עבור לתוכן

להרכיב מחשב לבד או לשלם בחנות על הרכבה? מה אתם אומרים?

Featured Replies

פורסם

אני בהחלט יכול ללמוד לעשות את זה ברמה נאותה. חוץ מזה, מדובר במחשב שלי כך שאשקיע ככל האפשר ובהחלט יותר מכמה שהטכנאים בKSP ישקיעו.

אני בטוח שזה מהנה. אני אוהב להתעסק במחשבים [במה שאני יודע] אבל חושש להרכיב מחשב חדש ויקר לבדי ולהתעסק בדברים שאני לא מבין בהם[הרכבת לוחאם וספק] אלא אם כן יש לי את ההדרכה הנכונה [בחור אחד אמר פה שיש מדריכים ואפילו סרטונים מפורטים ביוטיוב].

פרט לאם ארכיב את המחשב לבדי, לא אדע אם החלקים חדשים או משומשים.

שווה לקחת את הסיכון והלפקיר את המחשב בידי הטכנאים בKSP?

או לא?

\=

לא ברור לי למה אתה נעול על רכישת מחשב מKSP , אתה יכול לקנות מחשב בSKYPC ולשלם חד פעמי 75 ש"ח ולקבל את הVIP שלהם שזו אחריות מורחבת ל3 שנים כולל משלוח שלהם במקרה ויש תקלה.

"החיסכון" שבלקנות מKSP לא משתלם , מה שעולה בזול עולה בסוף ביוקר

• תגובות 54
  • צפיות 6.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

פותח הת'ראד, אתה לא "מפקיר" את המחשב בידיים של הטכנאים.

הם יודעים את העבודה יותר טוב ממך. שום ידע תיאורטי לא שווה ערך לניסיון בשטח.

אבל שתבין, הרכבת חלק אחד לחלק אחר זו לא מה שקשה. מה שקשה זה לדעת מה לעשות כשנתקלים בבעייה במהלך ההרכבה.

סתם לדוגמה - אם אתה קונה זכרונות OCZ ובלוח אם שלך מוגדר המתח לזיכרונות על V1.8 המחשב לא יעלה. ואם אתה לא יודע למה אז הסיכוי שתעלה על זה לבד הוא אפסי. לעומתך הטכנאים של KSP יודעים טוב טוב שזיכרונות OCZ עובדים על מתח 2.1V בניגוד לזיכרונות אחרים ואם הלוח לא מזהה זאת אוטומטית אז צריך להגדיר לו.

וזאת רק דוגמה אחת מני רבות.

פורסם

אני גם באותו מצב כמוך

מתכנן לקנות מחשב בקרוב וחוץ מהלוח אין לי בעיה בכלל להרכיב

גם ספק לא ידעתי, עד שראיתי מישהו מחליף ספק. ספק זה באמת שטויות

4 ברגים וזהו.

לגביי הכבלים - גם לא צריך להיות מסובך, אם יש לך מחשב אחד שאתה יכול לראות אצלו פחות או יותר איך זה הולך (גם אם הוא ישן) זה מספיק כדיי להבין את התמונה

חבר שלי קנה מחשב חדש מKSP ואחריי שבוע כבר היה לו בעיות, המחשב נכבה סתם ככה אחריי 10 דקות

ואחריי חודש שוב, רק שהפעם אמרו לו שחלק במאדרבורד שבור, ועוד עשו לו פרצופים כי אמרו לו שזה לא כלול באחריות.

יכול להיות שבחנויות אחרות כן אפשר להפקיר את המחשב להרכבה אבל לא בKSP, לפחות לא מניסיון שלי...

ותבדוק בסביבה שלך, בטח יש מישהו, או מישהו עם אבא (או דוד) שיודע איך להרכיב.

ואתה נשמע טיפוס כמוני כזה, שמפעם אחת אחריי זה לומדים לחיים. וצריך ללמוד מתישהו! ;)

פורסם
  • מחבר

skypc נמצאת באמא של המרכז. אני מהצפון. לנסוע 150 ק"מ [באוטובוס, אין לי אוטו. מדובר ב3 שעות לפחות] בשביל לקנות מחשב ולקחת אותו הביתה. אם משהו מתקלקל, עוד נסיעה ...

בניתי עכשיו מחשב בSKYPC שלפני זה בניתי בKSP, יצא לי גם כן יקר יותר בכמה מאות שקלים, שזה משמעותי מאוד בשבילי..אין לי תקציב גדול, אני מנסה לגרד כמה שיותר כסף בשביל חלקים כמה שיותר איכותים ומתאימים לצרכים שלי.

בכל מקרה, נשמע לי אולטמטיבי לקנות חלקים בKSP, לקחת הכל הביתה [10 דקות ברגל ביחד עם אבא שלי שיעזור לי לסחוב] ולהרכיב הכל לאט לאט, עם מדריכים ברקע ועיון בחוברות הרכיבים. הבחור שנתן את הדוגמא עם הזכרונות, אני בספק שיתעוררו יותר מידי בעיות כאלו..הרכיבים שלי פשוטים למדי.תמיד אוכל לפנות אליכם ואני בטוח שתעזרו לי במידה ותעורר בעיה לאחר ההרכבה.

אם אני קונה את החלקים ומרכיב לבד, הכל בוודאות חדש ואיכותי וKSP לא יוכלו לדחוף לי שום חלק פגום.

מה אתם אומרים?

אני על סף התחרפנות

\=

פורסם

skypc נמצאת באמא של המרכז. אני מהצפון. לנסוע 150 ק"מ [באוטובוס, אין לי אוטו. מדובר ב3 שעות לפחות] בשביל לקנות מחשב ולקחת אותו הביתה. אם משהו מתקלקל, עוד נסיעה ...

בניתי עכשיו מחשב בSKYPC שלפני זה בניתי בKSP, יצא לי גם כן יקר יותר בכמה מאות שקלים, שזה משמעותי מאוד בשבילי..אין לי תקציב גדול, אני מנסה לגרד כמה שיותר כסף בשביל חלקים כמה שיותר איכותים ומתאימים לצרכים שלי.

בכל מקרה, נשמע לי אולטמטיבי לקנות חלקים בKSP, לקחת הכל הביתה [10 דקות ברגל ביחד עם אבא שלי שיעזור לי לסחוב] ולהרכיב הכל לאט לאט, עם מדריכים ברקע ועיון בחוברות הרכיבים. הבחור שנתן את הדוגמא עם הזכרונות, אני בספק שיתעוררו יותר מידי בעיות כאלו..הרכיבים שלי פשוטים למדי.תמיד אוכל לפנות אליכם ואני בטוח שתעזרו לי במידה ותעורר בעיה לאחר ההרכבה.

אם אני קונה את החלקים ומרכיב לבד, הכל בוודאות חדש ואיכותי וKSP לא יוכלו לדחוף לי שום חלק פגום.

מה אתם אומרים?

אני על סף התחרפנות

\=

כמה התקציב שלך? אני בטוח שהמשלוח אפסי , כנ"ל בIQPC...

פורסם
  • מחבר

המחשב שאני רוצה לקנות לא יעלה בשום מקום כמו שהוא עולה לי בKSP. ניסיתי להרכיב אותו בSKYPC ויוצא יקר יותר בכמה מאות, אפילו 200-300 בערך...

וזה לא רק משלוח..מדובר על שירות לקוחות גם במקרה ויש תקלה..לנסוע רחוק זה סיוט. אני בספק שהובלת ציוד רגיש כמו מחשב ומסך יהיה חינמי. סביבות ה100 שקל לדעתי במקרה הטוב.

KSP עד כדי כך גרועים שמשכנעים אותי לקנות מחשב בכל מקום אחר רק לא שם? על אף המחיר והקרבה לבית? \=

התקציב עומד על 4 אלף

הכרטיס מסך זה gainward GTX260 216SP שאני קונה בנפרד מפנדס

וזה המחשב

מKSP

מעבדי אינטל‏

כמות

מחיר

סה"כ

Pentium E5200, Bus800Mhz, s775, 2MB, DualCore

1

370

370

לוחות אם למעבדי אינטל‏ GIGABYTE

כמות

מחיר

סה"כ

EP43-DS3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDRII 1066, PCI-E

1

440

440

זכרונות‏ DDR II 800Mhz

כמות

מחיר

סה"כ

2GB Kingston Value

2

140

280

דיסקים קשיחים‏ Western Digital

כמות

מחיר

סה"כ

500GB 7200RPM, 16MB, SATA II

1

280

280

צורבים‏ LG

כמות

מחיר

סה"כ

DVD±RW GH22NP20 x22 Black IDE

1

115

115

מאווררים וגופי קירור‏ Arctic Cooling

כמות

מחיר

סה"כ

Freezer 7 Pro (LGA775)

1

125

125

מארזים‏ HEC

כמות

מחיר

סה"כ

Compucase 6C60 Midi Tower (No PSU)

1

170

170

ספקי כוח‏ Enermax

כמות

מחיר

סה"כ

Tomahawk 450W Active PFC 12cm

1

340

340

מסכים‏ SAMSUNG - שלוש שנות אחריות

כמות

מחיר

סה"כ

T220 22'' LCD 2ms 1:20000 DVI WideScreen

1

935

935

סה"כ

3055

פורסם

1. אם אתה מפחד "להפקיר" את המחשב שלך בידי טכנאי KSP להרכבה, אז אל תקנה משם מחשב, תרגיש נוח עם החנות שבה אתה קונה.

2. אם אתה לא מנוסה בזה, תחסוך לעצמך את הבלאגן ותשלם את המקסימום 100 שקל שהם לוקחים להרכבה, אחרי זה, אם יש בעיות אתה יכול לחזור לשם ולקבל אחריות על המחשב, ולא רק על חלקים בנפרד כמו שקורה אם אתה מרכיב לבד.

3. כמו שנאמר, להרכיב זו לא בעיה, צריך להיות די מפגר כדי לחבר דברים הפוך. אבל צריך הרבה מאד ידע ונסיון כדי בשביל לפתור תקלות.

4. קח בחשבון שאם אתה תיקח את הרכיבים תנסה להרכיב, תתקע בבעיה ואז תגיע עם הרכיבים חזרה לחנות, אז סביר שהם כבר לא יגבו ממך את הסכום של הרכבה, אלא את הסכום של בדיקה + תיקון שהוא גבוה יותר, וזה בהנחה שלא שברת כלום.

נכון שהתפיסה שאומרת "אני אשקיע את הכמה שקלים הנוספים האלו בחומרה טובה יותר במקום בעבודה" היא מאד קוסמת, אבל אתה לא קונה כל שבוע מחשב, מן הסתם זו המכונה שתשאר איתך בתקופה הקרובה. לא שווה לך כמה שקלים כדי לקבל אותה ככה שאם היא לא בסדר יש לך למי לפנות?

פורסם
  • מחבר

אני לא "מפקיר" את המחשב בידיהן. אני בטוח שהם יעשו עבודה טובה. העינין הוא שאני שומע יותר מידי סיפורים על חלקים סוג ב'..חלקים משומשים שאמורים להיות חדשים.

מישהו מכיר בכלל אנשים שקנו בKSP ויצאו מרוצים? \=

אין לי יותר מידי ברירה..או KSP או כאב ראש.

צפיתי עכשיו במלא סרטי לימוד להתקנת הרכיבים וקראתי מספר מדריכים..זה נראה פשוט מאוד

בימינו כל מחבר צבוע בצבע שונה, ובעל צורה אופיינית לו בלבד. בשביל לעשות שטות צריך להיות ממש טיפש.

מחבר את הספק...מחבר את הלוח אם..

מעבד..משחה..מאורר,שמתחבר ללוח..קורא לפי עלון ההדרכה של הלוח איך אני מחבר את הפנאל הקדמי ללוח+כבלים מהספק.

מחבר את הכוננים השונים, ומחבר אותם ללוח אם בעזרת כבלי הsata. הכל כמובן מחוזק בברגים.

מחבר את הכרטיס מסך והזכרונות, מצניע את כל החוטים ומסדר אותם יפה.

מדליק את המחשב ומתפלל לטוב.

זה נשמע כל כך פשוט ומפתה בגלל קבלת החלקים באריזות ובניילונים חדשים.

ללא כל חשש

אשמח לשמוע עוד דעות..

וסיפורי התנסויות עם KSP

פורסם

אני לא "מפקיר" את המחשב בידיהן. אני בטוח שהם יעשו עבודה טובה. העינין הוא שאני שומע יותר מידי סיפורים על חלקים סוג ב'..חלקים משומשים שאמורים להיות חדשים.

מישהו מכיר בכלל אנשים שקנו בKSP ויצאו מרוצים? \=

אין לי יותר מידי ברירה..או KSP או כאב ראש.

צפיתי עכשיו במלא סרטי לימוד להתקנת הרכיבים וקראתי מספר מדריכים..זה נראה פשוט מאוד

בימינו כל מחבר צבוע בצבע שונה, ובעל צורה אופיינית לו בלבד. בשביל לעשות שטות צריך להיות ממש טיפש.

מחבר את הספק...מחבר את הלוח אם..

מעבד..משחה..מאורר,שמתחבר ללוח..קורא לפי עלון ההדרכה של הלוח איך אני מחבר את הפנאל הקדמי ללוח+כבלים מהספק.

מחבר את הכוננים השונים, ומחבר אותם ללוח אם בעזרת כבלי הIDE. הכל כמובן מחוזק בברגים.

מחבר את הכרטיס מסך והזכרונות, מצניע את כל החוטים ומסדר אותם יפה.

מדליק את המחשב ומתפלל לטוב.

זה נשמע כל כך פשוט ומפתה בגלל קבלת החלקים באריזות ובניילונים חדשים.

ללא כל חשש

אשמח לשמוע עוד דעות..

וסיפורי התנסויות עם KSP

אם נדמה לך שאתה תקבל את כל הקופסאות והאריזות של כל החלקים מKSP אתה חי בסרט , לא תקבל מהם את כל האריזות כי יש דברים שהם קונים בBULK או OEM ולא RETAIL

IDE?? מי עוד משתמש בIDE שיש הכל בSATA?

פורסם
  • מחבר

מעבד BOX זו כבר קופסא

קופסא ללוח אם-בערך הכי חשוב..

לכרטיס מסך

מסך כמובן חח

וזה בערך כל מה שחשוב לי

\=

oh well,

אני סוגר על הרכבה בחנות.

פורסם

מעבד BOX זו כבר קופסא

מעבד BOX הכוונה היא שהוא מגיע עם הקירור המקורי של אינטל , חוץ מעוד חוברת של המעבד אף אחד לא מבטיח לך שתקבל את זה בקופסא...

פורסם

השמועה אומרת שב-KSP שמים מדבקה על גב המארז - שמונעת את פתיחתו ללא קריעתה,

ואם פתחתה המארז - אפילו אם זה רק לצורך ניקוי-אבק תקופתי, הם מסירים מעצמם כל אחריות למערכת ולרכיביה.

זו רק השמועה, ורצוי לאמת או להפריך אותה עמם לפני שקונים מהם מערכת מורכבת.

פורסם
  • מחבר

כיבינמאט עם הKSP האלה. השמועות האלו כבר מפחידות אותי...

אברר אם תהיה מדבקה חח \=

ואני בטוח שאפשר לקלות להסיר ולהחזיר אותה

פאקינג תחמנים.

בא לי לשמוע שיבוח כלשהו על KSP לשם שינוי.

פורסם

כיבינמאט עם הKSP האלה. השמועות האלו כבר מפחידות אותי...

אברר אם תהיה מדבקה חח \=

ואני בטוח שאפשר לקלות להסיר ולהחזיר אותה

פאקינג תחמנים.

בא לי לשמוע שיבוח כלשהו על KSP לשם שינוי.

יש לKSP הרבה סניפים ברחבי הארץ , זה הדבר החיובי היחיד שאני מצליח לחשוב עליו...

ברצינות , כבר אמרתי את זה , KSP לא רעים כשאתה קונה פריט אחד,שניים , לקנות מחשב שלם , זה סיפור אחר לגמרי.

פורסם
  • מחבר

אבל כן היו אנשים שקנו מחשב שלם והכל היה בסדר?

או שזה פשוט לא קורה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים