עבור לתוכן

מה הקטע עם הלכלוכים שאסור ללכלך על מקום X בגלל שהוא יגיש נגדך תביעדת דיבה?

Featured Replies

פורסם

לא כל כך הבנתי תפואנטה עם זה.

נתקלי לפני חודש בזה אחרי זה כל פעם שבאים ללכלך על מוצר כל שהוא או על חנות כל שהיא מעדיפים לא לרשום שמה את שם החנות או דברים בסגנון בשביל שלא יתבעו את מי שרשם את ההודעה.

מה הקטע עם זה מישהו יכול להסביר אולי?

ואיך בידיוק חנות X יכולה לתבוע מישהו מפורום כל שהוא על מה שהוא אמר?

הרי זה דמוקרטיה בסופו של דבר לא?

אשמח לתשובות עד כמה שזה נשמע טא'רד הזוי למה הלכתי לאיבוד עם זה

פורסם

גוגל+תביעת דיבה

פורסם

הם לא יכולים לתבוע אותך על זה שסיפרת סיפור מדויק.

הם כן יכולים לתבוע אותך אם שיקרת, הגזמת או קיללת כי זה פוגע בשם הטוב(צריך להוכיח את זה) של החנות.

http://tinyurl.com/crlc52

פורסם

הם צריכים להוכיח נזק כספי, לא זה שהוא שיקר הגזים או קילל.

אתה יכול להגיד שהחנות מלאה בפרחים והמוכר סופר נחמד מחלק שוקולדים חינם אם זה יגרום לזה שכל מי שאלרגי לפרחים ויש לו פוביה משוקולד ואנשים נחמדים להמנע מהחנות הזאתי ללא כל נסיון אישי זה מספיק בשביל תביעת דיבה.

קללות ושטויות למינהם זה סיפור אחר, בעקרון אפשר לתבוע אותך על זה שקיללת מישהו ברחוב, שבתכלס זה גם בניגוד לחוק.

פורסם
  • מחבר

אז אותי מעניין רק משהו אחד.

(סליחה שאני מכליל פה פורום אחר)

איך נגיד בפורומים כמו FXP מלכלכים על חנויות כאלה ואחרות ולא קורה שום דבר?

מה הקטע שנגיד בפורומים ה''יותר קטנים'' כבייכול יכולים להטפל לאנשים

ולפורומים הגדולים לא יכולים להטפל.(הרי תכ'לס אין לשום חנות סיכוי נגד FXP לא ככה? עקב זה שהם אחד האתרים הכי גדולים בארץ)

פורסם

:kopfpatsch:

בטח שהם יכולים, למה הם לא עושים את זה? כי צריך להיות מפגר כדי להכנס לפורומים כאלה ואני מניח שמנהלי חנויות לא עושים את זה.

בכל מקרה לדובי, כל עוד התיאור מדויק הם לא יכולים לתבוע אותך- זה פחות או יותר ההגדרה של חופש הביטוי.

ובקשר לקטע של הנזק הכספי, לזה התכוונתי שאמרתי פגיעה בשם הטוב.

בגדול לפי הבנתי החנויות לא הולכות אחרי הפורומים(אני מניח שמאיימים או משהו אבל בפועל אני לא מכיר שקרה משהו כזה) אלא אל אותו אדם שכתב את ההודעה.

גם האשמה של אותם פורומים נתונה בספק גדול, אם מנהלי הפורום הביעו תמיכה ו\או הראו שהם מכירים בנושא אך לא טיפלו בו אז אני מניח שאפשר לקשור אותם, אבל סתם ככה פורום חופשי שאחד מהאנשים שמגיבים בו אומר שטויות לא מבצע שום פשע.

פורסם

אז אותי מעניין רק משהו אחד.

(סליחה שאני מכליל פה פורום אחר)

איך נגיד בפורומים כמו FXP מלכלכים על חנויות כאלה ואחרות ולא קורה שום דבר?

מה הקטע שנגיד בפורומים ה''יותר קטנים'' כבייכול יכולים להטפל לאנשים

ולפורומים הגדולים לא יכולים להטפל.(הרי תכ'לס אין לשום חנות סיכוי נגד FXP לא ככה? עקב זה שהם אחד האתרים הכי גדולים בארץ)

בשביל לתבוע את הבן אדם צריך קודם כל לתבוע את הפורום שישחרר את המידע של המנוי באותו הזמן כלומר כתובת הIP שממנה נשלחה ההודעה, אחרי זה צריך להשיג מהספקית את שם הלקוח שכתובת הIP המדוברת באותו זמן הייתה שייכת לו ואז להגיש תביעה נגדו, מדובר ב3 תביעות שונות.

לFXP לא אכפת מה הולך בפורום הזה, זה לא אתר כלכלי, הפורום הזה אני מניח שמידי פעם מצליח להכניס שקל או 2 לכיסים של בעליו, או לפחות מכסה את העלויות

שלו. תביעה משפטית היא בלאגן לבעליו של הפורום. מה שעוד יותר משפיע על למה הפורום הזה לא רוצה הודעות שמתייחסות לחנות X היא כיוון שהרוב המוחלט של המפרסמים באתר הזה הן חנויות, הודעות שפוגעות בחנות מסויימת בזמן שהבאנר שלה רץ גורמות להשקעה בפרסום באתר להיות שווה לתחת.

לFXP(ובהתחשב שהשם של הפורום אני מאוד מניח שנובע מהתוכנה הפופולארית בתקופה שהיו פותחים פאבים על ימין ועל שמאל FlashFXP, ולייתר דיוק על פרוטוקול FXP עצמו(שמאפשר העברה בין שרת FTP אחד לשני בעזרת גורם צד שלישי שאחראי על הרצת הפקודות בלבד)) לא אכפת מהשם שלו, או מה הולך בו, יש בו WAREZ, קללות על ימין ועל שמאל והמון חרא, או לפחות זה מה שכל אידיוט שאומר "עברתי מFXP איזה יופי שאין פה ילדים כמו שמה" טוען.

HWZ מציג את עצמו כפורום המחשבים והטכנ' המוביל בישראל, ובהתחשב במצב הקיים זה בהחלט ככה, ורוב הדברים שמאופשרים בFXP יפגוע בשם או ברמה שלו.

פורסם
  • מחבר

^זה לא הקטע

נגיד כך לדוגמא את אתר סרטים אותו תבעו וFXP גם פועל ככה ומי שתבע את סרטים איו לו ביצים אפילו לתבוע את FXP כי תכ'לס אין לו סיכוי נגדם.

ראה גם את הפורום שמה של משחקים להורדה. וכו' וכו'

פורסם

איזה אתר?

היה בו תוכן לא חוקי שפורסם ע"י מפעילי האתר?

ותגיד באיזה סרט אתה חיי? חברות ההפצה חזקות בכמה אלפי מונים מאיזה מפעיל של אתר מסכן כמו FXP.

פורסם

^זה לא הקטע

נגיד כך לדוגמא את אתר סרטים אותו תבעו וFXP גם פועל ככה ומי שתבע את סרטים איו לו ביצים אפילו לתבוע את FXP כי תכ'לס אין לו סיכוי נגדם.

ראה גם את הפורום שמה של משחקים להורדה. וכו' וכו'

כן כי מי שמנהל את FXP זה הבן של ראש בין המשפט העליון...

::)

פורסם
  • מחבר

איזה אתר?

היה בו תוכן לא חוקי שפורסם ע"י מפעילי האתר?

ותגיד באיזה סרט אתה חיי? חברות ההפצה חזקות בכמה אלפי מונים מאיזה מפעיל של אתר מסכן כמו FXP.

אז השאלה למה לא טובעים אותם?

למה אתרים אחרים כן תובעים על הדברים האלה של הפירטיות וFXP נשאר חיי וקיים תמיד?

פורסם

הם לא יכולים לתבוע אותך על זה שסיפרת סיפור מדויק.

הם כן יכולים לתבוע אותך אם שיקרת, הגזמת או קיללת כי זה פוגע בשם הטוב(צריך להוכיח את זה) של החנות.

http://tinyurl.com/crlc52

כן, אבל תוכיח ששיקרתי. אולי החנות משקרת. זו המילה של המתלונן נגד המילה של החנות.

אני צרכן. בתור צרכן זכותי להעביר ביקורת על חנות אם קיבלתי שירות לא טוב. אותי זה לא מעניין אם החנות בעלת מוניטין מעולה. אני יכול ללכת למסעדת יוקרה ולקבל שירות מחורבן. אז אם אני אכתוב ביקורת יתבעו אותי על הוצאת דיבה? יתבעו אותי כי בגללי המסעדה איבדה עשרים לקוחות? זה תחום מאד אפור. קשה מאד להוכיח אם באמת נגרם נזק וגם אז צריך להוכיח שהנזק נגרם בכוונה. לכן מאד קשה לנצח בתביעה על הוצאת דיבה. חנויות יכולות בעיקר לאיים כמו בריונים בשוק השחור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים