עבור לתוכן

מפרט למשחקים עם אוברקלוק, ללא מעבד, כ.מסך וציוד היקפי עד 1800 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

1. שמתי תקציב לכל חלק, אני מחפש איכות (לאו דווקא הטכנולוגיה הכי מתקדמת שיש) במחיר סביר עד כמה שניתן.

2. מטרות- משחקים, קידוד קטן פה ושם (משהו ממש לא רציני), צפייה בסרטים

3. לא צריך שום ציוד היקפי

רצוי שהמחשב לא ירעיש כמו טרקטור אך שהמעבד יהיה מקורר היטב, אני שואף לעשות OC שיביא את המעבד לסביבות 3.5-3.8GHZ

הרזולוציה עליה אשחק היא 1680X1050

הזמנתי מעבד E7400 דרך EBAY במחיר נמוך להפליא (יצא זול יותר מ-E5200).

לוח אם - חשבתי על ASROCK P45XE-R (יכולות OC נחמדות לפי ביקורות שראיתי, תמיכה ב-CF X8 ומחיר של 459 ש"ח). [תקציב כללי ללוח אם 470 ש"ח]

כרטיס מסך - 4770 במחשבה על להוסיף עוד אחד בעתיד הלא רחוק מדי

זכרונות - :s05: עד 300 ש"ח

ספק כח - :s05: עד 450 ש"ח

קירור למעבד - :s05: עד 200 ש"ח

מארז - CM690 או 590 עד 350 ש"ח

נ.ב.

אין לי בעיה לקנות כל חלק ממקום אחר, או אפילו ב-EBAY (זכרונות בעיקר).

אשמח לקבל את דעתכם,

תודה רבה

פורסם

עדכן תקציב בכותרת + שימושים לפי חוקי הפורום - אחרת הדיון ינעל

דוגמאות כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=294718.0

תקציב לא מוגדר זה לא דבר הגיוני, ציין בכותרת את תקציב המקסימום שלך משמע את רף המחיר שאינך מוכן\יכול לעבור.

פורסם
  • מחבר

עדכן תקציב בכותרת + שימושים לפי חוקי הפורום - אחרת הדיון ינעל

דוגמאות כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=294718.0

תקציב לא מוגדר זה לא דבר הגיוני, ציין בכותרת את תקציב המקסימום שלך משמע את רף המחיר שאינך מוכן\יכול לעבור.

סליחה.

עודכן לפי החוקים.

פורסם

1) מה הלהט ללוח תומך CF? ברזולוציות הנוכחיות גם 4770 לא אמור להציג בעיות מיוחדות מידי אלא במשחקים ספציפיים שכולנו כבר מכירים את השמות שלהם בע"פ.

2) כל לוח מבוסס P43 ייתן לך OC תיאורטי שממילא יוגבל ע"י המעבד קודם לכן. ה-P5QL-E יכול לתת תדר באס מכובד שממילא יוגבל ע"י המעבד עוד הרבה לפני.

3) זכרונות- כל קיט של 4GB (הזול ביותר שתמצא בתדר 800MHZ כמובן).

4) ספק כח- בהנחה שירדת מהכוונות שלך לקחת 4770 נוסף 400-450W איכותיים יעשו את העבודה נהדר.

5) קירור למעבד- כמו שזה נראה אתה מתכנן על OC קיצוני הייתי חושב לכיוון ה-Mugen של Scythe (אם כי במקומך הייתי מכין את עצמי מראש של 3.8GHZ סביר שלא תגיע, כמובן שהדבר אינו תלוי בך)

פורסם
  • מחבר

1) מה הלהט ללוח תומך CF? ברזולוציות הנוכחיות גם 4770 לא אמור להציג בעיות מיוחדות מידי אלא במשחקים ספציפיים שכולנו כבר מכירים את השמות שלהם בע"פ.

2) כל לוח מבוסס P43 ייתן לך OC תיאורטי שממילא יוגבל ע"י המעבד קודם לכן. ה-P5QL-E יכול לתת תדר באס מכובד שממילא יוגבל ע"י המעבד עוד הרבה לפני.

3) זכרונות- כל קיט של 4GB (הזול ביותר שתמצא בתדר 800MHZ כמובן).

4) ספק כח- בהנחה שירדת מהכוונות שלך לקחת 4770 נוסף 400-450W איכותיים יעשו את העבודה נהדר.

5) קירור למעבד- כמו שזה נראה אתה מתכנן על OC קיצוני הייתי חושב לכיוון ה-Mugen של Scythe (אם כי במקומך הייתי מכין את עצמי מראש של 3.8GHZ סביר שלא תגיע, כמובן שהדבר אינו תלוי בך)

1) אין לי כוונה לרכוש מחשב נוסף למשחקים בשנים הקרובות ואני חושב שלהוסיף עוד כרטיס בעתיד (נניח בעוד כשנה) יהיה צעד נבון.

2+5) אני אסתפק גם באוברקלוק של 3.4-3.5ghz.

4) ואם אשאר עם אופציית ה-CF, איזה ספק לדעתך יתאים? (אני מעדיף לקנות מעכשיו ספק שיוכל להחזיק את המערכת בעתיד ולא להחליף).

תודה רבה

פורסם
  • מחבר

הקפצה (חלפו 24 שעות מאז התגובה האחרונה)

פורסם

אז צעד המחשבה שלך לא נכון ולא נבון כי העבר מלמד אותנו ש-2 כרטיסים מדור קודם חלשים יותר מכרטיס חזק וחדש.

מה גם שאתה צריך להשקיע בספק מתאים ויקר יותר.

פורסם

לוח אם - חשבתי על ASROCK P45XE-R ([...] ומחיר של 459 ש"ח).

על הנייר זו הצעה לא רעה בכלל, אך לא סביר שתצליח להשיג אחד כזה חדש בארץ במחיר של פחות מכ-570~ש"ח, לדעתי. וייבוא-אישי של לוחות-ראשיים בד"כ איננו כדאי (מספיק שהציוד יגיע תקול (DOA) או יתקלקל פעם אחת - וכל החסכון מתנדף).

ובעניין ספק-הכוח - למערכת עם RHD4770 CF : ה-RV740 (שעליו מבוסס ה-RHD4770) הנו מעבד-תצוגה המיוצר בתהליך 40nm החדיש, ולו TDP של 80W בלבד (אפשר להקצות לו 100W בחישוב - ליתר בטחון), כך שיש להניח שספק-כוח איכותי (ולא מאד יקר), בהספק 500W, יוכל להחזיק את המפרט המוצע - ואפילו יוותרו לו עודפי-הספק (לא גדולים במיוחד - אך עדיין).

פורסם
  • מחבר

על הנייר זו הצעה לא רעה בכלל, אך לא סביר שתצליח להשיג אחד כזה חדש בארץ במחיר של פחות מכ-570~ש"ח, לדעתי. וייבוא-אישי של לוחות-ראשיים בד"כ איננו כדאי (מספיק שהציוד יגיע תקול (DOA) או יתקלקל פעם אחת - וכל החסכון מתנדף).

ובעניין ספק-הכוח - למערכת עם RHD4770 CF : ה-RV740 (שעליו מבוסס ה-RHD4770) הנו מעבד-תצוגה המיוצר בתהליך 40nm החדיש, ולו TDP של 80W בלבד (אפשר להקצות לו 100W בחישוב - ליתר בטחון), כך שיש להניח שספק-כוח איכותי (ולא מאד יקר), בהספק 500W, יוכל להחזיק את המפרט המוצע - ואפילו יוותרו לו עודפי-הספק (לא גדולים במיוחד - אך עדיין).

תודה על לשניכם על התגובות.

מצאתי חנות שמוכרת את הלוח חדש במחיר שציינתי (459 ש"ח), לגבי ה-CF, היות ואני באמת לא מתכוון לרכוש מחשב חדש למשחקים או להשקיע בעתיד סכום של 700-1000 ש"ח בכרטיס מסך חדש אני רואה את האופציה של להוסיף עוד 4770 בעוד כשנה כאידיאלית (היות ואני כבר מזדקן [26] ובעתיד הלא רחוק מדי לא יהיה לי זמן לשחק :nixweiss:).

תוכל להמליץ לי על ספק ספיציפי שיתאים? ראיתי ב-KSP את ה-HEC500 אבל אני לא יודע אם הוא נחשב לספק איכותי מספיק..

פורסם

GC

אתה מתעקש על מערך CF לא כי אתה לא מבין את חוסר ההיגיון בעיניין אלא כגימיק כלשהו שתפוס לך בראש.

לא רק שהדבר יוצר עוד חום\הפסק\רעש הדבר פשוט לא אפקטיבי.

בעתיד לא תצטרך להשקיע 1000 ש"ח בכרטיס מסך כי הרי לך ה-4770 לא עולה 1000 ואפילו לא קרוב אלא יותר בדמות חצי.

אתה סותר את עצמך,

אמרת שיכול להיות ובעתיד לא יהיה לך זמן למשחקים.

אם כך למה לחשוב בכלל לכיוון של 2 כרטיסי מסך? חשבת שיכול להיות ולא תצטרך להחליף כרטיס מסך בכלל כי לא תשחק יותר?

כרטיס חדש בעוד כשנה-שנה וחצי יהיה חזק יותר ויעיל יותר ממערך של 2 ישנים.

פורסם
  • מחבר

GC

אתה מתעקש על מערך CF לא כי אתה לא מבין את חוסר ההיגיון בעיניין אלא כגימיק כלשהו שתפוס לך בראש.

לא רק שהדבר יוצר עוד חום\הפסק\רעש הדבר פשוט לא אפקטיבי.

בעתיד לא תצטרך להשקיע 1000 ש"ח בכרטיס מסך כי הרי לך ה-4770 לא עולה 1000 ואפילו לא קרוב אלא יותר בדמות חצי.

אתה סותר את עצמך,

אמרת שיכול להיות ובעתיד לא יהיה לך זמן למשחקים.

אם כך למה לחשוב בכלל לכיוון של 2 כרטיסי מסך? חשבת שיכול להיות ולא תצטרך להחליף כרטיס מסך בכלל כי לא תשחק יותר?

כרטיס חדש בעוד כשנה-שנה וחצי יהיה חזק יותר ויעיל יותר ממערך של 2 ישנים.

אני לא מתלהב מהרעיון של ה-CF, וידוע לי כי הוא לא עולה 1000, התכוונתי לדבר כזה:

היום אקנה אחד ב-550, בעוד שנה נניח ב-350.

במקום לקנות היום אחד ב-550 ואז בעוד שנה לשדרג לכרטיס טוב יותר ב-700.

בהנחה שארד מהרעיון של ה-CF והלוח של ASROCK, מה לדעתך יתאים? (ויהיה בסביבות אותו מחיר משותף של 1000 ש"ח לכ. מסך ולוח אם).

נ.ב.

טוב לדעת שאני לא היחיד שעדיין לא הלך לישון ;)

פורסם

אכן יכול להיות שהכרטיס הנ"ל יהיה זול עוד יותר בעתיד וגם יכול מאוד להיות שלא תמצא אותו יותר על המדפים בכלל.

שילוב של EP43 DS3L של GB ו-4770 יהיה מצויין למישהו שלא בטוח כמה זמן עוד נשאר לו למשחקים.

פורסם

אז צעד המחשבה שלך לא נכון ולא נבון כי העבר מלמד אותנו ש-2 כרטיסים מדור קודם חלשים יותר מכרטיס חזק וחדש.

מה גם שאתה צריך להשקיע בספק מתאים ויקר יותר.

הרשה לי לתקן אותך זוג 8800GT או שזה GTX מגיעים לביצועים של 285.

מה שכן , יש לציין שאתה צודק שאין להסתמך על להוסיף כרטיס בעתיד שכן ייתכן שיהיו חידושים שלא ייתמכו על ידי דור ישן אם זה DX11 או אלוהים יודע מה

פורסם

קודם כל ההשואה אולי ל-275 וגם זה בקושי ברוב המשחקים המודרניים ההשוואה הזאת מיותרת והתוצאות שלה ידועות.

אני לא צריך להזכיר שבתקופה שלהם 2 מפלצות כאלו עלו 3500-4000 ש"ח ודרשו ספק מפלצתי של 700W +-.

פורסם

מצאתי חנות שמוכרת את הלוח חדש במחיר שציינתי (459 ש"ח)

קישור אליה עשוי רק להועיל...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים