עבור לתוכן

מבקש עזרה בעניין המעבד שלי והתאמת לוח בשבילו

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם ,

רציתי שתעשו לי סדר קצת בבלאגן שיש לי בראש כרגע...

יש לי מעבד פנטיום 4 2.4 , הבנתי מקריאה בפורומים שיש כמה דורות למעבדים האלה ( A , B , C )

לפי מה שאני הבנתי ( תקנו אותי אם אני טועה..) A הוא באס 400 B הוא 533 ו C האחרון שיצא לא מזמן עובד על 800 .

אני קניתי ת'מעבד לפני חצי שנה בערך ועד לפני כמה ימים לא היה לי מושג איזה דור המעבד שלי אז העליתי את התוכנה AIDA32

והיא הראתה לי שהמעבד שלי 2.4 A ... אבל אני יודע וגם בטוח לפי הצצה בביוס שאני עובד על מהירות 533 והכל על דיפולט אצלי בביוס...

כרגע אני מתעניין בלוח אם חדש כי אני רוצה להיכנס לעניין האוברקלוק ( אני חדש בתחום ) ולפי ניסיונות שעשיתי במערכת שלי עם מומחים בנושא

לא הצלחנו להפעיל את המערכת במצב יציב אפילו באובר קטנצ'יק למצב של 2.6 ג'יגה שאני יודע שאנשים עם מעבד כמו שלי הגיעו למעל 3 ג'יגה...

לכן אני רוצה ללכת בימים הקרובים ולקנות לוח אם מתקדם עם תמיכה טובה באוברקלוק ( חשבתי על EPOX או ABIT ) וגם להחליף את הזכרונות

לזיכרונות שידועים ביציבות באוברקלוק ( GEIL GOLDEN DRAGON 256X2 400 DDR ) ואז אני מקווה שאני יוכל להגיע לתוצאות טובות יותר.

השאלה שלי בגדול אחרי ששיעממתי אותכם , האם אני צריך להחליף למעבד FSB 800 כדי לנצל את האוברקלוק עם הלוח והזיכרונות החדשים או

שאני יכול להישאר עם שלי ולהגיע לתוצאות יפות גם כן..??!

אשמח לקבל עזרה מהירה ותקנו אותי לגבי הדברים שרשמתי כי אני בטוח שלא כל הדברים מדוייקים אז תודה לכולם..

ביי.

פורסם

שלום, החלק הראשון של הבאסים שדיברת עליהם היה נכון.

בכדי לבדוק איזה גירסא המעבד של (A\B\C) תוכל להוריד את התוכנה WCPUID מהאתר

http://www.hwzone.co.il/pafiledb/pafiledb.php?action=file&id=21

ולבדוק אם ב-system clock בתוכנה, כתוב לך 100/133 (יכול להיות לך משהו כמו 133.98 אז תתייחס רק לספרות עד הנקודה).

100=A

133=B

עכשיו בקשר לשאלה השנייה שלך על הלוח אם אם ברצונך לקנות לוח שתואם לאינטל עם באס 800 לא תוכל להשתמש בו עם במעבד נוכחי שלך, רק אם תקנה מעבד חדש..

בכל אופן, לי יש את הדגם B של המעבד 2.4 ואני לא הולך להחליף אותו, אלא בקרוב להתחיל לתת לו קצת OC..

ובקשר להמלצה על לוח, אני לא מכיר כל כך הרבה לוחות אחרים של אינטל עם באס של 400/533 חוץ מהלוח שיש לי שכיום הוא ישן אז לא שווה לך לקנות אותו (Gigabyte 8pe667 ultra 2), אבל שמעתי שהלוח של ASUS P4B טוב ב-OC אך אני מעדיף שאנשים אחרים ימליצו לך על לוח.

מקווה שעזרתי קצת ;)

פורסם
  • מחבר

SUB , תודה על התגובה..

בדקתי את ה SYSTEM CLOCK כמו שאמרת ורשום לי שהוא עובד על 133 ... זה אומר שיש לי את הדגם B לפי מה שהבנתי...

אז איך אתה מסביר את זה שאני מתסתכל ב AIDA32 הוא מראה לי במפרט המעבד 2.4 A ??!! מוזר לא..?

ועוד שאלה קטנה .. אם אני מחליף ללוח שתומך ב FSB 800 זה לא אומר שאני לא יכול להמשיך לעבוד עם המעבד שלי .. אני פשוט יעבוד

על 533 ביינתיים עד שאני אחליף למעבד שתומך 800 בעתיד.. לא?!

תודה על העזרה.

פורסם

אין לי מושג בקשר ל-AIDA...

אבל בקשר ללוח אם אתה צודק, בדקתי את זה באתר של אסוס, אתה אכן יכול לעבוד בבאס 533 עם לוח שתומך ב-800.. ואם ככה אני ממליץ לך על P4P800 ששמעתי עליו שהוא נותן ביצועים מעולים גם בהגדרות DEFAULT וגם ב-OC, והוא לא הכי יקר..

פורסם

קח ABIT IS7 הוא גם לא הכי יקר וגם טוב לאוברקלוק אבל תמהר כי הלוחות החדשים כבר לא תומכים בPAT.

פורסם
  • מחבר

AMIRAM , תודה !! איך לא חשבתי על זה....

בתוכנה של INTEL הוא רושם לי INTEL 2.40 B ו AIDA 32 ממשיך להתעקש שיש לי 2.40 A .. למי להאמין??!

פורסם

תאמין למה שמס' תוכנות אומרות לך ולא רק לאחת, בדקתה ב-2 תוכנות והם אומרות שיש לך B אז יש לך B תמיד יש בתוכנות באגים וגליצ'ים שמדי פעם גורמים להם לשגות.

פורסם

התוכנה היחידה שאפשר לסמוך עליה היא התוכנה של אינטל כי היא קוראת את הקוד הצרוב בתוך המעבד (זה מוצא את כל המעבדים המזוייפים שנמכרים במהירויות שלא בהן הם יצאו מהמפעל).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים