עבור לתוכן

להרכיב מחשב לבד או לשלם בחנות על הרכבה? מה אתם אומרים?

Featured Replies

פורסם

אני אוטוטו קונה מחשב מKSP. אני יודע שהחנות הזו לא מי יודע מה אבל אין לי הרבה מה לעשות, היא הכי קרובה אלי לבית,אין לי ממש אוטו וזו חנות זולה.

מצד אחד, תמורת ה70 שקל בערך של ההרכבה, אני מקבל חסכון של לא קצת כאב ראש..להרכיב מחשב זה לא כזה קל ולוקח מספר שעות...

מצד שני, זו חנות מפוקפקת מעט. הייתי מעדיף לקבל חלקים חדשים בקופסאות שלהם, ארוזים טוב ויפה כמו שצריך, לפתוח הכל לבד ולהרכיב לבד, כמו שאני רוצה..

אם ירכיבו לי בחנות, אלוהים יודע אם אלה חלקים חדשים בכלל, אני הרי לא רואה אותם מוציאים את הרכיבים מהקרטונים, אלא מקבל מארז מוכן עם כל המכלולים של המחשב.

יש אולי אפשרות להיות נוכח בהרכבת המחשב שלי? או שאין מצב לדבר כזה?

חוץ מזה, בחיים לא הרכבתי מחשב לבד. אני יודע לחבר הארד דיסק,כרטיס מסך, זכרונות, מעבד+משחה+מאורר,סידירום ודברים כאלה. אבל לדוגמא לוח אם אין לי מושג איך מתקינים..ספק גם לא והחיבורים של הספק לכל דבר גם לא הכי ידועים לי, כשבטח יש עשרות דגשים וטיפים שרצוי לפעול עלפיהם.

זה לא מסובך מידי, אני יכול לנחש, אבל מעדיף לעשות את זה הכי טוב שאפשר, כמו שצריך.

קיים מדריך איכותי שיסביר לי איך מתקינים את זה ואוכל להסתדר לבד לפיו או שרצוי לתת לטכניאם בKSP לעשות את שלהם?

מה אתם אומרים?

יש טעם להגיד בקנית המחשב שהוא מיועד לOC?[זו האמת] או שדבר כזה מבחינתם מבטל את האחריות, אם אני מנסה לעשות אותו?

תודה רבה.

מיצטער אם זה לא הפורום המתאים. זה מה שנראה לי הכי סביר..מפרטי מחשב אחרי הכל..

• תגובות 54
  • צפיות 6.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תקשיב לי...

אני קונה מחשב עוד מספר ימים מIQPC... גם שם, לוקחים 75 שקל על התקנה. אני מעדיף לקבל את כל החלקים של המחשב ארוזים וסגורים, שחס וחלילה לא יהיה משהו יד שניה (ועם IQPC אין מצב לכזה דבר - מותק של חברה, אבל זה הרגל מה לעשות), מעדיף לקחת ת75 שקל האלה ולקנות איתם מאוורר נוסף או משהו כזה, גם זה ממש כיף לבנות מחשב לבד, וזה לא לוקח שעה, הגזמת.

פורסם
  • מחבר

שמע, זה לא עינין של עצלות. ההפך-אני מעדיף להרכיב אותו לבד..

אבל הבעיה היא שאין לי מושג איך! אני רק יודע בסיס. חלקים פשוטים כמו הכרטיס מסך וכאלה..

הבעיה אצלי היא חיבור הספק והלוח אם...

אני מפחד לעשות את זה לבדי..

אם יש מדריך איכותי וברור, בכיף!

חוץ מזה, אם מרכיבים לבד את המחשב, אין פגיעה כלשהי באחריות?

פורסם

את הספק לא בעייה להרכיב... 4 ברגים למארז, ומשם כל כבל לאן שצריך: קשיחים, אופטיים, כרטיס מסך, 24 פין ללוח ו-4 פין למעבד

החלק היותר מעצבן זה חיבור הלוח למארז (ובמיוחד הלדים והחיבורים הקדמיים)... עדיף שתתחיל להרכיב הכל על הלוח קודם, ואת הצורב, קשיח וספק.

תסיים ונעזור לך שוב.

פורסם
  • מחבר

הכל על הלוח קודם?

להתקין את המעבד עם המאוורר ואחרי זה להתקין את הלוח? \=

אין לי מושג איך אני מתקין את הלוח..איך הוא יושב ועל מה..

הוא יבוא עם עלון הדרכה כלשהו שמסביר איך מתקינים אותו? יש ממש יעזור..כנ"ל בעיניין הספק.

גם הספק מגיע עם ערימה של כבלים וחוטים..אין לפעמים איזו עדיפות לחבר נניח סדרה של מחברי פינים על כבל אחד לארדסיק\סידירום\כונן 1.44 ורק אחרי זה לעבור לכבל הבא, אם נותרו עוד דברים לחבר אליהם כבל מהספק? [נראה לי שהשאלה לא ברורה בכלל חח]

יש מצב לחבר משהו לא נכון ואשכרה להרוס חלקים לחלוטין? O:

סך הכל, אני קולט דברים כאלה מהר ולומד מהיגיון..רק מפחד לשגות איפשהו \=

פרט לספק וללוח אם, אין לי דאגות.

פורסם

מצד שני , ב75 ש"ח , יש לך שקט נפשי ואחריות על ההרכבה , אם חס וחלילה קורה משהו לא יכולים לבוא אליך ולהגיד לך שהרכבת את המחשב לא טוב.

חוץ מזה אם אתה מרכיב לבד אתה צריך ברוב המקרים גם לקנות משחה טרמית ואז זה מתקזז עם ה75 ש"ח "שהרווחת"...

פורסם

מצד שני , ב75 ש"ח , יש לך שקט נפשי ואחריות על ההרכבה , אם חס וחלילה קורה משהו לא יכולים לבוא אליך ולהגיד לך שהרכבת את המחשב לא טוב.

חוץ מזה אם אתה מרכיב לבד אתה צריך ברוב המקרים גם לקנות משחה טרמית ואז זה מתקזז עם ה75 ש"ח "שהרווחת"...

ממש לא

המשחה הטרמית הכי טובה בשוק כיום עולה 35-40 שקל בערך

פורסם
  • מחבר

המשחה לא מגיעה עם המעבד? בBOX?

בכל מקרה, נראה שקיבלתי החלטה..

עכשיו אשמח לדעת אם קיימים מדריכים מפורטים להתקנה. מצאתי מדריך מיושן בHWZONE, אבל אני חושש להעזר בו בגלל שהוא כל כך ישן..כנראה מלא דברים השתנו מאז \=

יש למישהו מדריך מומלץ? רצוי בעיברית אבל לא חובה[br]פורסם בתאריך: 3.05.2009 בשעה 14:52:41

ואלה? אם אני מרכיב בלי התערבות של החברה, עדין האחריות תקפה כרגיל?

פורסם

עם כל קירור למעבד מגיעה משחה טרמית, בין אם היא כבר מרוחה עליו ובין אם בנפרד.

חפש מדריכים ב-youtube, זכור לי שראיתי פעם סרטונים עם הסברים ממש ברורים.

פורסם

אני מאמין שהיא תקפה אבל זה חוסך מצבים לא נעימים , במיוחד אם אתה קונה בחנויות מסוג KSP וכד'...

שלא תבין אותי לא נכון , אני גם קונה בKSP אבל רק דברים קטנים או שאני צריך בדחיפות , מחשב לא הייתי קונה משם.

ממש לא

המשחה הטרמית הכי טובה בשוק כיום עולה 35-40 שקל בערך

הכוונה הייתה שהחסכון עדיין לא משמעותי , אני לא יודע איך IQPC מרכיבים מחשב (מבחינת סידור כבלים במארז) אבל זה עדיין שווה 75 ש"ח כולל בדיקות אצלם במעבדה , ככה אתה מקבל הביתה מחשב מורכב לפי בחירתך ומוכן לפעולה.

לא זכור לי שבכל קירור מגיע משחה טרמית וגם לא על הקירור סטוק וזה גם לא משנה , אתה חוסך כאבי ראש מיותרים שעלולים לצוץ (או שלא...) בסכום פעוט של 75 ש"ח...

פורסם
  • מחבר

אבל אני לא חוסך מעצמי את התהייה בעיניין האם החלקים שבמחשב שלי באמת חדשים ולא איזה יד שניה. כי ממה ששמעתי על KSP, הם מוכרים משומשים על ימין ועל שמאל. לרוע המזל אני חייב לקנות אצלם, אין לי שום פתרון אחר..אני גר בחור [נצרת עילית] ויש לי רישיון בלי אוטו...לא בא לי לנסוע רחוק בשביל לקנות מחשב\לתקן תקלות וכ'ו...

יש מצב להיות נוכח במעבדה שלהם בזמן שהם בונים את המחשב ומוציאים כל חלק מהקרטון שלו+לקחת הביתה את כל האריזות של כל הרכיבים מהקטן עד לגדול ביותר?

פורסם

גם IQPC וגם SKYPC שולחים את המחשב אליך הביתה עם כל האריזות של החלקים וכל מה שלא נכנס למחשב מתוך הבאנדל.

בלי שום קשר , אתה גם יכול וזכותך לדרוש את כל הקופסאות של כל מה שקנית כל עוד לא רשום על המוצר שהוא מגיע כחלק מחבילת BULK

פורסם

אפשר להציע משהו?

לא מרכיבים מחשב לבד בשביל לחסוך כסף. מרכיבים מחשב לבד מאחת משתי הסיבות הבאות:

1. אתה חושב שאתה תעשה את זה יותר טוב מאשר במעבדה

2. אתה נהנה מזה (וכמובן, אתה גם יודע בדיוק מה אתה עושה).

פותח הדיון, ממה שקראתי עד עכשיו, הייתי ממליץ לך להשאיר את העבודה למעבדה. אחרי שהמחשב שלך יורכב ויעבוד, תתחיל להתעסק איתו ותבין איך הוא מורכב, ואז אולי במחשב הבא תרכיב לבד.

פורסם

אפשר להציע משהו?

לא מרכיבים מחשב לבד בשביל לחסוך כסף. מרכיבים מחשב לבד מאחת משתי הסיבות הבאות:

1. אתה חושב שאתה תעשה את זה יותר טוב מאשר במעבדה

2. אתה נהנה מזה (וכמובן, אתה גם יודע בדיוק מה אתה עושה).

פותח הדיון, ממה שקראתי עד עכשיו, הייתי ממליץ לך להשאיר את העבודה למעבדה. אחרי שהמחשב שלך יורכב ויעבוד, תתחיל להתעסק איתו ותבין איך הוא מורכב, ואז אולי במחשב הבא תרכיב לבד.

:hizuk:

אחת העצות הכי טובות ששמעתי בזמן האחרון ,באמת.

פורסם
  • מחבר

אני בהחלט יכול ללמוד לעשות את זה ברמה נאותה. חוץ מזה, מדובר במחשב שלי כך שאשקיע ככל האפשר ובהחלט יותר מכמה שהטכנאים בKSP ישקיעו.

אני בטוח שזה מהנה. אני אוהב להתעסק במחשבים [במה שאני יודע] אבל חושש להרכיב מחשב חדש ויקר לבדי ולהתעסק בדברים שאני לא מבין בהם[הרכבת לוחאם וספק] אלא אם כן יש לי את ההדרכה הנכונה [בחור אחד אמר פה שיש מדריכים ואפילו סרטונים מפורטים ביוטיוב].

פרט לאם ארכיב את המחשב לבדי, לא אדע אם החלקים חדשים או משומשים.

שווה לקחת את הסיכון והלפקיר את המחשב בידי הטכנאים בKSP?

או לא?

\=

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים