עבור לתוכן

האם מישהו שמע על זכרונות של SpekTec

Featured Replies

פורסם

פשוט יש לחבר שלי אותם ולדעתיהם מאוד מהירים ומחזיקים באוברקלוק עד לבאס של 159MHZ שזה יחסית טוב לחברה לא מוכרת כל כך...

פורסם

זיכרונות ג'נריים... יכול להיות שם יגיעו לבאס גבוה, או שלא תצליח לעלות אפילו 3 מה"צ.

פורסם

תריץ MEMTEST אני בספק רב אם הם יעברו .

זכרונות פשוטים מאד .

פורסם

על הP2 שלי יש 160 MB- SDRAM

יש שם שני מודולים של 64 של spektec

והם מחזיקים לי יופי בOC של 100@133

פורסם

על הP2 שלי יש 160 MB- SDRAM

יש שם שני מודולים של 64 של spektec

והם מחזיקים לי יופי בOC של 100@133

זיכרונות ג'נריים... יכול להיות שם יגיעו לבאס גבוה, או שלא תצליח לעלות אפילו 3 מה"צ.

פורסם

ספקטק הוא מיתוג נמוך של חברת מייקרון.

כאשר קונים ספקטק בישראל צריך לשים לב בין ספקטק USA ובין ספקטק המורכב (באופן גלוי וחוקי) בישראל ע"י היבואן (CRG)

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

ספקטק הוא מיתוג נמוך של חברת מייקרון.

כאשר קונים ספקטק בישראל צריך לשים לב בין ספקטק USA ובין ספקטק המורכב (באופן גלוי וחוקי) בישראל ע"י היבואן (CRG)

דבר נוסף שרציתי לציין:

בעבר, בתקופת ה- EDO (ואולי גם ה- SDRAM), זכרונות של spectek הורכבו מצ'יפים של Micron שנפלו בבדיקות איכות. בחלק מהזכרונות הנ"ל ניתן היה להשתמש בצורה חלקית , למשל אם בזכרון ישנו ביט דפיק אחד, ניתן לא להשתמש ב-3 מתוך 4 רגלי ה- DATA ברכיב ה- DRAM. בצורה זו ניתן להרכיב DIMM (אז זה היה SIMM) מ-12 רכיבים שבכל אחד מהם 3 רגלי DATA תקינות במקום 8 רכיבים תקינים לחלוטין (4 רגלי DATA).

שימו לב שיש 4 קומבינציות לאיזה רגל מה-4 תקולות, ולכן הם מיינו את הרכיבים לפי סוג הדפקט ובנו כמה סוגים של לוחול ל- SIMM בהתאם לסוג הדפקט של הרכיביםץ

בתאוריה השיטה הנ"ל עובדת. בפועל ה- SIMM הנ"ל הכילו 12 רכיבים במקום 8 ולכן צרכו יותר הספק, היה להם טיימינג יותר גרוע, ולדעתי האישית היו להם גם יותר errors כי DRAM שזוהה כדפוק בבדיקה שטחית של יצרן הזכרון בטח יפול בעוד מקומות בבדיקה מעמיקה יותר

אם כיום הרכיבים של Spectek מכילים רק 8 או 16 רכיבים, כנראה שהם כבר לא משתמשים ב- DRAMים דפוקים, אבל אני אישית לא אגע בהם בחיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים