עבור לתוכן

איך לרצוח אנשים עם טוסטר באמבטיה?

Featured Replies

פורסם

לא מזמן (טוב נו, לפני 5 דק') קבלתי את המסמך הבא, קראו והחכימו .

אני מקווה שיגדל כאן דיון יפה על תורת החשמל :)

איך לרצוח אנשים עם טוסטר באמבטיה?

בלדד השוחי פותר עוד בעיה יומיומית שמטרידה כל אחת ואחד מאיתנו. שאלה אחת ביום

בלדד השוחי

08:00 16.12.2003

בלדד היקר שלום!

האם ניתן לחשמל בן אדם השוהה באמבטיה באמצעות מצנם? ואם הוא שוחה להנאתו בבריכה? ובים?

בקיצור, מה כמות המים המקסימלית שניתן לחשמל בה בן אדם באמצעות מצנם (של סמסונג( ?

תודה,

צמרמורת

צמרמורת יקרה,

הגיע הזמן ללמד אותך דבר או שניים על עובדות החיים ועל חשמל. אך ראשית חכמה, אזהרה: חשמל יכול להרוג. אני מחזיק בדעה שכדאי לשחק עם דברים, לפרק ולהרכיב אותם, להתנסות. אבל אל תנסי את הגישה הזו על מינון קטלני של חשמל; אם את לא יודעת מה את עושה, מוטב שלא תעשי את זה.

למה חשמל כל-כך מסוכן? כי אחת ממערכות הגוף החיוניות ביותר, פעימות הלב, מווסתת על-ידי זרם חשמלי. מאה מיליאמפר (למי ששכח: זרם חשמלי נמדד באמפרים - וולטים מודדים מתח) הזורמים דרך הגוף יכולים לגרום לפרפור-חדרים קטלני. נכון, חשמל יכול לגרום לכוויות עמוקות ולעוד כל-מני מרעין בישין, אבל כשאנשים מתחשמלים למוות זה בדרך-כלל בגלל שהלב שלהם מפסיק לפעול, לא כי הם נצלים.

בשקע שבקיר יש לפחות שני חורים - אחד "חי" (מתח גבוה) ואחד נייטרלי (מתח נמוך). החשמל רוצה לזרום ממקום המתח הגבוה אל מקום המתח הנמוך. מצנם (כך טוסטר בעברית) מקבל זרם חשמלי מהשקע החי שבקיר ומעביר אותו דרך חוטי תיל משני צידי פרוסת הלחם (אותה יש לרכוש בנפרד) בחזרה אל השקע הנייטרלי - וכולם מרוצים. מתכנני המצנם יודעים שאין לחשמל שום אינטרס לזנק דרך האוויר אל תוך לבו של האזרח הקולה לחם לתומו - האוויר הוא מוליך גרוע ולחשמל שבמצנם יש נתיבים נוחים יותר לזרום בהם; וחשמל לא עושה שום דבר בלי סיבה.

אבל מה קורה כשמצנם נופל לאמבטיה מלאת מים?

מים, בניגוד למוניטין שיצא להם, אינם מוליכים טובים במיוחד. מים מזוקקים הם מבודד מצוין. הצרה היא שברגע שיש מספיק מלחים מומסים במים הם הופכים למוליך טוב הרבה יותר. במים שמגיעים לאמבטיות שלנו יש כמות מספקת של מלחים (אפילו לפני שבן-אדם טובל בהם) כדי להפוך אותם למוליכים טובים הרבה יותר מאשר, נניח, האוויר. אם בזכות אותם מים החשמל שבמצנם מוצא לו נתיב נוח יותר מהנתיב המתוכנן על-ידי יצרני המצנם, הוא ייקח אותו. התופעה הזו נקראת "קצר" - מציאת נתיב קצר יותר. אם הנתיב הזה עובר דרכך, את בבעיה.

אבל למה שהוא יעבור דרכך? סביר להניח שהחשמל יעקוף את התיל, בעל ההתנגדות הגבוהה, בנתיב המימי הקצר ביותר. והנתיב הזה עובר בתוך המצנם. אם האמבטיה מוארקת היטב (נגיד אם היא מחוברת לצינור מתכת מוליך שנוגע באדמה) החשמל עלול לוותר על החור הנייטרלי שבקיר ולהעדיף דווקא את ההארקה של האמבטיה. במקרה כזה, היות ורוב האמבטיות מצופות אמייל מבודד, החשמל יזרום בתוך המים היישר אל הנקודה הבלתי מבודדת - המתכת שמצפה את חור הניקוז. אם את יושבת בדרך, את בבעיה.

אז תשכחי מכל מה שראית בסרטים. המים שבאמבטיה לא הופכים להיות "מחושמלים". החשמל לא "נמס" במים, לא "מתרכב" איתם, ובשום אופן לא נשאר במים. מים יכולים להוליך חשמל אם יש לו לאן ללכת, הם לא יכולים לאגור אותו, הם לא אוגרים אותו והם לא מזמינים אותו לשחייה.

רגע, אני שומע אותך שואלת, ומה עם החור השלישי שבקיר? ובכן, החור השלישי הוא הארקה. אם יום אחד מישהו ישאל אותי, אני אספר לכם את הסיפור הארוך והעצוב מאחורי ההמצאה הזו. בינתיים די לכם לדעת שגם ההארקה היא חור ניטרלי, ושאם למצנם שלך יש חיבור להארקה (תקע עם שלושה פינים) אז יש לחשמל עוד נתיב בריחה יפה שלא עובר דרך הלב שלך.

אפילו אם החשמל יחליט שהוא עובר דווקא דרכך, כמעט בכל בית היום יש קופסת חשמל עם מפסקים ("פקקים", "נתיכים", "פיוזים", תלוי בן כמה אתה) אוטומאטיים שעוצרים את אספקת החשמל במקרה של קצר. אם הטוסטר שלך לא מספיק חזק כדי "להקפיץ" לך את הפיוז אבל מספיק חזק כדי להקפיץ לך את הלב, אז ליד המפסק הראשי יש מפסק עם לחצן קטן לידו - זה מפסק מיוחד נגד התחשמלות. המפסק הזה בודק שכל החשמל שיוצא מהשקעים גם חוזר אליהם, ואם חלק מהחשמל מחליט לערוק, המפסק אמור לגלות את זה ולהפסיק את הזרם. לחיצה קצרה על הלחצן מזייפת מין גרעון חשמלי שכזה, ואם המפסק שלך עובד הוא ינתק את הזרם.

אז או שתנתקי את המפסק בארון החשמל, תנתקי את ההארקה מהמצנם, תמקמי את הקורבן יפה באמבט, ותכווני טוב טוב; או שפשוט תשתמשי במצנם כדי לחבוט בראשו עד לאבדן הכרה ואז תחזיקי לו את הראש מתחת למים עד שיטבע, הנבלה. עובד גם באמבטיה, גם בבריכה, גם בים.

חום ואהבה,

בלדד השוחי

פורסם

ואת מי זה מעניין? חוץ מזה שבהרבה מכשירי חשמל יש הגנה נגד התחשמלות(עוד סיבה לראות מכסחי המיתוסים).

פורסם

דווקא דיי מעניין, כמו כמעט כל דבר שבלדד השוחי פתר לי בילדותי :D

פורסם

איזה טעות היה לבזבז על הדיון הזה 2 דקות....

פורסם

מרתק (ברצינות).

פורסם

ומעביר אותו דרך חוטי תיל משני צידי פרוסת הלחם (אותה יש לרכוש בנפרד)

:lol:

האמת שזה דווקא עניין אותי

וגם היה קצת מצחיק :yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים