עבור לתוכן

הודעת שגיאה מוזרה בזמן עליה של המחשב

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

בזמן שהמחשב שלי עולה, בדיוק ברגע בו אמורה להופיעה ההודעה הרגילה של "ברוכים הבאים", אני מקבל הודעת שגיאה ארוכה, שמתחילה במילים

"one of your discs need to be checked for consistency"

ואז המערכת מריצה אזושהי בדיקה מוזרה. שמתי לב שגם מוזכרת מערכת הקבצים ntfs אבל לא יודע אם זה קשור (2 הכוננים שלי הם כך).

למישהו יש מושג?

פורסם

משהו כנראה לא טוב בארדיסק...

הייתי עושה את הפעולות הבאות :

1. מריץ chkdsk /F בCMD ... לבטח הוא יבקש שתאשר לו לרוץ פעם הבאה שאתה מפעיל את המחשב...אז תאשר

2. אם ה CHKDSK לא פתר את הבעיה... הייתי מריץ כלי ייעודי של החברה של הארדיסק לבדיקת תקינות

אם זה ארדיסק של WD אז אתה צריך "data lifeguard diagnostic" ואפשר להוריד אותה מאתר הבית של WD

(תוריד ותריץ QUICK TEST ... אם הוא לא יעבור הוא יבקש להריץ EXTEND TEST אז תריץ ...)

אם זה כונן של SEAGATE אז אתה צריך "SEA TOOLS" וגם שם אותו דבר...

התוכנות הנ''ל קיימות גם בגרסאת WINDOWS וגם בגרסאת DOS ...אני אישית מעדיף בדיקות כאלה

תמיד לעשות בDOS.

אחרי שתי אלה...אני משער שאו שתהיה לך אינדקציה טובה יותר לתקינות הכונן..או שהם יפתרו את הבעיה...במידה והיא פתירה.

פורסם
  • מחבר

תודה. רק כדי לעדכן: ניסיתי CHKDSK, ואפילו בדיקת שגיאות דרך מאפייני הדיסק, אבל כלום לא עזר. אני מריץ עכשיו איחוי דיסק, אבל אני לא משלה את עצמי זה יעזור במשהו.

ממה שחיפשתי ברשת, נראה שזו בעיית חומרה של הכונן. והמחשב דווקא חדש יחסית. איזה באסה...

:(

אני אגבה את כל המידע שלי, ואעביר את המחשב לחנות לתיקון (יש לי עדיין אחריות). אבל כמו שנראה לי , הם בטח יצטרכו להחליף כונן, או לפחות לפרמט אותו באיזושהי צורה.

בקיצור, לא נראה לי בעיה פתירה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים