עבור לתוכן

עצות למנגליסט המתחיל

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

מי שמקצועי מדליק עם כוהל 95% אין ריח בכלל

כל המדליקים עם מוצרי נפט - איכס

איך השיטה הזאת?נשמע לי פשוט ויעיל...איפה אני משיג כוהל 95?

פורסם

בכל סופר או חנות

בשיטה הזו השתמשו בכמה אולמות חתונות של גרוזינים שאני מכיר - אין ריח בכלל וזה בוער מיד .

לא צריך לשפוך הרבה אולי רבע בקבוק כדי להדליק כמות נכבדה של פחמים , הטבח היה מכין ערמה של פחמים , שופך אלכוהל לשתיה 95% מתרחק מעט ומדליק , היית עולה להבה גדולה ויפה , כאשר היית נרגעת הלהבה הוא היה שם את המאוורר ( מנפנף ) וחבל על הזמן - אחלה גחלים , אההה וכן הם היו משתמשים בגחלים של הדרים שזה קשה להדליק ( כאילו עץ טיבעי ) .

האמת גם עם זרדים אפשר אבל זה לוקח קצת יותר זמן .

יש כאלו שמדליקים עם גז ומעבירים למנגל , מבחינת מהירות בלי ריח וטיבעי - אלכוהול 95% :xyxthumbs: הכי מיקצועי וטוב .

אם יש זמן ועצבים אז אפשר גם זרדים שזה הכי זול .

בכול אופן לא נפט ומוצריו .

כן אני מכיר את הקטע עם הנרות - פחחחח .

פורסם

עיתון עם קצת שמן עושה עבודה טובה לא פחות טובה מהנר...

פורסם

מחשבון מנגל:

המנגולטור

גדול

פורסם

עשינו בבית..

הדלקתי עם פן תוך 3-4 דק'. פשוט גאוני! :smile1:

גדול

:hizuk:

פורסם

עשינו בבית..

הדלקתי עם פן תוך 3-4 דק'. פשוט גאוני! :smile1: :hizuk:

עם פן??? מה הכוונה?

פורסם

אני טוב בשיטת הזרדים. מדליקים מדורה על המנגל זורקים על זה פחמים מחכים קצת ומנפנפים. היתרון ברור - מדורה = פחמים דלוקים שמדליקים את הפחמים הלא דלוקים.לא הדלקתי מנגל ביום העצמאות הזה אבל עשיתי את זה בספ"ש שעבר בלי שום בעיה אחרי שעצרתי מישהו מלהדליק את המנגל עם עיתונים. :kopfpatsch: נו טוב צריך ללמוד ממישהו שיודע.

עוד דבר מאוד חשוב היא אומנות הניפנוף.... מה שחשוב זה לא המהירות אלא הקצב. חייבים לשמור על קצב אחיד או שזה כפול עבודה אם לא יותר. אפשר להשתמש במאוור על סוללות (לא ניסיתי אבל אמור לעבוד טוב) או בפאן לשיער כי הוא שומר על קצב אחיד. חוץ מגפרורים עוד דבר שלא כדאי לשכוח זה נפנף תקני שעושה עבודה הרבה יותר טובה מאשר רוב הנפנפים המאולטרים. אחד האילטורים המוצלחים לנפנף הוא לקחת את הרשת ולשים עליה שקית נילון שני דברים שדי זמינים (לא נוח אבל עובד). להשיג חתיחת קרטון זה לא תמיד דבר קל.

ניסיתי כבר את שיטת המדליקים הלבנים. זה הרבה יותר מומלץ ממדליקי פחמים למינהם או והאלכוהול בגלל שזה הרבה יותר בטוח. אם אתם שופכים אלכוהול או נפט על המדורה הדברים האילו מתנדפים מהר לאוויר והפיצוץ שיגרם יכול להיות מאוד מסוכן. צריף להדליק את המדליקים ואז לשים עליהם ערימה של פחמים. עדיף זרדים אבל אם אין זה שיטה לא רעה וגם בטוחה יחסית.

השיטה של דוד שלי הרבה יוצר ישירה ומאוד מהירה. הוא משתמש בברנר . :lol:

יש גם שיטה מאוד קלה וטיבעית להדליק מנגל בעיקר ביער ביום העצמאות - לבקש ממישהו גחל. :xyxthumbs: לא ניסיתי אבל ביום העצמאות האווירה הפטריוטית מקלה על השגת גחלים .

פורסם

פן=עובר זרם האוויר שיוצא מהמאוורר בפן דרך גוף חימום והתוצאה היא זרם אוויר חם שמייבש את השיער.(או את הגחל).

תדליק גחל אחד בכל שיטה שהיא, שים עליו את כל הגחלים ותדליק פן על MAX.. תוך כמה דק' חם שם כמו בקרימטוריום!

עוד דבר מאוד חשוב היא אומנות הניפנוף.... מה שחשוב זה לא המהירות אלא הקצב. חייבים לשמור על קצב אחיד או שזה כפול עבודה אם לא יותר. אפשר להשתמש במאוור על סוללות (לא ניסיתי אבל אמור לעבוד טוב) או בפאן לשיער כי הוא שומר על קצב אחיד. חוץ מגפרורים עוד דבר שלא כדאי לשכוח זה נפנף תקני שעושה עבודה הרבה יותר טובה מאשר רוב הנפנפים המאולטרים. אחד האילטורים המוצלחים לנפנף הוא לקחת את הרשת ולשים עליה שקית נילון שני דברים שדי זמינים (לא נוח אבל עובד). להשיג חתיחת קרטון זה לא תמיד דבר קל.

ניסיתי כבר את שיטת המדליקים הלבנים. זה הרבה יותר מומלץ ממדליקי פחמים למינהם או והאלכוהול בגלל שזה הרבה יותר בטוח. אם אתם שופכים אלכוהול או נפט על המדורה הדברים האילו מתנדפים מהר לאוויר והפיצוץ שיגרם יכול להיות מאוד מסוכן. צריף להדליק את המדליקים ואז לשים עליהם ערימה של פחמים. עדיף זרדים אבל אם אין זה שיטה לא רעה וגם בטוחה יחסית.

יש גם שיטה מאוד קלה וטיבעית להדליק מנגל בעיקר ביער ביום העצמאות - לבקש ממישהו גחל. :xyxthumbs: לא ניסיתי אבל ביום העצמאות האווירה הפטריוטית מקלה על השגת גחלים .

כל מילה זהב :xyxthumbs:

פורסם

לכל המשתמשים בפן - זה יעיל ברמות אבל עדיף בלי אופציית החימום.

אויר דחוס יותר כשהוא קר.

פורסם

תקראו לי עצלן אבל אני מדליק פשוט עם מבער מחובר לבלון גז

תוך דקה מנגל דולק וללא טעמי לווואי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים