עבור לתוכן

מתלבט מה ללמוד - מחשבים

Featured Replies

פורסם

הייתי בצבא טכנאי מחשבים ואני לא בדיוק איש לימודים יש לי בגרות חלקית ו 12 שנות לימוד .

בצבא הם החליטו שאני מתאים לשרת בתור טכנאי מחשבים ומאז אני עם התעודה של הצבא אבל אין בזה עבודה ואם יש 4000 ברוטו בלחץ

יש כל כך הרבה טכנאים שאי אפשר למצוא עבודה .

אני בצבא תיקנתי מחשבים נייחים וניידים אני יודע באופן חלקי לא התעסקתי עם זה הרבה למרות שזה דומה חוץ מהחלפה של לוח אם או לפתוח את הפלסטיקה ( החלפה של מעבד , גוף קירור וכו' )

אני מחפש לשדרג את עצמי בתחום המיחשוב אבל אני לא מוצא מה ...

חשבתי ללמוד " מהנדס רשתות " אבל גם שם יש עומס והרוב לא מוצאים עבודה וחוזרים להיות טכנאים PC .

יש לי אפשרות לקבל דרך לשכת התעסוקה קורס " תוכניתן " ללמוד שפת C וכו'

יש בגון ברייס אבטחת מידע " סיסקו " או בדיקות תוכנה.

אני רוצה קורס שיעזור לי גם בתור שכיר וגם יתן לי אפשרות להיות בעתיד " עצמאי " .

מישהו מכיר מקצוע מבוקש בתחום המחשבים שיש לו ביקוש ואין בו הרבה אנשים ?

פורסם

אתה תמיד יכול לפנות לדרור חזן,

הוא מומחה בכול הקשור לקורסי מחשבים ומציאת עבודה בתחום..... :silly:

פורסם

ומה עם תשובה רצינית יותר?

פורסם

החלפת לוח אם? בצבא?! כל מחשב צבאי מגיע עם שרות, יש בעיה אף אחד לא נוגע בו חוץ מהקבלן שזכה במכרז...

שום קורס X Y Z לא ייתן לך עבודה ללא נסיון, בכל תחום מחפשים אנשים עם רקע, בין אם זה מתואר או נסיון קודם. אתה חושב שמישהו ישלם לך 8000 אלף בשביל להחליף הרדיסק? שלא נדבר על המשכורת שאתה כנראה מחפש... במיוחד במצב עכשיו, אתה לא רוצה לדעת לאיזה רמה רף המשכורות ירד, במיוחד כאשר מדובר באנשים ללא נסיון, לפני שנה יכלתי לדרוש 17-18, עכשיו הייתי צריך לריב בשביל בקושי 15(גלובאלי, וכאשר כבר הובהר לי שהולכים לפתוח לי את התחת) כולל כל ההטבות(רכב, פלאפון, אוכל, מענק מותנה ביצועים ותוכנית שימור עובדים) שמתוכם אחרי שעל כל דבר מוסיפים לך ערך מס מזדיין, הפרשה לקרן השתלמות, ביטוח מנהלים, פנסיה, הבית החדש של ביבי ולא יודע מה אתה רואה בקושי 7.

קורס אבטחת מידע "סיסקו", כל עוד זה לא CCNA SEC זה לא שווה כלום, שלא נדבר על זה שאנשים עם CCNA בלבד ללא נסיון, בלחץ יוציאו 7 וחצי ברוטו...

CCNP וCCIE הם קורסים שכבר שווים משהו, אבל CCIE עצמו יכול להגיע בכיף לעלות של תואר במכללה לא מסובסדת(שלא נדבר שעלות תחזוק התעודה היא מטורפת, במיוחד CCIE שניתן לגשת אליה רק בחו"ל, וצריך לעבור מבחני רענון כל 3 או 5 שנים), התעודות האלה נדרשות לתפקידים של מומחים בתחום התקשרות, מנהלי\דירקטורי IT וכו', וכמובן שלאלה בלי נסיון של לפחות 7-8 שנים אין לך מה לנסות אפילו להתקבל...

לא רכשת נסיון מספיק בשביל למצוא תפקיד נורמאלי אחרי הצבא, קורס לא יעזור לך, במקרה הטוב תוכל למצוא עבודות Help Desk/NOC אחרי קורס MCSE ושמה לא תרוויח יותר מ6 וחצי בממוצע.

כל הקורסים האלה בסופו של דבר מלמדים לתפעל מוצר מסויים, וכל עוד אין נסיון כולל בתחום זה לא שווה שום דבר, מחר המוצר מתחלף והידע שלך שווה לתחת.

אתה יכול להחליט שאתה בוחר בדרך הקלה, להתחיל עבודה במשכורת מינימום בתור תומך טכני מעפן, לעשות קורס ניהול רשתות מעפן, למצוא עבודה בתור תומך הלפדסק, לחכות 3-2 שנים עד שתתחיל להתקדם, ואיפשהו עוד 6 שנים תמצא את עצמך עם משכורת מינימאלית שממנת גם ליסינג.

או שאתה יכול להחליט לעשות משהו חכם יותר וזה להשלים בגרויות ולהשיג תואר נורמאלי.

פורסם
  • מחבר

אז מה שאתה אומר בעצם שכל התעודות האלה שוות לתחת ?

ללמוד רק הנדסאי תוכנה / אלקטרוניקה ?

להשלים בגרות ( בא לי לבכות ) :'(

נראה לי אני אתגייס למשטרה וזהו

פורסם

הנדסאי? גם שווה לתחת בלי נסיון מהצבא, תואר זה תואר מאונב', כל השאר זה במקרה הטוב בונוס, במיוחד עכשיו עם מאות אם לא אלפי מפוטרים שלרובם המכריע יש תואר ראשון לפחות.

פורסם

עזוב אותך מטכנאות..

אני כרגע כבר עם שנה + נסיון בתור טכנאי בארגון גדול. יש לי MCSE, הכל טוב ויפה, ואני עושה צעדים קטנים לכיוון ה SYSTEM.

נראה לך שזה באמת מה שאני רוצה?? זה מה יש כרגע, וברגע שאתה בפנים (במיוחד במצב של היום) כשיש לך עבודה קבועה ומשכורת שנכנסת כל חודש, אתה אומר יפה תודה וסותם ת'פה.

אם עוד לא הלכת ללמוד שום קורס, אני מציע לך גם לא להתחיל.

תשלים בגרויות ולך לאוניברסיטה, במקביל כדי לממן והכל תמצא לך איזה עבודה נחמדה במשמרות.

רובם הגדול של אנשי הSYSTEM הם אנשים בלי תואר (לא מכליל כמובן..)

למה? זה לא תחום שאתה צריך יותר מדי ללמוד תאוריה (בניגוד לתואר), הכל בא עם הנסיון. גם המשכורת גודלת עם הנסיון. נשמע מפתה מאוד..ככה רוב האנשים נשאבים לזה וחושבים שהנה הם מצאו פה טריק, אפשר להרוויח משכורות יחסית יפות אחרי כמה שנים של נסיון, וכל זה בלי לשבת על התחת ולחרוש כמה שנים טובות.

אבבלללל, והנה האבל הגדול, אלה אנשים בלי חיים. נפל שרת? הם באים בלילה להחליף. קרתה תקלה קריטית? באים ישר.

בן אדם שלמד באוניברסיטה זה בן אדם מסודר, נכון שבכל עבודה יש לחץ אבל לו יש את השעות הקבועות שלו.

לסיכום חביבי, לך לאוניברסיטה וזהו, חוץ מזה שבטכנאות והכל אתה תמצא רק גברים מעפנים שלא יודעים איך להפעיל את המספרים במקלדת בצד ימין, באוניברסיטה יהיה לך ים בחורות שוות ;)

אם זה לא ישכנע אותך, אני לא יודע מה כן..

פורסם

למה? זה לא תחום שאתה צריך יותר מדי ללמוד תאוריה (בניגוד לתואר), הכל בא עם הנסיון. גם המשכורת גודלת עם הנסיון. נשמע מפתה מאוד..ככה רוב האנשים נשאבים לזה וחושבים שהנה הם מצאו פה טריק, אפשר להרוויח משכורות יחסית יפות אחרי כמה שנים של נסיון, וכל זה בלי לשבת על התחת ולחרוש כמה שנים טובות.

אם תיקח איש סיסטם עם 10 שנות נסיון, ואדם עם תואר ראשון בהנדסה כלשהי עם אותן 10 שנות נסיון, אתה תגלה שהאחרון מרוויח כמעט פי 2, לפחות.

משכורות "גבוהות" של אנשי סיסטם הן באזור ה-10,000-13,000 ש"ח. משכורת של מהנדס עם תואר ראשון ונסיון מתחילה מ-20,000 (אולי לא ספציפית עכשיו, בגלל המצב הכלכלי, אבל גם אנשי הסיסטם נפגעים מזה בדיוק באותה מידה - כך שהיחס נשמר).

פורסם

תלוי, איש SYSTEM בתור מנהל רשת לא יעבור את ה13-14, ללא 6-5 שנות נסיון, ב10 שנות נסיון זה מתקרב ל20 אבל העבודות שדורשות את זה הן רק בתור משרות "ניהוליות" בחברות גדולות, או CTOים\IT Directors של חברות קטנות.

אנשי סיסטם שעובדים בתור Lab Managers, אינגרטורים בכירים\יםPFE(אתה באמת לא רוצה לדעת כמה PFE עם 10 שנות נסיון בMS מרוויח, רמז ה20 שאמרת קצת מעל זה ונטו), או "יועצים" בפרוייקטי פיתוח, מרוויחים שכר של מהנדס עם אותה כמות של שנות נסיון או משהו מאוד דומה לזה(בחלק מהמקצועות זה מוגבל יחסית, למשל Lab Manager עם 5 שנות נסיון ירוויח 20 או קרוב לזה ברוטו, אבל מעל זה כבר אין לזה משמעות, בעקרון מעל 5-6 שנות נסיון בסיסטם בד"כ זה או דד אנד או משרה ניהולית\יועץ בכיר ע"ע פטרי), אבל וזה אבל גדול כמות המשרות שמה היא קטנה מאוד, ורובן המוחץ דורש אם בן אדם שבנה לעצמו שם מטורף בתעשיה במשך כמה שנים, או תואר במדעים מדוייקים.

פורסם

ה-10-13 שאמרתי לאיש סיסטם לעומת 20 למהנדס זה משכורות בתפקידים של "פועלים שחורים". אם אתה מעלה את הסיסטם לרמת executive, תעלה גם את המהנדס לרמת executive... סמנכ"ל פיתוח למשל.

אגב, גם CTO וגם מנמ"ר זה תפקיד שמאיישים לרוב מהנדסים.. סיסטם זה דד-אנד ב-95% מהמקרים, כי כמו שציינת כמות המשרות בשכר גבוה בתחום הזה היא מזערית לעומת כמות המשרות למהנדסים.

אגב, גם אם תטוס לחו"ל ותעשה CCIE, לא בטוח שיהיה לך כל כך קל למצוא עבודה בארץ בדיוק מהסיבה הזו - אין בארץ כמעט חברות שצריכות אנשים כאלו ושישלמו להם את מה שהם באמת שווים...

פורסם

האמת שיש דווקא דרישה לCCIE בארץ בזמן האחרון, אבל בשום מקום בעולם כמעט אין דרישה שוטפת לזה, כמות האנשים בעלי התואר הזה נמדדת במאות לדעתי, לפחות כל אלה שהם לא עובדי סיסקו.

סיסטם זה לא דד אנד, זה כמו להגיד שתוכניתן דוטנט זה דד אנד, תלוי למה אתה מייחס סיסטם, מנהל רשת מסכים לגמרי, עובדים שחורים בתחומים יותר אפורים כמו אינטגרציה, פיתוח וייעוץ ממש לא. אבל שוב יש המון אנשי סיסטם עם תואר במדעי המחשב, ואפילו הנדסת תוכנה, מישהו שעשה MCSE ומאפס ססמאות באיזה הלפדסק זה לא נקרא איש סיסטם. מבחינתי איש סיסטם מתחיל כשמתחיל הdesign, בין אם זה פרוייקט מ0 או בין אם זה תשתית מבוססת X Y Z(סיטריקס, MS, נובל, טיבולי), אפליקציות SAP, מערכות HA, מערכות אגירה, יש המון דברים בתחום הסיסטם שהמשרות כניסה אליהם בתור "עובד שחור" כביכול עם נסיון מתחיל מ20, תסתכל כמה מומחה סטורג' עם 5 שנות נסיון מרוויח.

אנשים בתחום הPFE שזה ייעוץ\higher level support עם כמה שנות נסיון מרוויחים המון, אנשי הFPE של MS וHP בארץ נמצאים בראש טבלאות השכר לעובדים שאינם בכירים(וזה בדוק), וזה לא 2-3, זה עשרות, והם אנשי סיסטם, או כמו שהם קוראים לעצמם "מהנדסי סיסטם".

בסופו של דבר תוכניתן מתפתח למעצב\מהנדס תוכנה(ולא אכפת לי איזה תואר הוא עשה, גם מי שעשה הנדסת תוכנה ברוב המוחלט של המקרים מתחיל בתור עובד שחור) איש סיסטם מתפתח לארכיטקט\מהנדס מערכת, הכל שאלה של כמה נסיון יש לו, ושוב אני לא מדבר כאן על תואר או לא תואר בשני המקרים דרוש תואר או פי 2 יותר נסיון והסמכות מפה ועד להודעה חדשה בשביל שמישהו יקח אותך ברצינות(וזה תקף גם למתכנתים, מתכנת עם 10 שנות נסיון בלי תואר, וכמה הסמכות תכנות שווה ערך בד"כ בשוק למתכנת עם תואר ו5 שנות נסיון). אבל להגיד שסיסטם זה דד אנד זה ממש לא מדוייק.

פורסם
  • מחבר

אני איש טכני .

טכנאות מחשבים זה טכני ומעשי בשטח ולמדתי את זה דיי בקלות .

אני מפחד שאין לי את היכולת הלימודית בשביל ללמוד " תואר " אני לא חושב שיש לי כישורים לזה ...

אני לא מסוגל ללמוד להנדסאי ובטח לא למהנדס לא נראה לי שאני מסוגל זה גדול עלי

אבל קורס לעומת זאת אני חושב שאני מסוגל זה אמור להיות פחות קשה מתואר הבעיה שאתם אומרים שקורסים לבד זה לא פרקטי

מה זה מתכנתים בסביבת Windows ? ראיתי את זה באתר של חברת הייטק

זה קורס C++ ?

עשיתי בדיקה לכמה קורסים יש כמה אופציות :

1.מנהל רשתות

2.מהנדס רשתות

3.בדיקות תוכנה , הבטחת איכות

4.תוכניתן C / C++

5.פיתוח תוכנה WEB

6. גרפיקה ומולטימדיה

אין הרבה אופציות .

פורסם

אף אחד לא יקח אותך לתכנת אחרי קורס תכנות, כנ"ל ניהול רשתות, במקרה הטוב אפשר למצוא עבודה בהלפדסק בחברה נורמאלית..

קורסי תכנות טובים למי שרוצה לעשות הסבה מקצועית ואת רוב הכלים יש לו, למשל מישהו שלמד הנדסת חשמל או הנדסת תקשורת, ככה שאת רוב הכלים שמקנה תואר במדעי המחשב או הנדסת תוכנה כבר יש לו, קורסי ניהול הרשתות לכאורה מלמדים אותך לתפעל מוצר לא יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים