עבור לתוכן

אני כבר מבולבל, מה התוכניות של AMD ואינטל לזמן הקרוב?

Featured Replies

פורסם

איזה מעבדים אינטל תוציא בזמן הקרוב גראנטסדייל או פרסקוט או שניהם? שניהם לשוק הביתי? ואיזה AMD רק את הAMD64? אני מתעניין בזה כי אני רוצה לדעת מתי לקנות שילוש קדוש חדש (כרגע יש לי P4 2000MHZ ו256 RAM). בנוסף, גם ראיתי בנצ'ים בבאתר הבא שאני כבר לא יודע אם שווה לקנות בכלל AMD למטרת משחקים:

http://www6.tomshardware.com/cpu/20030623/p4_3200-07.html

http://www6.tomshardware.com/cpu/20030623/p4_3200-08.html

פורסם

כמה הבהרות,

הפרסקוט בקרוב יצא בסוקט 478 שיתאים ללוחות שייצאו ויצאו בזמן הקרוב (שתומכים ברמות הספק חשמל שהוא צורך), ולאחר חציה השני של שנת 2004 יצא צ'יפסט חדש שנקרא "גראנטסדייל" שהוא יתמוך במעבדים החדשים של הפרסקוט שיצאו בסוקט T.

המעבדים הללו יצאו רק עוד כמה חודשים, ומי יהיה טוב יותר נוכל לדעת רק לאחר יציאתם...

פורסם
  • מחבר

אז גראנטסדייל זה בעצם צ'יפסט למעבדי הפרסקוט או פנטיום 5 שיתמוך בכאלה שבמהירות גבוהה? (למשל בפרסקוט החל מ4 גיגה?).

ביררתי עכשיו ופרסקוט יצאו במהירויות 3.4-5 גיגה הרץ (!) ויכללו 1 מגה בייט CACHE.מישהו יכול להסביר לי למה יש כאלה פערים במשחקים בין הAMD לאינטל (יש לינקים בהודעה הראשונה).

עריכה: מתי יצאו הפרסקוטים הראשונים ומתי צפוי לצאת המעבד 64 ביט של אינטל?

פורסם

אין שום הבדל במשחקים בין AMD לאינטל, לשחק קוויק3 ב 300 FPS זה לא מענין אף אחד.

כשאתה מתחיל להתקרב למיצויי היכולת של המחשב בסופו של דבר מה שיגביל אותך זה כרטיס המסך והזיכרון בעיקר, למעבד יש חשיבות אפסית במשחקים.

פורסם

P4 2.4/800 עולה פי שניים מאשר XP2500

במבחן הראשון הוא עוקף אותו ב 15%

בשני ב 4%

בשלישי ב 9%

זה ברור שלא יכול להיות שבכלל אין למעבד השפעה, אבל היא זניחה ובטח שלא עומדת בפרופורציה למחיר.

אם היו שמים למשל על ה XP2500 רידאון 9800 פרו במקום ה 9700 פרו זה היה יותר מועיל מאשר להחליף את המעבד.

פורסם
  • מחבר

כן אבל גם ה3200+ למשל שעולה יותר מה2.8C ב1000 והביצועים שלו פחות טובים

פורסם

באמת המעבדים הגבוהים של אי אם די (3000 ,3200), לא שווים קנייה, שכן בפחות מחיר אפשר לקנות את מעבדי האינטל, שעולים פחות ומציגים ביצועים עדיפים.

פורסם

בכלל לא שווה לקנות מעבד יקר.

אם תקנו מעבד פי שניים מהיר זה לא יתן פי שניים ביצועים במשחקים, אבל כרטיס מסך פי שניים מהיר בהחלט יכול.

פורסם
  • מחבר

ולהשקיע בזכרונות יקרים בשביל אוברקלוק זה שווה לדעתך? בקשר לתאוריית כדאיות שלך על מעבדים יקרים אתה טוען שהמעבד הכי יקר שמשתלם לקנות זה 2.4C והזול או הבינוני זה בארטון 2500?

פורסם

גם על זיכרונות לא שווה לשלם פי שניים בשביל עוד כמה מה"ז עלובים, עדיף לקחת פי שניים זיכרון שהוא טיפה איטי יותר מאשר לשלם על כל מני זיכרונות DDR500 מטורפים.

ה 2400C מהיר יותר מהברטון 2500+, אבל לא הייתי אומר שהוא יותר משתלם ממנו.

זה לא פשוט לעשות את החישובים האלו, אם למשל ה 600 ש"ח הפרש בין 2400C ל 2500+ יגרמו לך לקחת איזה GF4 MX במקום רידאון 9600 (סתם דוגמא) אז עדיף שתלך על ה XP2500 עם הרידאון 9600.

אני לא אומר שבשום מצב לא לקחת מעבד מהיר, אבל לא בעדיפות ראשונה.

פורסם
  • מחבר

הבנתי... מצד שני גם לא כדאי להתפשר על המעבד בשביל פריימים בודדים...

לאוברקלוק מה לדעתך הזכרונות הכי משתלמים (לP4 C\BARTON)?

פורסם

הפנטיום4 לא מנצל את רוחב הפס העצום שהוא מקבל מ dual DDR400 לכן לדעתי אין סיבה לא להוריד את היחס של הזיכרונות לבאס ל 5:6 שנותן באס של 800 וזיכרון DDR333 (בשני ערוצים זה 5.4GB/S).

אז אפשר לעשות אוברקלוק בחזרה עד שהזיכרון מגיע ל 400 וכבר יש לך אוברקלוק של 25% עוד לפני שהתחלת לעשות אוברקלוק לזיכרון.

מושקין/טוינמוס/קוסאייר (לא היקרים, PC 3200) יעשו את העבודה וזה עדיין הוצאה סבירה והתוצאות לא רעות.

פורסם
  • מחבר

זכרונות DDR400 זה 200MHZ וגם המעבדים עם FSB 200MHZ אז למה לא מנצל? ומושקין וקורסאייר לא בדיוק הוצאה סבירה

את מחירי קורסאייר כולנו מכירים... ו

1216 ש"ח = Mushkin DDR-RAM 512MB 3200 High Performance II Black Memory

פורסם

Mushkin 512MB PC3200 Green 660nis

טוינמוס עולה 600

לקורסאייר היו פעם דברים נורמליים, כנראה שעכשיו לא

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים