עבור לתוכן

המערכת ברכב אינה קוראת MP3, כיצד ניתן להקטין קבצי WAV?

Featured Replies

פורסם

שלום רב

ברשותי רכב אשר מערכת השמע בו אינה קוראת קבצי MP3. אני מכין דיסק קומפילציה ובו מספר גדול יחסית של שירים. שאלתי היא, האם וכיצד ניתן להקטין\לדחוס קובץ WAV כך שיגיע לגודל הכי נמוך שלא ייפגע משמעותית מדי באיכות הקובץ (וכל זאת בשמירה על פורמט ה-WAV המקורי)?

ניסיתי להשתמש ב Sound Recorder שמגיע עם ווינווס אך התוצאה רחוקה מלספק.

תודה רבה!

פורסם

כל תכנת המרה אמורה לעשות את זה, למשל DBPOWERAMP המצויינת והחינמית. אם אני לא טועה אז אפילו בוינדוס מדיה פלייר יש אפשרות לעשות המרות כאלה.

פשוט תעשה המרה ל WAV ב KBPS נמוך יחסית ואז הקובץ יהיה קטן יותר אבל עדיין בפורמט קריא.

פורסם

אחי אתה מפספס את הכוונה.

ה"רדיו" באוטו שלך לא יודע לקרוא קבצי WAV , הוא יודע לקרוא טראקים ! שזה רצועת זמן על הדיסק.

וביתר פירוט , זה לא משנה באיזה איכות תעשה את הקובץ כשתמיר אותו לטראק הוא יתפוס את אותו "זמן" מהדיסק.

כלומר לא תוכל בשום איכות זוועתית ככל שתהיה לשמור יותר מ 74 או 80 דקות על דיסק CD-R נורמלי.

מהצד השני אתה יכול להקליט ווידאו כולל סאונד ברמה טובה ברמת פירוט לא רעה עד גודל של ... 80 דקות

בפורמט שנקרא VIDEO-CD שעובד על אותו רעיון.... לא משנה האיכות ... העיקר כמה זמן.

פורסם

זאת אומרת, אם אתה מתכוון לעשות לעצמך הרבה דיסקים לשמוע הרכב, אולי כדאי להשקיע ב"מערכת" לרכב שיודעת לקרוא mp3 - בשביל הנוחיות. גם ככה אפשר להעביר את זה הלאה.

פורסם

מבחינה כלכלית עדיף להחליף מערכת - והכי עדיף מחינה כלכלית עם כניסת USB - אתה יכול למצא ג'נארים בסביבות 400 שח' ומותגים החל מ 700 שח'

פורסם

שלום

גם לי יש את אותה הבעיה.

המערכת ברכב מובנית ולא קוראת mp3.

אפשר הסבר יותר מפורט לגבי הוידאו סידי?

ניסיתי לצרוב קבצי wav מכווצים אבל המערכת לא קוראת data cd

פורסם

זה צריך להיות צרוב כטראקים. מאוד מעצבן - אני מסכים. אולי איך שהוא אפשר לצרוב לו קושחה שתאפשר לו לקרוא את המידע, אבל אני לא מתמצא בזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים