עבור לתוכן

איזה לוח אמין יותר P5QL-E או P5QL PRO או אולי GA-EP43-DS3 ?

Featured Replies

פורסם

אמינות מבחינתי, זה שכל הפונקציות של הלוח (היציאות, זיהוי חומרה וכו') יעבדו בצורה תקנית ולאורך זמן, אני לא עושה OC . כמובן שלא יגיע DOA.

אני קונה באייבורי או KSP לכן נושא האמינות חשוב לי ביותר.

אני פונה לניסיון שלכם עם הלוחות, דבר שאין לי.

מבחינת המפרט שאני רוצה לשים על הלוח, זה זכרונות 667 (2 ג'יגה) מעבד E8400 כרטיס מסך פשוט, כנראה 4550 או 4650

אני שואל רק לגבי הלוח, את הזכרונות יש לי כבר, ולגבי המעבד נראה לי הוא יספיק לי, אני צריך את המחשב לאימיול, אינטרנט, ולעלות VISTA ULTIMATE לגבי משחקים אני לא ממש צריך, רק אולי אם הורדתי לחבר, לראות שהמשחק פועל, לא הרבה מעבר.

אודה לכם מאוד אם תעזרו לי לגבי בחירת הלוח (שצריך להתאים גם לזכרונות שיש לי) ותציעו, אם יש צורך בכך, לוחות אחרים שידוע לכם שהם אמינים יותר מאלה מהניסיון שלכם, עד 600 ש"ח לערך כשחשוב לי שיהיו לפחות 2 יציאות PCI.

בתודה מראש

פורסם

נכון לרגע זה אני לא מכיר לוח שידוע בבעיה סדרתית ולכן ידוע כלא-אמין. אז מבחינתי אין דבר כזה לוח שאינו אמין.

יש לך מאפיינים של לוח ואלו הדברים שהוא יספק, לפעמים יש בעיה נקודתית בלוחות מסוימים (לאו דווקא של חברה מסוימת, אולי ערכת שבבים [יותר סביר].)

זו לא מכונת כביסה שאתה יכול להשוות את מספר התקלות במכונות מחברה X אל מול חברה Y.

לשימושים שלך אני הייתי לוקח לוח G31. יעלה לך כ-250 שקלים ובאמת שאתה לא צריך יותר מזה. P43 יהיה בזבוז כאן.

לוחות G31 מומלצים:

Asus P5KPL-CM (תקןMicroATX )

http://tinyurl.com/ce8wcw

ערכת שבבים: G31 + ICH7

כרטיס גראפי מובנה: GMA 3100

זיכרון: שני מודולים מסוג DDR2, מהירות מקס' 1066Mhz, נפח מקס' 4GB

SATA: ארבע יציאות

פאנל אחורי: חיבור פרללי, חיבור סריאלי, חיבור VGA, סאונד 8 ערוצים

מחיר: 280 עד 350 ש"ח

Asrock G31M-S (תקןMicroATX )

http://tinyurl.com/dzohak

זיכרון: שני מודולים מסוג DDR2, מהירות מקס' 1066Mhz, נפח מקס' 8GB

פאנל אחורי: חיבור סריאלי, חיבור VGA, סאונד 6 ערוצים

מחיר: 250 עד 300 ש"ח

Gigabyte GA-G31M-S2C/S2L/ES2L (תקןMicroATX )

http://tinyurl.com/d2dsh5 ; http://tinyurl.com/c9ywm2 ; http://tinyurl.com/d6puoc

זיכרון: שני מודולים מסוג DDR2, מהירות מקס' 1066Mhz, נפח מקס' 4GB

פאנל אחורי: חיבור פרללי, חיבור סריאלי, חיבור VGA, סאונד 6 ערוצים (אופציה ל-8 בדגם ES2L)

מחיר: 250 עד 300 ש"ח

פורסם
  • מחבר

תודה, אני מבין שכל שאר המשתמשים מסכימים עם דעתך שכן אינם מגיבים, ההצעה שלך נכונה גם לגבי אפשרות כי בעתיד הנראה לעין ארצה לשדרג את הזכרון לזכרון 800 או 1066 MHZ ? האם יהיה כדאי לי להשקיע בזכרון שכזה בעתיד או אולי לעבור למפרט אחר שיהיה בעוד חצי שנה, שנה ?

סליחה שאני שואל שוב, אבל באמת אין שום קורולציה בין המחיר לבין איכות ואמינות של הלוחות? מה שנקרא HIGH END , LOW END ? לכל זה אין משמעות לאיכות ואמינות ?

אני באמת לא רוצה לשלם סתם כסף על לוח שיש בו פיצ'רים שאני לא ממש צריך, אבל אני ממש לא רוצה להתעסק עם אחריות והחזרות שכן הדבר בעייתי ביותר לגבי החנויות אייבורי ו KSP , לפחות מהתגובות שראיתי ב אתר פה ובאתר של "תלונה" .

פורסם

תודה, אני מבין שכל שאר המשתמשים מסכימים עם דעתך שכן אינם מגיבים

אל תמהר כשאתה מתעסק בכסף, אתה יכול לחכות לעוד תגובות. :)

ההצעה שלך נכונה גם לגבי אפשרות כי בעתיד הנראה לעין ארצה לשדרג את הזכרון לזכרון 800 או 1066 MHZ ? האם יהיה כדאי לי להשקיע בזכרון שכזה בעתיד או אולי לעבור למפרט אחר שיהיה בעוד חצי שנה, שנה ?

אין שום הבדל ביצועים בין זיכרון במהירות 800 ל-1066 מגה-הרץ ולכן הסיבה היחידה לקנות זיכרון מהיר יותר היא במידה ונמצאים באוברקלוק שדורש זאת (באס גבוה יותר). הזיכרונות שכבר יש לך, 667Mhz, הם מספיקים לדעתי אם זו מערכת הפעלה XP כי בשורה התחתונה השימושים שלך הם סבירים. בעוד חצי שנה, שנה, שנתיים או מתי-שלא המערכת כבר תהיה חלשה בשביל השימושים שלך, תוכל תמיד למכור את הרכיבים ולשדרג את המערכת.

סליחה שאני שואל שוב, אבל באמת אין שום קורולציה בין המחיר לבין איכות ואמינות של הלוחות? מה שנקרא HIGH END , LOW END ? לכל זה אין משמעות לאיכות ואמינות ?

אני באמת לא רוצה לשלם סתם כסף על לוח שיש בו פיצ'רים שאני לא ממש צריך, אבל אני ממש לא רוצה להתעסק עם אחריות והחזרות שכן הדבר בעייתי ביותר לגבי החנויות אייבורי ו KSP , לפחות מהתגובות שראיתי ב אתר פה ובאתר של "תלונה" .

אין שום קשר בין המחיר לבין אמינות של לוח-אם, בידיוק שאין קשר בין מחיר לאמינות של מעבד. רגע, אתה קונה E5200, זה מעבד זול, אתה לא חושב שהוא לא אמין? אולי הוא יתקלקל? התשובה היא לא, אין שום קשר. High-End ו-Low-End מתייחס לערך שלו מבחינת ערכת שבבים, יכולות אוברקלוקינג, חיבורים ומאפיינים/טכנולוגיות שונות/שונים.

פורסם
  • מחבר

אני קונה מעבד E8400 לא E5200

ולגבי מערכת, כתבתי בבקשה הראשונית שאני רוצה להריץ VISTA בגרסא הכי מתקדמת שלה, קרי, אולטימט.

כרגע אני יושב על XP PRO SP3 עם מעבד פנטיום 4 של משפחת נורטווד, עם חצי ג'יגה זכרון. הXP כשלעתמו רץ סביר, אבל עם אמיול כמה תוכנות רקע ו10 חלונות של אקספלורר 8 החדש, המחשב קצת נתקע.

פורסם

מניסיוני האישי עם ASUS/GIGABYTE/MSI

אני מאוד לא ממליץ על MSI היו לי בעיות בחום.דרייברים בסופו של דבר החלפתי לASUS שמאוד אהבתי וזה מה שהמלצתי בזמנו לחברים וולקוחות

היום יש לי GIGABYE והוא הכי נוח שהיה לי אני יותר אוהב את התוכנות שלו. זה רק מניסיון אני בטוח שיש דעות אחרות אני הייתי קונה את זה:

Gigabyte GA-EP45-UD3LR Intel® P45 Express Chipset LGA 775

580 ש"ח בערך בהצלחה! :)

פורסם

אתה צודק, כנראה התבלבלתי עם דיון אחר לגבי ה-E5200 וה-XP.

לנושא- אני חושב שיהיה אחלה אם תקח G31 כלשהו, יספיק לך ויהיה מספיק טוב עם 2 מודולים של 2GB (טוטאל 4GB זיכרון.)

Kolshamen- להמליץ על לוח רק בגלל שיש לך ניסיון איתו זה מעשה מיותר. אם כל אחד היה עושה ככה, הדיון היה מוצף בהודעות בסגנון "יש לי לוח XYZ ואני ממליץ/לא-ממליץ עליו. תתחדש!".

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים