עבור לתוכן

בעיה מורכבת בכרטיס creative x-fi 5.1 ...

Featured Replies

פורסם

אוקי אז ככה קניתי את הcreative 5.1 x-fi וכבר שברתי עליו את הראש שעות

חיברתי אותו בכבל אופטי לרסיבר שלי כאשר הרסיבר יודע לזהות את האות שהוא מקבל (stereo,dts,dolby ). כיוונתי את הכרטיס קול ל5.1 אבל הרסיבר רושם לי stereo כאשר עשיתי בדיקת קול (בתמונה הראשונה) הרסיבר כתב שהוא מקבל DTS והפעיל את כל הרמקולים ומיד בתום הבדיקה חזר לסטריאו. כשאני מחבר את הכרטיס קול באנלוגי (אחורי, קידמי סאב וסנטר) אני שם ברסיבר על ערוץ אנלוגי שנמצא תמיד ב5.1 ואז אני שומע סראונד (עם הרבה זימזומים ברקע) וכשאני מחזיר לאופטי הוא מזהה סטריאו. השאלה שלי היא מה הבעיה לפי הבנתכם האם כשאני מחבר את הכרטיס לרסיבר באופטי הוא צריך מיד להגיד 5.1? גם כשאני סתם בDESKTOP או רק כשאני מפעיל קובץ? יש סיכוי שהערוץ האופטי הוא לא 5.1?

דגם הרסיבר : KRF-X9050D

תודה מקרב לב לכל העונים....

[attachment deleted by admin]

פורסם

אני לא מבין בזה, אבל ככל שאני יודע כאבל אופטי יכול להעביר 6 ערוצים (לפחות?).

בדקת את הבעיה הזאת בגוגל?

פורסם
  • מחבר

לא אין לי מושג מה לחפש שם כי הבעיה גדולה מדי ועם הרבה פרטים

פורסם

אין באמת בעיה.

החיבור האופטי בכרטיס שלך תומך ב-5.1(DTS/Dolby) רק עבור חומר שמקודד כך מראש(סרטים בעיקר).

אתה לא יכול להשתמש בחיבור הזה למשחקים לדוגמא.

פורסם
  • מחבר

סבבה השאלה היא כזאת כשאני בודק בתוכנה של הכרטיס קול עם הרסיבר תומך בDTS הרסיבר מקבל 5.1 לכמה שניות ואז כמו שאמרת חוזר לסטריאו

וכשאני מנגן MKV או DVD מהכונן הוא עדיין מנגן בסטריאו

אני מבקש רק לצמצם את הבעיות

ממה שאני מבין מכל העסק הרסיבר הוא לא הבעיה וכשהוא מקבל מהמחשב סאונד הקפי הוא יודע לעבוד איתו ככה שאפשר לפסול כל היתעסקות ברסיבר הכון?

השאלה היא כזו כשאני בDESKOP הרסיבר צריך לקבל 5.1 או רק כשאני פותח קובץ 5.1?

פורסם

רק כשאתה מנגן חומר עם אודיו 5.1.

אתה צריך להגדיר בתוכנה שמנגנת DVD\בקודק-שמפענח-אודיו-של-קבצים(בד"כ ac3filter) שהאודיו יצא דרך s/pdif או as is, או משהו דומה, ולא כ-5.1.

פורסם

דור, אתם מדברים על דברים מעט שונים.

הכרטיס שלך משדר כנראה אות סינכרון אך ורק בעת שיש תוכן שיוצא ממנו (ככה זה ברוב כרטיסי הקול). ברגע שלא מתנגן משהו שעובד בתור DTS או DD, הרסיבר יזהה אות סטריאו וזה תקין.

כם זאת, אכן כמו שדור אמר תוכן שלא מקודד ב-DD או DTS לא יועבר כך. כן הבנתי שיש אפשרות לרכוש עידכון תוכנה שמאפשר את ה-DDL של כרטיסי ה-X-FI, ואז אפשר לדחוס בחומרה ל-DD.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

מצאתי פתרון הורדתי AC3FILTER ועכשיו הכל עובד מצויין

פורסם

מצוין. אבל זה משאיר את הרסיבר על DTS גם בעת שאתה לא מנגן שום דבר ותוכנת הניגון סגורה? כי ממה שידוע לי הוא משדר אך ורק בעת שהוא דלוק (מה שאומר חלון פעיל פתוח).

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

אם אני סתם בDESKTOP אז הרסיבר משדר סטריאו וברגע שאני מנגן קובץ 5.1 הרסיבר משתנה לDTS או DOLBY תלוי בסוג הקובץ

מישהו יודע אבל למה אין לי שליטה בכל הפונקציות במחשב (VOLUME,EQ) של הכרטיס סאונד?

תזכורת כרטיס CREATIVE X-FI 5.1 מחובר בכבל אופטי

ובכלל יש איזה מדריך טוב לתפעול הAC3FILTER?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים