עבור לתוכן

זרימת אוויר במארז וסידור מאווררים

Featured Replies

פורסם

שלום, יש לי התלבטות קטנה לגבי סידור המאווררים במארז לזרימת אוויר אופטימלית בתוך המארז.

תמונות:

case1.jpg

כפי שאתם רואים, מצב קלאסי עם מאוורר מכניס מקדימה ומאוורר מוציא מאחורה, AC ALPINE 7 PRO קלאסי על המעבד, דוחף אוויר למטה על צלעות הקירור

case3.jpg

case2.jpg

מאוורר LED בדלת הצדדית של המארז, ועליו ההתלבטות הפשוטה, כרגע הוא מוציא אוויר מתוך המארז, אבל בהיגיון הפשוט משום שהוא נמצא בדיוק מול הALPINE 7 זה נראה כאילו הוא מפריע לפעילותו. האם כדאי להפוך את כיוון המאוורר עם הLED, או שאולי להבריג אותו ביציאה הצדדית התחתונה (השנייה) במארז כך שהוא בעצם יכניס אוויר קר לאיזור התחתון של המארז?

תודה מראש לעונים!

פורסם

את שאר המאווררים תשאיר בדיוק איך שהם עכשיו ואת מאוורר הצד תסובב שיכניס אוויר לכיוון צלעות קירור המעבד..

זוהי זרימת אוויר הכי טובה לדעתי...

מקווה שעזרתי.

פורסם

לדעתי תהפוך את המאוורר בדלת ככה שיכניס ותנסה לעשות סידור כבלים - אתה מסודר.

פורסם

לדעתי תהפוך את המאוורר בדלת ככה שיכניס ותנסה לעשות סידור כבלים - אתה מסודר.

כמו שאמרתי...

זה הכי טוב.!

פורסם
  • מחבר

תודה לעוזרים, כביכול מאוורר הLED חלש יחסית כך שגם איתו וגם בלעדיו לא היו הבדלים בטמפ', באופן מוזר חוץ מלהוריד את הRPM של הALPINE כשסיבבתי אותו כך שיכניס אוויר פנימה, הוא גם העלה בכמה מעלות את טמפ' הGPU, כך שפשוט שמתי אותו מקדימה להכנסת אוויר (במקום המאוורר השחור בתמונה) מכיוון שהוא שקט הרבה יותר.

האם תוכלו להמליץ לי על מאוורר בסיסי וזול לשים בדלת הצדדית? והאם זה באמת יעזור בהרבה לזרימת האוויר בהתחשב בעובדה שהALPINE מעיף אוויר למטה לכיוון המעבד ולוח האם והוא נמצא בדיוק מול הסלוט של המאוורר בדלת?

סליחה על השאלה המסורבלת (דיבור בטלפון+כתיבת שאלות מסובכות = NO) ותודה לעוזרים!

פורסם

מאוורר בדלת לא יעשה פלאים במארז..מה גם שבגלל הגריל הבעייתי שלא נועד להחזיק מאוורר הוא די מגביל אותו..

לדעתי אין צורך להשקיע במאוורר נוסף לדלת המארז..אם כבר עדיף לרכוש מאווררי מארז חזקים ולהחליך את הקיימים שמכניסים/מוציאים אוויר..

פורסם
  • מחבר

הטמפ' במאמץ 99.6% עם PRIME 95 היא בממוצע 50-51 (E5200 2.5Ghz Stock Clocked) וזה ללא מאוורר בדלת הצדדית, יש טעם להחליף קירור?

אני מתכנן OC לסביבות 3.4 - 3.6 (לוח האם לא מאפשר העלאת VCORE כמעט בכלל) ואני רוצה להשאר בגבולות ה60-63 במאמץ מלא...

ועם זאת, תוכלו להמליץ לי על מאווררים זולים יחסית עם ביצועים טובים ולא רועשים מדי? :-X

ד"א בגריל הצדדי איפה שנמצא המאוורר יש בדיוק פתחים מדוייקים להברגה, אחרת לא הייתי מצליח להבריג אותו כהלכה ;D

פורסם

עם איזה תוכנה אתה בודק טמפ' ?

מאוורר זול עם ביצועים טובים זה סדרת הAF של AC..

פורסם
  • מחבר

real temp 3.00, core temp 0.99.4, EVEREST Ultimate

כולן פחות או יותר מראות את אותן המעלות...

פורסם

אני מציע לך ללכת על ה

SFLEX 1200\1600 RPM שידועים כמאווררים טובים מאד וחיי עבודה גבוהים

תחליף את המאוורר מקדימה ומאחורה ותעשה סידור כבלים יפה ואתה מסודר ...

בהצלחה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים