבות ו לוחות HD3200. אחלה שילוב מריץ הכל חופשי.

הלוחות של AM2+ יתמכו בכל המעבדים בעלי אותו SOCKET (זה לא אינטל ב AMD זה יותר פשוט כי ה CHIP STET כימעט ולא קשור למעבד).

אם די מומלץ לשדרג ל 4 ליבות אבל השילוב הזה אחלה שילוב עובד יופי מניסיון

ואגב יותר טוב מי E5200 ו 7100 בהרבה יותר טוב בעיקר לסרטים וגרפיקה

פורסם
  • מחבר

אז בעתיד תמכור את כל העסק ותשדרג

וכפי שאמרתי לגבי AMD, זה גם לא כ"כ ברור כמו שאתה חושב:

"וזו ממש לא התחלה, לוחות AM3 הם יקרים ולכן ממליצים וקונים AM2+. כרגע חלק מהלוחות תומכים במעבדים החדשים אבל לא ניתן לדעת האם בעוד חצי שנה או שנה כשיצאו מעבדים חדשים, האם הם יפעלו באותם לוחות."

חשבתי על הAsus M4A78 PRO שתומך בAM3..

אבל תודה אני אחשב את העלויות של הרכבת מערכת כמו שהצעת ואשווה ואחשוב על זה..

פורסם

דרך אגב- אם השימושים שלך במערכת לא ישתנו אז סביר להניח שהמערכת תחזיק הרבה זמן.

מערכת חזקה יותר לאו דווקא תחזיק יותר זמן - זו טעות נפוצה וזה ממש לא נכון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים