עבור לתוכן

הפצות מיוחדות וקלות של לינוקס לנטבוקים.

Featured Replies

פורסם

puppy linux

archlinux

LXDE - מבוסס על ארץ' מיועד להיות בפתרון הקליל ביותר ועם זאת השמיש , משתמש בOpenbox פלוס עוד כל מני תוספים , יחסית קל להתקנה

פורסם

יש כיום מספר הפצות יעודיות של לינוקס לנטבוקים.

היחוד שלהן שהן מצד אחד קלות להתקנה ולשימוש ומצד שני מספקות את מירב הפונקציונליות של הפצות כבדות יותר

וזאת מבלי להעמיס שלא לצורך על מעבד האטום החלש מלכתחילה.

מהי לדעתכם ההפצה הטובה ביותר לנטבוקים כיום?

ההודעה הזו נשמעת כאילו התקנת את האובונטו וזהו בלי לקנפג כלום. משהו לא מסתדר לי כאן.

זמן הסוללה שלי בXP ובלינוקס, הוא זהה לחלוטין - בדקתי את זה.

לפעמים יש בעייה בלינוקס בעיקר באובונטו שהיא מחליטה לפנות לדיסק כל כמה שניות וזה באמת טוחן את הסוללה, כדאי לבדוק את זה.

לגי ALSA, אני לא עובדת איתו בנטבוק בגלל כל מיני בעיות תאימות וקריסות מוזרות, על הנטבוק אני עובדת עם OSS ומיקסר גרפי של 4foront וזה עובד מעולה, אבל על לפטופ אחר שלי ALSA עובד מעולה, ואחרי מודינג קטן לצ'יפ של הכרטיס קול, הצלחתי להוסיף למחשב SPDIF שמזוהה אוטומטית בALSA אבל בXP בכלל לא עובד.

לגבי עיוותים בווליום גבוה, אני מסכימה, והסיבה היא שבלינוקס אתה מגיע ל100% עוצמה ממה שכרטיס קול יכול לתת ובדרך כלל עם XP אתה מגיע ל80% על מנת לא לקבל דיסטורשן. - פשוט אל תעבור את ה80% עוצמה בלינוקס. או שתנמיך את ערוץ הPCM קצת וזה יסתדר. (אני יודעת את זה כי אם אני עושה בוט לXP אני רואה את ההדל בסאונד.)

מבחינת שימושיות, על מחשב נייד רגיל XP לוקח מבחינת התוכנות, אבל מבחינת יציבות לא ראיתי מתחרה ללינוקס (הUPTIME של הוא 40 ומשהו יום.. כרגע) אבל על מחשב עם מסך מגע הממשק של חלונות עדיין בחיתולים אבל בלינוקס עם קינפוג נכון של קומפיז זה פשוט עובד מעולה.

מודינג קטן לציפ של כרטיס הקול אהה? :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

האם יש הבדל בניצול תכונת ה-Hyper-threading של המעבד בין הגירסאות השונות של לינוקס,(שמתאימות לנטבוקים)?

http://en.wikipedia.org/wiki/Hyper-threading

פורסם

HT מתבצע בקרנל עצמו ככה שלא אמור להיות שום הבדל בין הגרסאות.

פורסם

היפר ט'ראדינג לא נתמך בונילה אז אם אתה לוקח הוצאה עם ונילה שקול את זה, ובנוסף בג'נטו צריך במיוחד להגדיר את זה , מצד שני אני אף פעם לא השתמשתי בסקריפט האוטומטי

פורסם

היפר ט'ראדינג לא נתמך בונילה אז אם אתה לוקח הוצאה עם ונילה שקול את זה, ובנוסף בג'נטו צריך במיוחד להגדיר את זה , מצד שני אני אף פעם לא השתמשתי בסקריפט האוטומטי

הא? מי אמר לך שהוא לא מופעל ישר מהקרנל

שוב, זה תלוי בהפצה, בקינפוג של אותם מפיצים

ההפצה שאני הייתי מנסה הייתה ארץ', עם איזה lxde באמת או אנליטמנט אם יהיה טוב

בכל אופן

דובי, דיברת על זה שאקס פי מוריד מכפלות בלאגנים משנה תדרים

יש לך מושג כמה זה מעצבן? איך תוכנות כבדות נתקעות עם זה?

זה חסרון, בלינוקס כשזה לא קורה, אומנם זה נהפך לפחות הייברידי, אבל יוצר יציב וחזק

פורסם

vanilla = קרנל ללא תוספות וללא שינוי בקונפיגורציה, הכוונה הייתה שאין איקס לייד המילה הייפר ט'ראדינג.

קאפיש?

פורסם

הא? מי אמר לך שהוא לא מופעל ישר מהקרנל

שוב, זה תלוי בהפצה, בקינפוג של אותם מפיצים

ההפצה שאני הייתי מנסה הייתה ארץ', עם איזה lxde באמת או אנליטמנט אם יהיה טוב

בכל אופן

דובי, דיברת על זה שאקס פי מוריד מכפלות בלאגנים משנה תדרים

יש לך מושג כמה זה מעצבן? איך תוכנות כבדות נתקעות עם זה?

זה חסרון, בלינוקס כשזה לא קורה, אומנם זה נהפך לפחות הייברידי, אבל יוצר יציב וחזק

Power Step מופעל אצלי על VISTA שמותקנת לי על השולחני, ושום דבר לא נתקע לי, קורס או כל דבר אחר, לא היה לי מסך כחול\ריסט\תקיעה גמורה חצי שנה בדוק(אין שום error של BSOD או unscheduled shutdown בלוג :)) אתה פשוט חיי בחתיכת סרט אם אתה חושב שזה מה שגורם לזה.

מצד שני יותר מ40% זמן סוללה יותר משווה את זה גם אם זה היה בועט לך באשכים כל פעם שהמכלפה משתנה.

vanilla = קרנל ללא תוספות וללא שינוי בקונפיגורציה, הכוונה הייתה שאין איקס לייד המילה הייפר ט'ראדינג.

קאפיש?

וכמה הפצות באמת מגיעות ללא קימפול עם HT? ולא הפצות FLOPPY ושות' לא נחשבות..

פורסם

Power Step מופעל אצלי על VISTA שמותקנת לי על השולחני, ושום דבר לא נתקע לי, קורס או כל דבר אחר, לא היה לי מסך כחול\ריסט\תקיעה גמורה חצי שנה בדוק(אין שום error של BSOD או unscheduled shutdown בלוג :)) אתה פשוט חיי בחתיכת סרט אם אתה חושב שזה מה שגורם לזה.

מצד שני יותר מ40% זמן סוללה יותר משווה את זה גם אם זה היה בועט לך באשכים כל פעם שהמכלפה משתנה.

קאפיש?

וכמה הפצות באמת מגיעות ללא קימפול עם HT? ולא הפצות FLOPPY ושות' לא נחשבות..

אז זהו שהבחור לא מבין, ששום הפצה לא משאירה את הקונפיג הרגיל מהסיבה הפשוטה, שהוא לא תומך בכלום

ובקשר למכפלה, זה ועוד איך קשור

אני עם cpu-z פתוח

רואה סרט, כל שניה שהמכפלה מורדת והתדר של המעבד יורד, יש תקיעה

הeeepc המזדיין הזה

ועוד לא תגיד החלש אלא 1000h

פורסם

יופי EEEPC, הדבר הזה מחזיק אתרי FLASH בקושי...

::)

פורסם

הרי בסופו של דבר הת'רד הזה מדבר על נטבוקים, לא ככה? :kopfpatsch:

פורסם

slackware,gentoo,dsl

maybe some more

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים