עבור לתוכן

התנהגות רשויות המכס בארץ עבור מוצרים המוזמנים מחו"ל

Featured Replies

פורסם

כיום ידוע לי כי רשויות המכס עושים צרות עבור מוצרי חשמל שעלותם עולה על 50$ ומוצרי ביגוד שעוברים 80$.

היכן אפשר לראות את התנהגות המכס כלפי כל סוג מוצר?

אני מעוניין להזמין מארה"ב כמה פריטי מטבח (צלחות, קומקום דברים כאלו, לא חשמליים אלא פשוט...סטים של מטבח) שעלותם נעה בין ה 30-45דולר לפריט.

הצרה שהמשלוח יקר - ועולה בין 30-40 דולר עבור כל מוצר.

אינני יודע כיצד יגיבו לכך רשויות המכס, ולכן אני נמנע מלבצע את ההזמנה עד שאשיג מידע מדויק יותר.

מעבר לכך, האם בשקלול עבור תקרת העלות כדי שהמוצר יעוכב במכס לוקחים בחשבון גם את עלות המשלוח?

האם ישנה התייחסות למשקל? כי מדובר במוצרים ששוקלים כמה וכמה מאות גרמים.

פורסם

המכס/מע"מ לוקחים על עלות המוצר+משלוח. למרות שבעיקרון הם אמורים לקחת רק על עלות המוצר.

ברמת העיקרון, שולחים אותו לסניף הדואר הקרוב לביתך, ואתה משלם שם את המכס/מע"מ בגובה הקבוע בחוק.

אין קשר למשקל בכלל.

לפעמים הם יחליטו להריץ אותך לבית המכס הקרוב בלי שום הצדקה בשביל לבוא לאסוף משהו ולשחרר אותו משם.

פורסם

ע"פ החוק המכס/מע"מ מחושב לפי עלות המוצר כולל הכל = מוצר+משלוח+עלויות נוספות במידה ויש.

בחבילות של עד 50$ אתה לא צריך לשלם מכס ומע"מ, יש מוצרים ספציפיים שלגביהם סף הפטור הוא גבוה יותר, למשל אני חושב שבטקסטיל מדובר ב70$. כל חבילה מעל 50$ חייבת במע"מ 15.5% ומכס ע"פ תעריף המכס.

משקל החבילה לא משפיע על הסכום שתצטרך לשלם אבל לרוב נותנים לחבילות גדולות/כבדות התייחסות קפדנית יותר והסיכוי להתחמק מתשלום קטן.

עריכה: Scorn אתה טועה, הם צריכים והם לוקחים גם על עלות המשלוח, אחרת אנשים לא פריירים ולא היו משלמים להם לפעמים גם סכומים של מאות שקלים מס על משלוח.

פורסם
  • מחבר

אוקי ותאורטית החבילה אכן לא קלה, אבל המוצר + משלוח המוצהרים בקבלה אינם עוברים את תקרת ה50$ (או שלפריטים אלו שציינתי הגובה הוא 70$?), האם יש סיבה לצרות?

הרי יש סיבה שאני רוכש את המוצר מחו"ל, שכן ישנם הפרשי מחירים לא קטנים עבור אותו מוצר בארץ.

אבל החבילה אינה עוברת את התקרת מס. האם יעזבו אותי לנפשי או שבכ"ז יש בעיות בקטעים כאלו?

פורסם

אם יש חשד כלשהו שהמחיר המוצהר לא נכון אז למכס יש מחירון והם יכולים לחייב אותך על המחיר שמופיע במחירון שלהם(אלא אם תוכיח שקנית במחיר אחר).

אם החבילה באמת ובתמים לא חייבת במכס/מע"מ אז המכס יכולים לעכב אותה כדי לוודא את זה, אבל לא מעבר. בדרך כלל חבילה שעוברת בדיקה או שחייבת במס מתעכבת בשבועיים-שלושה, לפעמים פחות ולפעמים יותר.

פורסם

הם לא פריירים, הם יגלשו לEBAY\מאיפה שאתה מזמין ויבדקו כמה זה עולה.

פורסם

אכן ולצערי קבלות של Paypal לא נחשבות, בגלל החרטא המזדיין שהם רושמים THIS IS NOT A BILL, והמכס כבר יודע את זה.

פורסם
  • מחבר

הם לא פריירים, הם יגלשו לEBAY\מאיפה שאתה מזמין ויבדקו כמה זה עולה.

אין לי בעיה שיראו את המחיר ב eBay, אני לא מתכוון להצהיר על משהו שאינו המחיר באמת.

המוצר עולה שם כ-40 דולר.

וגם בקבלה של פייפאל, אני לא מתכוון לעוות את המציאות לגבי עלות המוצר

ואני לא מתכוון לבקש שיצהירו על משהו שאינו נכון.

הבעיה שלי נוצרת בגלל המשלוח, נשמע מטומטם "קצת" שמתייחסים לעלות כולל משלוח, המשלוח פה עולה כמו המוצר.

אז בגלל המשלוח היקר אעוכב ואשלם אקסטרות למכס?

פורסם

לא מטומטם כלל, לדעתי זה צודק. בסופו של דבר אתה משלם על המוצר לא רק את העלות שלו עצמו אלא גם את המשלוח. המשלוח הוא חלק בלתי נפרד מהמוצר.

פורסם

הדבר גם נועד, ככל הנראה, על מנת למנוע התחמקויות למינהן כגון שהמוכר והקונה לא יסגרו על דיל בו המוצר נמכר ב-30$ ועלות המשלוח היא 60$.

פורסם
  • מחבר

אוקי ואם עכשיו אני מבצע הזמנה של המוצר,

סיכמנו עד כה שמעל 50$ יש 15% מס נכון?

המוצר שאני קונה מחירו המוצהר מאיפה שאני רוכש אותו (איביי) הוא כ-40$.

המשלוח גם כן עלה 40$.

אז מעבר לדרישה לתשלום של 15% על המוצר + משלוח, שמתבצע...איפה? בדואר? או שאני צריך להגיע למקום מיוחד כדי לאסוף את החבילה?

ידרשו ממני עוד משהו? שכן המחיר המוצהר הוא ששילמתי ולא יותר או פחות, על אף שהמוצר בארץ עולה יותר.

פורסם

פותח התראד,

יש חברה של משלוחים מארה"ב שנקראת MUSTOP זו חברת בת של נטוויז'ן

באתר החברה אתה יכול לראות כמה לוקחים משלו אבל זה לא מה שחשוב לנו בעיקר ניתן לראות שם את שיעור המס בהתחשב בנפח החבילה משקלה וסוג המוצר

פורסם

אוקי ואם עכשיו אני מבצע הזמנה של המוצר,

סיכמנו עד כה שמעל 50$ יש 15% מס נכון?

המוצר שאני קונה מחירו המוצהר מאיפה שאני רוכש אותו (איביי) הוא כ-40$.

המשלוח גם כן עלה 40$.

אז מעבר לדרישה לתשלום של 15% על המוצר + משלוח, שמתבצע...איפה? בדואר? או שאני צריך להגיע למקום מיוחד כדי לאסוף את החבילה?

ידרשו ממני עוד משהו? שכן המחיר המוצהר הוא ששילמתי ולא יותר או פחות, על אף שהמוצר בארץ עולה יותר.

בהנחה שהמוצר לא חייב במכס אתה תקבל בדואר פתק שמודיע לך על הגעת חבילה ומבקש ממך ללכת לאסוף אותה מסניף הדואר שלך, שם תצטרך לשלם ~12$ מע"מ כדי לקבל אותה(הסכום המדויק יופיע בפתק ותלוי בשער הדולר).

במידה והמוצר דורש אישור כלשהו ממשרד התקשורת/בריאות/חקלאות/מכון התקנים תצטרך לספק אישור שכזה, אבל אני מבין שזה לא המקרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים