עבור לתוכן

מהי המכללה הטובה ביותר להנדסת מחשבים?

Featured Replies

פורסם

אני יודע שהבינתחומי מאוד מתקדמת ואיכותית בעניין של מנהל עסקים ומשפטים,

אבל מדמ"ח? בחייך :-\

• תגובות 61
  • צפיות 7.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

בגלל זה כתבתי

אני לא יודע איך זה במקצוע הנ"ל

אבל הבינתחומי הולך ראש בראש עם האוניברסיטאות המובילות במשפטים/כלכלה/מנהל עסקים/חשבונאות

פורסם

האמת היא ששלחתי את זה בעקבות תגובתו של Mage, בדיוק הגבת ככה ש.. :P

פורסם

מצד שני יש להם נוסחא מנצחת

מביאים את המרצים הכי טובים בכל תחום...

כשאהרון ברק מלמד אותך משפטים (למשל) הרמה לא יכולה להיות נמוכה :P

פורסם

בהחלט לא :o

אבל כשבית הספר לתשקורת[הטעות מכוונת] על שם סמי עופר - זה בטח לא יכול להיות טוב.

[במיוחד אם רואים את זה דרך 'שיטת השקשוקה' :P ]

פורסם

השאלה היא האם הם גם מקנים לך נסיון איכותי?

למשל בעברית בהנדסת מחשבים כל שבוע צריך להגיש פרויקט מטורף בOOP שלוקח לעשות אותו בממוצע כ30 שעות...

האם גם שם יקנו לך כזו יכולת?

אני לא מאמין שזה שווה 100 אלף שקל, תעשה פסיכומטרי (ואפילו עוד כמה פעמים) עד שתוכל להתקבל למקום יותר שפוי.

פורסם

כמו שמישהו כבר כתב, הנוסחא שלהם מאד פשוטה- הם מביאים את המרצים הכי טובים וזה כולל גם את אותם מרצים מהאוניברסיטאות.

לפי הבנתי שם פחות מתמקדים במתמטיקה ובבסיס ונותנים לך יותר כלים פרקטיים שעוזרים בעבודה אחר כך.

בכל מקרה קטונתי מלכמת את כל האונברסיטאות אל מול הבינתחומי ואין לי שום דבר בעד או נגד אבל אם הוא שאל מה המכללה הכי טובה אין לי שום ספק שהתשובה היא הבינתחומי.

פורסם

דווקא לדעתי במקצועות הללו עדיף ללמוד באפקה\HIT\שנקר.

וכן שכר הלימוד הוא אוניברסיטאי כך שהתואר יעלה בסביבות ה40 ולא 150

פורסם

כמו שמישהו כבר כתב, הנוסחא שלהם מאד פשוטה- הם מביאים את המרצים הכי טובים וזה כולל גם את אותם מרצים מהאוניברסיטאות.

לפי הבנתי שם פחות מתמקדים במתמטיקה ובבסיס ונותנים לך יותר כלים פרקטיים שעוזרים בעבודה אחר כך.

בכל מקרה קטונתי מלכמת את כל האונברסיטאות אל מול הבינתחומי ואין לי שום דבר בעד או נגד אבל אם הוא שאל מה המכללה הכי טובה אין לי שום ספק שהתשובה היא הבינתחומי.

זה מאוד מדגיש את ההבדל בין המכללה לאונ' - באונ' נותנים לך יסודות תיאורטיים הרבה יותר חזקים ופחות פרקטיקה, כי בקו התחתון, האונ' שואפת להכשיר חוקרים. כמובן שיש לזה חסרונות - זה מאוד מאוד קשה ולוקח הרבה זמן, אבל מצד שני, זה נותן הבנה יותר מעמיקה ויסודות יותר חזקים.

פורסם

ישנן מודעות דרושים רבות, בעיקר בתחום ההנדסי, בהן מצוין מפורשות שדרוש בוגר עם תואר מאוניברסיטה מוכרת. ולו בשל העובדה הזו, כדאי לעשות את המאמץ ולהתקבל לאוניברסיטה.

פורסם

אני בדיוק באותה דילמה... אני גם מתכוון ללמוד הנדסת מחשבים ורציתי ללכת לאונ' העברית (אני ירושלמי). על פי המחשבון שלהם ממוצע הבגרויות שלי הוא 10.03 והפסיכומטרי 620. העניין הוא שעל פי תנאי הקבלה של השנה שעברה אני אצטרך פסיכומטרי 719 כדי להתקבל עם הבגרויות שלי. אם אני ממש אחרוש על פסיכומטרי, אין לי ספק שאני יכול לקבל תוצאה כזאת, אבל עדיין אני שוקל ללמוד במכללה כמו המכללה האקדמית להנדסה בי-ם שייתנו לי גם B.s.c כמו באונ'.

מה דעתכם?

בקשר למודעות דרושים, אפשר לקבל דוגמא\קישור?

פורסם

תפתח מודעות דרושים בעיתון...

ואני לא מבין למה פשוט לא ללמוד כמו שצריך לפסיכומטרי ולהיות בראש שקט באוניברסיטה.

פורסם

שני מקרים:

1. רפאל - טבלת שכר לסטודנטים - הנדסת חשמל

טכניון - 85 לשעה

אוניברסיטאות מובילות - 75 לשעה

מכללות מוכרות - 60 לשעה

2. אינטל חיפה - טבלת שכר לסטודנטים - מדעי המחשב

טכניון ואוניברסיטאות מוכרות - 80 לשעה

מכללות מוכרות - 65 לשעה

סיפור אמיתי - לפני חודשיים לערך...

המלצתי - מינימום אוניברסיטה...

* שורה תחתונה - ציון טוב (לא משנה מאיפה) + כושר התבטאות ושיכנוע = כל מה שצריך :xyxthumbs:

פורסם

פתחתי כמה אתרי דרושים באינטרנט וחלקם הגדול של החברות דורשות או מעדיפות אוניברסיטאות ואפילו מצטיינים, ובכללם רוצים לפחות שנתיים-שלוש שנות ניסיון

פורסם

אני בדיוק באותה דילמה... אני גם מתכוון ללמוד הנדסת מחשבים ורציתי ללכת לאונ' העברית (אני ירושלמי). על פי המחשבון שלהם ממוצע הבגרויות שלי הוא 10.03 והפסיכומטרי 620. העניין הוא שעל פי תנאי הקבלה של השנה שעברה אני אצטרך פסיכומטרי 719 כדי להתקבל עם הבגרויות שלי. אם אני ממש אחרוש על פסיכומטרי, אין לי ספק שאני יכול לקבל תוצאה כזאת, אבל עדיין אני שוקל ללמוד במכללה כמו המכללה האקדמית להנדסה בי-ם שייתנו לי גם B.s.c כמו באונ'.

מה דעתכם?

בקשר למודעות דרושים, אפשר לקבל דוגמא\קישור?

מאוד כדאי לך להתאמץ, ותנסה אולי להתקבל להנדסת מחשבים עם פיסיקה יישומית כי הדרישות לזה נמוכות יותר.

ההבדל בין הלימודים בעברית לבין הלימודים במכללה להנדסה גדול לאין שיעור, למשל המכניקה הקלאסית שילמדו אותך שם היא ברמת תיכון, ובעברית היא לא נופלת מרמה של אוניברסיטאות מובילות בעולם והמבחנים בכלל הזויים (היתה שאלה בכח מרכזי על ארמגדון - כמה מינימום אנרגיה צריכה להיות בפצצה הגרעינית שהכניסו למטאור כדי שהוא יתפרק כך שלא יפגע בכדור הארץ)...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים