עבור לתוכן

יומיים בלי משחה תרמית במעבד ובכרטיס מסך?

Featured Replies

פורסם

היי חבר'ה,

היום פירקתי קצת את המחשב רק מתוך הרצון לנסות,

לבדוק את הסיבה לטמפרטורות הגבוהות.

פירקתי את המעבד, ואת המאוורר של הכרטיס מסך מכרטיס המסך, וניקיתי את המשחה התרמית הקודמת, בת 3 וחצי השנים.

זה היה אז כשנזכרתי שאין לי בכלל משחה תרמית חדשה למרוח, ושהחנויות סגורות להיום ומחר.

האם אני יכול להרכיב את המחשב חזרה, ולעבוד בו, במשך יומיים, עד שאוכל לקנות משחה תרמית חדשה, בלי שינזקו המעבד והכרטיס מסך?

פורסם

היה לי מעבד P4 בזמנו, ונקלעתי למצב כמו שאתה מתאר. אתה יודע כמה זמן לקח לו להגיע להתחממות יתר מרגע ההפעלה ולכבות את עצמו, כאשר הקרור היה מורכב בלי משחה תרמית? 2 דקות. בלי מאמץ אפילו. בקיצור - התשובה לשאלתך היא ממש ממש לא.

פורסם
  • מחבר

וואי, אז זה אומר יומיים בלי מחשב.

:o

באסה.

פורסם

אלא אם כן אתה רוצה :angryfire: וקצת עשן

פורסם

אני כבר חצי שנה בלי משחה תרמית... רק שלשום הזמנתי חדשה והיא תהייה אצלי רק ביום חמישי\ שישי...

בכלל, השאלה הזו לא במקום... מה הבעייה להפעיל את המחשב, להכנס לביוס ולראות אם יש התחממות קיצונית. ם יש- תכבה ותשיג משחה. אים אין- תעלה ווינדוס ותבדוק אם יש התחממות. אם אין, תתחיל להריץ תוכנות וכו'... מידי פעם תבדוק אם יש התחממות וזהו

כל אלה שמאיימים שהמחשב ישרף כנראה לא יודעים בכלל מה התפקיד של המשחה התרמית...

פורסם

תגיד, IG, איזה חלק של "מנסיון" לא הבנת?

תפקיד המשחה התרמית הוא לספק מגע טוב בין המעבד לבין גוף הקרור ולהעביר חום בצורה טובה. כאשר אין משחה בכלל העברת החום הזו בקושי מתרחשת. אם המחשב עבד לך חצי שנה, זה אומר שנשאר מספיק מהמשחה התרמית הקודמת כדי לספק העברת חום כלשהי, או שהרכבת קירור עם משחה מוכנה מראש (נגיד, הקרורים המקוריים של אינטל?) והחלטת שזה אומר שאין לך משחה תרמית.

פורסם

תגיד, נראה לך שאני עד כדי כך מפגר?

הקרור לא מקורי של CM (נקנה לפני איזה 5 שנים)- קרור טוב, אבל ממש לא קיצוני, המעבד של AMD. את המישחה הורדתי עם כוהל רפואי. לא נשאר שם אפילו זכר למשחה.

כנראה יש לך ידיים שמאליות והרכבת את הקרור לא טוב (גם לי קרה בהרכבה הראשונה שאחריה המעבד התחמם לאיזה 60 מעלות. הרכבתי שוב כמו שצריך ומאז אני לא עובר את ה55 מעלות במאמץ.)

פורסם

אני חושב שאתה טועה IG.

משחה טרמית זה דבר הכרחי!

סתם בשביל הדוגמא, יש לאחי מעבד סלרון במאמץ 40-45 שזה הרבה לסלרון אבל לא חשוב, אחרי שהורדתי את המשחה הוא התחמם תוך דקה ל-70.

אחרי שכמובן שמתי את המשחה ירד לטמפ' הרגילה. והצלעות קירור היו מורכבות כמו שצריך.

פורסם

הטמפ' של המעבד תלוייה גם בגוף קרור, בסירקולציית האויר המארז ובאופי ההתחממות של המעבד... המישחה נועדה רק בשביל למנוע חללי אויר בין המעבד לגוף קרור ולמילוי השריטות בשנייהם כדי ליצור יותר שטח מגע.

וגם המשחות האלה מוליכות חום פחות טוב מהגופי קרור עצמם (נחושת\ אלומיניום) בד"כ

פורסם

חברים כמובן שמומלץ לעבוד עם משחה טרמית..אבל בגדול גם אם אין משחה טרמית..והטמפ' על גדר הסביר..אין בעיה לעבוד עם המערכת..

כמובן שזה לא מומלץ וכו..אבל זה כבר בחירה של המשתמש לעבוד עם מערכת בטמפ' גבוהות יחסית..או לחכות למשחה טרמית.. ;D

פורסם

צ'מע, אני חצי שנה מחפש משחה בעיר שאני גר בה, והכי טוב שהציעו לי זה איזה משחה חרטא שבאה עם גוף קרור כלשהו והמעבדה לא השתמשה בה- ב20 ש"ח לשקיק של 4 טיפות...

רק השבוע נשברתי ולכבוד הקיץ הזמנתי את המשחה של OCZ :)

פורסם

IG תעדכן אותנו בטמפ' אחרי המריחה.. ;D ;)

פורסם

זה לא שניסיתי בלי משחה.

ומנסיון של עמיתי לעבודה המעבד שלהם במקרה כזה התחמם בשנייה וחצי וכיבה את המחשב.

לכן אני אומר לא יכאב לנסות שכן לא יצא עשן אלא המערכת תסגור את עצמה לבד - בטמפ' שמוגדרת אצלך בביוס.

פורסם

IG תעדכן אותנו בטמפ' אחרי המריחה.. ;D ;)

סבבה :xyxthumbs:

עכשו במצב של חצי מנוחה (FF עם 4 טאבים והורדה אחת+ סרט עם BSP+ אנטיוירוס וכו')== 47 מעלות.

אחרי הרצה פעמיים של פתיחת קובץ RAR של 260 מגה== 49 מעלות.

אחרי הרצת סופר פאי של 4 דקות הטמפ' הגיעה ל52 מעלות וצנחה ישר ל49 אחרי הסיום...

הטמפ' נבדקה בעזרת aida32 ומהירת המאורר על ההיטסינק של המעבד היא 2.9K (יכול להגיע למשהו כמו 5.2K...)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים