עבור לתוכן

איך ניתן לזכור מילים מאוצר המילים בפסיכו'?

Featured Replies

פורסם

איזה בדיחה ?תגיד לי ,אתה חושב שכולם כמוך ?

לא יודע ספציפית למקרה שלך,אבל אם אתה אומר שהאנגלית שם פשוטה והאוצר מילים הוא בסיסי אז כנראה שהתעסקת הרבה מאוד והשתמשת רוב הזמן בשפה הזאת.

ואם יש מישהו שלא נחשף למילים הללו רוב הזמן בחייו,לא מאמין שפתאום זה יצוץ לו מאיפה שהוא.וגם אם אתה לומד את המילים האלה,ולא משתמש בהן באופן יומיומי,אז בטח ובטח שתשכח אותם לאחר חודש ימים.

אז? תקרא ספר, מאמרים ארוכים, תתרגל להשתמש במילים האלה בהקשר לוגי.

פורסם

השיטה שעבדה לי בצורה ממש טובה היא כדלהלן:

לך לספרייה או כל מקום שקט שנעים לך בו ואין בו הפרעות, תביא כרטיסיות והרבה מהן, תתחיל במעבר מהיר על המילים וסמן כל דבר שאתה לא בטוח בתיאור המדויק שלו(כולל מילים שאתה יודע אבל התיאור המדויק שלהן בורח לך, במקרה הכי רע זה נותן בוסט למוראל).

תעשה 1-3 אותיות(מאד תלוי במאסיביות של האות) כל פעם ואז תעביר אותן לאט לאט לכרטיסיות, אחריי זה קח איתך 5-10 כרטיסיות לכל מקום, עם הזמן תוכל לצמצם את כמות הכרטיסיות ואם יש לך כוח(לי לא היה) לעשות כרטיסיות חדשות רק עם המילים הקשות שלא נכנסו לך לראש גם אחריי שניים שלושה מעברים בכרטיסיות.

בהצלחה.

ובקשר לקטע עם האנגלית שדובי אמר, הרמה מאד מאד נמוכה ואם קראת שניים שלושה ספרים או שיחקת קצת במחשב אין שום סיבה שלא תדע כמעט את כולן.

בכל מקרה הפרק האנגלי לא באמת בודק מילים ואם יש לך קצת הבנה אתה תקלוט את המילה מהקונטקסט, אבל הכי חשוב שלעולם לא תלמד אנגלית אם הרמה שלך בעברית נמוכה יותר.

פורסם

מה שאני התכוונתי זה שאם היו ניגשים לבחינה בחור X ובחור Y ללא קורס (אם לא היו קיימים קורסים), ובחור X בנאדם חכם מאוד ובעל יכולת מתמטית גבוהה, בחור Y לא חזק במספרים ולכן הוא קיבל ציון 500 (לדוגמא) ו-X קיבל 740.

אם היה קורסים ובחור Y היה לומד וחורש הוא היה מקבל 650 ו-X היה מקבל 600

פורסם

מה שאני התכוונתי זה שאם היו ניגשים לבחינה בחור X ובחור Y ללא קורס (אם לא היו קיימים קורסים), ובחור X בנאדם חכם מאוד ובעל יכולת מתמטית גבוהה, בחור Y לא חזק במספרים ולכן הוא קיבל ציון 500 (לדוגמא) ו-X קיבל 740.

אם היה קורסים ובחור Y היה לומד וחורש הוא היה מקבל 650 ו-X היה מקבל 600

אז אתה בחור Y, עניין הקורסים תפס תאוצה רק אחרי הרפורמה לפסיכומטרי, מדובר על חלון זמן של בסביבות ה10 שנים בלבד.

הבחינה לא דורשת שום דבר חוץ משינון ולמידה, אתה יכול להיות גאון הדור ולקבל 550 בבחינה הזאתי אם אתה לא מתרגל מספיק.

הדרישות המתמטיות מהבחינה הן בערך כיתה ז', גאומטריה בסיסית, משוואות בסיסיות, וחזקות.

שאלות ההגיון הן ברובן שאלות "דני נסע באופניים, רמי נסע באוטובוס, אז מי חייב לרמי 50 שקל", ככה שאת "ההגיון" מאחוריהן צריך פשוט לתרגל, וברגע שמבינים את התבניות הבסיסיות כולן אותו הדבר.

אנגלית היא ברמה מאוד מאוד בסיסית, ככה שזה מאוד תלוי ברמת האנגלית של הניגש לבחינה, מי שקרוא ספרים נורמאליים באנגלית לא צריך ללמוד במיוחד מעבר לאולי לעבור על המילון פעם או פעמיים.

הלשון דורש תרגול ולמידה, ארמית ומפשטי חז"ל למינהם לא בדיוק שפת הרחוב של ימינו, שורשים פטל ושאר פירות למינהם דורשים פשוט תרגול וחרישה.

אתה פשוט מדבר שטויות, זה שקיבלת 200 נקודות פחות מהחברים שלך מוכיח שאתה לא חכם כמו שאתה חושב שאתה, ולא כי קיבלת 550 בפסיכומטרי אלא כי לא היית מספיק חכם כדי להבין שאתה צריך ללמוד.

ידע כללי וכישורי זיוני השכל שלך לא מראים על חוכמה, בן אדם חכם זה בן אדם שיודע מתי הוא צריך להדביק את התחת לכסא וללמוד.

פורסם

אם אתה כל כך בטוח במה שאתה אומר , למה אתה מרגיש צורך ל"צעוק"?

אם תדבר יותר מלוכלך זה לא יעשה אותך יותר צודק.

ההגדרה שלך לחכמה מאוד מטרידה. הדרישות המתמטיות בהחלט לא גבוהות בכלל. אבל הבחינה בנויה בצורה כזו ששמים לך מוקשים בכל מקום, והסיכוי שלך לענות על כל השאלות בזמן שקצוב לך מהר ונכון הוא כבר מזמן לא ביחס לכמה טוב אתה יודע מתמטיקה, אלא כמה טריקים למדת כדי לא באמת לפתור את התרגיל...

אז איפה בדיוק החכמה נמדדת?

הדבר היחיד שנמדד פה הוא היכולת לחכות את שיטות המנחה כמו קוף..

אם זה המדד לחכמה, אבוי לכולנו.

וכדי לחדד את הנקודה הזו, תבדוק באמת כמה מהחרשנים שלא עשו אפילו 4 יחידות מתמטיקה והוציאו 700 בפסיכו', יצליחו לסיים תואר בפיזיקה\הנדסת חשמל וכו'..

בקיצור לא הבנתי מה אתה רוצה מהבחור, סה"כ הסכים שהבחינה לא משקפת את מה שהיא מתימרת לשקף.

בוא תצטרף לאגודה של שונאי הפסיכו', חודש ראשון חינם..

פורסם

היא לא אמורה לשקף "חוכמה" היא אמורה לשקף עד כמה אתה מוכן לחרוש, כי בסופו של דבר תואר שלא דורש מחקר לא דורש "חוכמה" רבה במיוחד, צריך את הרצון והיכולת הבסיסית ללמוד, ואת הנכונות לחרוש, הבחינה הפסיכומטרית נותנת מדד לא רע לזה. צריך לסנן איכשו, אי אפשר לבדוק חוכמה, IQ לא מצביע על כלום כמעט, ידע כללי זה חסר כל משמעות בלימודים, אז בסופו של דבר בוחנים את הסטודנטים עד כמה הם מצליחים בתרגול שיטת "לימוד" מאוד מסויימת

פורסם

מישהו יכול לתת דוגמא לכמה מילים שמופיעות בפסיכומטרי?

בקיץ אני מתחיל קורס ומעניין אותי לדעת מה הרמה של האנגלית.

תודה.

עריכה: גוגל עזר לי.

האמת שזה באמת קל. :/

פורסם

רוב המילים הם ברמה שמשתמשים בהם ביומיום, הן בעיתונים והן בסרטים וסדרות.

רמה בינונית ומטה.

פורסם
  • מחבר

בוא נגיד שהרמת אוצר מילים באנגלית היא לא רמת מילים כמו הרמה של האוצר מילים בעיברית בבחינה.

אך מה שאני שוב מדגיש ואומר,שמי שלא נחשף לשפה מי יודע מה(כמוני) לא יהיה לו פשוט במיוחד ללמוד את השפה המזורגגת הזאת תוך שלושה חודשים. :bash:

פורסם

בוא נגיד שהרמת אוצר מילים באנגלית היא לא רמת מילים כמו הרמה של האוצר מילים בעיברית בבחינה.

אך מה שאני שוב מדגיש ואומר,שמי שלא נחשף לשפה מי יודע מה(כמוני) לא יהיה לו פשוט במיוחד ללמוד את השפה המזורגגת הזאת תוך שלושה חודשים. :bash:

תקרא ספר!

פורסם

הרמה של העיברית היא הגבוהה ביותר - מליצית, ארמית ושפה שלא משתמשים בה. האנגלית - רמה גבוהה יחסית לרוב הישראלים, אך מדוברת והמילים יופיעו בכל עיתון\ספר באנגלית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים