עבור לתוכן

קומבינה משתלמת?

Featured Replies

פורסם

יש לי 2 מקסטור - כל אחד 40GB - 7200 RPM.

אבל זה לא מספיק, כי אני מפעיל FTP גדול וחביב על אחד מהם ולא נשאר מקום ליתר.

חבר שלי - בעל חברה לשיווק מחשבים שמע על הבעיה והציע לי לקבל מקסטור 120 ג'יגה בתמורה לשניים שיש לי כרגע, בלי תוספת מחיר. העניין הוא שההארד דיסק שהוא מציע לי פועל ב- 5400 RPM...

האם שווה לי לקבל "תוספת" של 40 ג'יגה בתמורה לוויתור על מהירות הפעולה? ובכלל מה ההבדל במהירות בביצועים ואיך בדיוק אני ארגיש בהבדל הזה ?

תודה :)

פורסם

לא שווה!

אל תוותר על המהירות! זה הבדל עצום!

פורסם

הארדיסק כל כך גדול במהירות כל כך נמוכה?

ממש לא נשמע לי.. תעשה שכל החברים שלך בפורום של Fresh (היי) יממנו לך איזה אחד סביר

ועכשיו ברצינות, כדאי לך לאסוף כמה שקלים, הארדיסקים היום לא כל כך יקרים..

קנה איזה סיגייט חמוד או מקסטור

מצד שני

אם כל ה120 ג'יגה יהיו להורדות והם יהיו על מחשב אחר ולא הראשי אז זה לא יאיט

תלוי אם יש לך עוד הארדיסק שעליו המערכת ה"אמיתית" שלך

פורסם

תלוי עם יש לך מחשב חזק אז אולי לא , אבל 120GB לאומת 80 זה המון , בעצם שווה לך אפילו אם זה 5400

אבל חשוב לבדוק עם המחשב שלך מסוגל להכיר HD בגודל כזה גדול, רק עדכון ביוס או לוחות חדשים תומכים בזה

פורסם

אם המהירות לא קריטית בשבילך אז לך על הקומבינה. רק תזהר שאתה לא מקבל דגם מאד ישן כי היו מקסטורים מסדרות שלמות שהיו דפוקים.

פורסם
  • מחבר

התשובות מעורבות.... מהכיוון שאני מעריך כאן את כולכם אשמח לשמוע עוד :)

בעיקרון, יש לי לוח אם של גריבלדי (אני יודע, גם הוא עומד לעבור שינוי בקרוב :-/ ) שאמור לתמוך בהארדק דיסק הזה. השאלה שלי היא - עד כמה אני ארגיש בהבדל הזה? בכל פעולה שאני אעשה יידרשו לי עוד כמה מילישניות אז זה לא נורא.... אבל אם זה ה-ר-ב-ה יותר איטי...

פורסם

איטיות זהו מושג יחסי לכן קשה להגיד לך שזה יהיה "מאוד איטי" או "לא מורגש כלל" כי זה משתנה מאדם לאדם.

מה שכן אפשר לומר זה שההבדל בין עבודה עם דיסק 7200 לבין עבודה עם דיסק 5400 הוא מורגש בהחלט ו"לחזור" לדיסק 5400 אחרי שעבדת במשך הרבה זמן עם דיסק 7200 עלול להיות לא נוח.

פורסם

התשובות מעורבות.... מהכיוון שאני מעריך כאן את כולכם אשמח לשמוע עוד :)

בעיקרון, יש לי לוח אם של גריבלדי (אני יודע, גם הוא עומד לעבור שינוי בקרוב :-/ ) שאמור לתמוך בהארדק דיסק הזה. השאלה שלי היא - עד כמה אני ארגיש בהבדל הזה? בכל פעולה שאני אעשה יידרשו לי עוד כמה מילישניות אז זה לא נורא.... אבל אם זה ה-ר-ב-ה יותר איטי...

אני חושב שזאת הגזמה, לא ? האם הדיסק הקשיח שהוצע לך הוא ATA100 ? כי אם כן אז למרות שהוא מסתובב ב-5400 סיבובים לדקה הרי שלפחות זה לא דגם מיושן. אתה יכול לקבל את הדגם המדויק שלו ולבדוק נתונים כמו SEEK TIME ו-ACCESS TIME באתר של מקסטור. ככה תדע אם זה מ-א-ד איטי או רק קצת יותר איטי מדיסק שמסתובב 7200 סיבובים לדקה. בכל מקרה המעבר מ-80 ג'יגה לא רצופים ל-120 ג'יגה על כונן אחד זה המון ועל פניו זה נראה משתלם. (תעשה את החשבון גם לפי השווי הכספי של הכוננים האלה, שניים שלך מול אחד שאתה חושב לקחת).

פורסם

מחשב יודע לקורא משתי הרדדיסקים בו זמנית(נגיד הוא משחק והמחשב קורא את המשחק ובו זמנית מישהו מוריד משהני משהו)?

פורסם

ברור שמחשב יכול לקרוא משני הרד דיסקים בו זמנית.........

הרי נגיד אתה מעביר קובץ מהרד דיסק להרד דיסק......

פורסם

מחשב יודע לקורא משתי הרדדיסקים בו זמנית(נגיד הוא משחק והמחשב קורא את המשחק ובו זמנית מישהו מוריד משהני משהו)?

זה לא כזה "ברור" כמו שכתב RONEN. זה יעיל בתנאי שכל דיסק קשיח מחובר לערוץ אחר של בקר ה-IDE (ולא נתחיל בכלל להזכיר כאן RAID למיניהם שמאפשרים שמירה וקריאה בו זמנית ממערך של דיסקים קשיחים ועל ידי כך להעלות את המהירות בהרבה על חשבון האמינות).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים