עבור לתוכן

אוברקלוק לכרטיס מסך שאלה תיאורתית

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני רוצה לבצע OC לכרטיס מסך שלי gtx 260 216sp,עכשיו אני יכתוב את השלבים ותגידו לי אם זה נכון או לא:

אני ניכנס לתוכנה rivatuner ומעלה בcore clock כל הזמן בקפיצות של 10MHZ,ואני מעלה גם בshader clock בקפיצות של 3-4 אם אני לא טועה.

אחרי כל העלאה אני ניכנס אצלי לATITool ועושה בדיקה של ארטאפקטיים של 10 דקות~

ואני עושה גם 3-5 לופים אצל 3dmark05 (אם אני לא טועה שזאתי התוכנה).

אחרי שאני רואה שהמצב תקין אני מעלה עוד עד שאני מגיע לגבול שלי.

אם יש לכם משהו להגיד אני ישמח לישמוע! (מי שרוצה יכול לכתוב לי איך הוא עשה לכרטיס שלו).

ועוד משהו,בזמן הOC אני מפעיל את המאוור שעל הכרטיס על 100% (כרטיס של gainward קירור כפול),ואחרי הOC אני מוריד כי זה רועש,זה לא יציג לי פתאום טמפ' גבוהות מאוד נכון?.

תודה לעוזרים=]

פורסם

פותח התרד אין צורך לחזור על שלבים שוב..יש לך פירוט שלהם במדירכים באתר ומחיפוש קטן בפורום הייתה מוצא הסברים..

על כל מקרה לגבי הבדיקה וכו..

בגדול את היכול להרים גם יותר מ10MHZ גם 20-30MHZ..אבל אז הטווח בדיקה גדול יותר..

כמו כן מלבד בדיקה של ארטיפקטים ובדיקה של 3DMARK רצוי אחרי העלאה משמעותית של 50MHZ או יותר (אין חוק) לשחק וכו לראות שבאמת הכל יציב..

כמו כן תבצע OC לכל רכיב בנפרד..לליבה..SHADER וזיכרון..ככה תדע איפה הגבול של כל אחד בדיוק..

ואתה לא צריך להגדיר את המאוורר על 100% ..להפך..תגדיר אותו על המצב בו הוא יעבוד ביום יום..שכן לבצע OC על 100% מאוורר..

לא משקף את המצב שאתה תעבוד איתו..

פורסם
  • מחבר

הבנתי תודה רבה.

ומתי שאני שם את המאורר על מצב של 100% הוא מוריד את הטמפרטורה ממש משמעותית...

עשיתי בדיקה ללא OC בארטיפקטים הטמפרטורה אחרי 2 דקות בלבד עלתה ל65 מעלות.

פורסם

זה בסדר גמור..אין בעיה גם להגיע במאמץ ל80+-..כמובן שכמה שפחות יותר טוב.אבל יש גם גבול לרעש.. ;D

פורסם
  • מחבר

אה מצוין(:

אז שאני עושה בדיקות מאמץ ואני רואה שהטמפרטורה נגיד 75 אני לא צריך לידאוג יותר מדי?

פורסם

כל עוד זאת הטמפ' במקסימלית לא ממש..רק תיקח בחשבון את הטמפ' סביבה..

כי אם עכשיו באזור ה22+- בחדר שלך והטמפ' במאמץ היא 75+-..אז שבחוץ יהיה קיץ והטמפ' תגיע ל30+..הטמפ' הMAX של כרטיס המסמך שלך תהיה גבוה הרבה יותר מ75+-..

פורסם
  • מחבר

תראה, עכשיו הטמפרטורה עומדת על 44 מעלות בזמן מנוחה..

בזמן מאמץ כשהמאוורר הוא על 100% בזמן מנוחה הוא 41~ בזמן מאמץ הוא 58~

בזמן שיהיה קיץ אתה ממליץ להוריד קצת את הOC? או שיש לך פתרון אחר לבעיה?.

פורסם

אין הרבה ברירות או להוריד את הOC קצת או להרים את הRPM.. ;D

פורסם
  • מחבר

סבבה תודה רבה(:

בקשר לOC, למה בדיוק אני צריך לדעת מה התדר המקסימלי של הCORE והSHADER?.

ואם אני לא טועה כשאני מעלה את הCORE הזיכרון עולה גם לא? (או שאני ראיתי משהו אחר(:

בקיצור אי אפשר פשוט לעלות לעלות ואחר כך כשאני מרגיש שיש שיבושים להוריד ולנסות לעלות באחר ואם גם בו יש שיבושים אז זהו הגעתי לגבול שלי?.

ואשמח אם תוכל להביא לי לפחות איזה שהוא תדר שאתה חושב שאני יכול להגיע עליו כי אני לא מבין ממש בתדרים בכרטיס מסך(:

הכרטיס שלי הוא gainward gtx260 216sp.

פורסם

הקישור/LINK הוא בין הליבה לSHADER אבל אתה יכול פשוט לבטל אותו בתוכנה..ואז כל אחד לעצמו..

ואם אתה מבצע OC לכל אחד בנפרד ככה אתה יודע מה מגביל אותך..

זאת אומרת אם תעלה את הליבה יחד עם הSHADER אתה תראה שאתה מוגבל מהר מדי..אז אתה מוריד בשניהם !

אבל אולי אתה יכול להגיע יותר רחוק בליבה או לחילופין בSHADER והרכיב השני מגביל אותך..

ואתה מוזמן לקרוא ביקורות ברשת..לא חסר כאלו..

בגדול לליבה אפשרי באזור ה680-720+-..SHADER באזור ה1350-1550+-..והזיכרון באזור ה2400+- אפקטיבי..

כמובן שאתה יכול להגיע גם יותר רחוק או פחות..זה תלוי ;D

פורסם
  • מחבר

חחח כן אני בטוח(:

טוב תודה רבה אחי עזרת לי מאוד אני יעדכן בקרוב(:

כשאני עושה OC לכרטיס מסך ישר אין אחריות?.

או רק שנגרם נזק?.

פורסם

1. נזק פיזי יכול להיגרם בגדול רק עקב העלאת מתח מוגזמת וקירור גרוע..

2. אין ממש דרך לגלות את זה שביצעת OC..

פורסם
  • מחבר

סבבה תודה רבה אחי(:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים