עבור לתוכן

"למה לא נעמוד בצפירה"

Featured Replies

פורסם

יש הבדל בין לעמוד שתי דקות לבין איסור להיכנס עם הרכב לרחוב ציבורי במשך יותר מיום בשבוע, כל שבוע

וחוץ מזה, אם הם לא רוצים לעמוד, שלא יעמדו. אח"כ שלא יתלוננו שלא מכבדים את המנהגים שלהם

ידידי היקר, הרי אומרים שהם עומדים כאשר בסביבה שעומדת בצפירה כדי לא לפגוע ברגשותיה. כשהם לבד הם לא עומדים אלא לומדים תורה לעילוי נשמת הנופלים, יש הרבה חילונים שסתם לא עומדים אפילו בלי לעשות משהו מצידם שמבטא את הקשר לאותם נופלים.

אותו דבר בקשר לא לנסוע. אתה יכול לנסוע בשבת כשאתה בחברה שנוסעת, שיהיה לך לבריאות. אבל אם זו חברה שלא נוסעת בשבת, אתה יכול לכבד את זה, ולא לנסוע, או לעשות עיקוף קטן מסביב (מה גם שלא נראה לי שיש לך מה לעשות בבני ברק בשבת).

באמת שזו סתם התעקשות לשנוא מבלי להבין דברים ומבלי לקבל הסבר.

אני חושב שאתה יכול להסתפק במה שעושים בדיוק כפי שאתה מסתפק בלעמוד בצפירה.

ולהוציא את המחשבות האלה מראשך. גם הם בני אדם. אחדות זה הדבר הכי חשוב של עם ישראל.

רק לפרוטוקול, אני לא אומר שחילונים או חרדים הם בני אדם מושלמים, יש אנשים בשני הצדדים

שבושה שהם מסתובבים ברחוב, חסרי כבוד לזולת. אבל זה קיים בשתי החברות.

• תגובות 63
  • צפיות 4.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בבני ברק אין לי מה לעשות אף פעם

לעומת זאת, היה מאוד נוח לו יכולתי לנסוע ברחוב בר-אילן בירושלים בשבתות וחגים

שזה עורק תנועה מרכזי בירושלים, ולא הייתי צריך לעשות עיקופים מעצבנים ומיותרים (שעולים זמן וכסף)

מה קשור שיש חילונים שלא עומדים? אוקיי, אז יש גם חילונים שהם חרא של בני אדם

זה הופך את החרדים לאנשים טובים יותר? לא, זה פשוט אומר שהם לא לבד בביב השופכין של האנושות

ולא כל החרדים עומדים בפרהסיה, בניגוד לסרט שאתה כנראה חי בו

פורסם

ולא כל החרדים עומדים בפרהסיה, בניגוד לסרט שאתה כנראה חי בו

סבבה. הרבנים הגדולים נתנו הוראה לעמוד.

אני אמרתי שאי אפשר להפיל על כל החרדים את השנאה הזאת, כי היא לא צודקת.

יש כאלה ויש כאלה.

והחילונים שלא עומדים יש כאלה שמתייחדים עם הנופלים בדרכם שלהם ויש כאלה שלא.

החרדים רובם לומדים תורה, תהילים ובוכים על הנופלים ב9 באב.

האם זה כל כך חשוב לך באיזה יום הם עושים זאת? אם ביום שני או שלישי?

פורסם

ברור שהכוונה אינה לכל החרדים, אלא רק לאלה שאינם עומדים בצפירה.

ולא אכפת לי מה ה"רבנים הגדולים" אמרו לעשות, אכפת לי מה קורה בפועל.

לא אכפת לי אם הם מתייחדים עם הנופלים בדרכים אחרות או לא. המינימום מבחינתי זה לעמוד

בצפירה, ומי שלא מסוגל לעשות את זה, ובכן, מבחינתי ראוי שיסתלק מן העולם הזה.

שיעשו את זה באיזה יום שבא להם

ואז אני אגיע ביום כיפור לבני ברק ואעשה על-האש כי את יום כיפור שלי עשיתי שבועיים קודם לכן.

או שכמו רוב הדברים עם החרדים, זה עובד רק בכיוון אחד?

פורסם

ואז אני אגיע ביום כיפור לבני ברק ואעשה על-האש כי את יום כיפור שלי עשיתי שבועיים קודם לכן.

או שכמו רוב הדברים עם החרדים, זה עובד רק בכיוון אחד?

אתה מתרחק מהעיקר. החגים נמצאים בזמן שלהם מסיבה מסוימת. בין אם כתוב בתורה ובין אם אח"כ הוחלט.

אני לא אענה ספציפית על יום כיפור כי הכוונה שלך היא כללית.

ובכן הזמן שלהם, זה לא באמת הזמן שלהם זה הזמן של הדת, שלכל דבר יש את הזמן שלו - גם לשמוח בחגים, וגם לבכות בימי האבל.

כעת, אלה שבכוונה לא עומדים בצפירה בציבור, אני לא מדבר עליהם בכלל. אני גם נגד העמדה שלהם ואני לא מקבל אותה בכלל.

אבל שוב אתה מכליל כאילו כל מי שגר בבני ברק לא עומד בצפירה וזה גם לא נכון.

מה גם שיותר מזה, הם על הפגיעה בכבוד הסביבה והסובבים אותם יענשו. אתה תהיה מעבר לזה. תצא בן אדם יותר גדול.

תאמין לי שהכבוד שיהיה לי אליך יהיה הרבה הרבה הרבה יותר גדול מאשר אליהם.

פורסם

חבר, אתה דמגוג מארץ הדמגוגים. אם היית מכיר פסיק מהדתיים (שיש המון המון זרמים שם) היית מבין שהם עושים לא פחות ממך ואולי אפילו הרבה יותר למען המדינה. אתה ישר תוקף ציבור שלם (שכבר אמרתי מורכב מכמה זרמים) בגלל דעות קדומות.

להזכירך באירופה, הדעות הקדומות האלה הביאו לרצח של 6 מיליון מאיתנו ועוד אינספור פוגרומים ופרעות.

יש לך דעה, אני מכבד אותה. צא לשטח, תכיר, תראה, תבחן ואח"כ תחזור ותביע דעה שוב לפי מה שראית.

אני באמת לא מבין את החברה שאנו חיים בה. אני חילוני ד"א עם זיקה דתית מסוימת.

אני לא מאשים את החילוניים ולא את החרדים. יש גורמים בשני הקצוות שמעצימים את הקרע הזה, ורוב החברה הולכת כמו עדר אחריהם.

במקום להיות מאוחדים, במקום להבין אחד את השני, מאיפה אנשים באים ומה הבחירות שלהם בחיים אנחנו נתקעים דעות ובויכוחים

רק בשביל ההנאה שבשנאה ובויכוח.

אני מציע לכם לבחון טוב טוב את ההתנהלות שלכם. לא עדיף לחיות בשלום אחד עם השני?

יש לנו מספיק אויבים מבחוץ, אנחנו צריכים להיות מאוחדים מבפנים (ואין דוגמא יותר טובה מזו מאשר בצבא! ולכן לרוב יוצא שידנו על העליונה)

כדי לנצח.

ואני ממליץ גם לסגור את הת'ראד הזה כמה שיותר מהר, מכיוון שאין לו תכלית חוץ מלשמש במה לפוסטים מתלהמים.

כל התגובה שלך לא רלונטית, מכיוון שאתה מתיחס לדתיים, ואני מתיחס לחרדים. (מעבר לזה אני בן אדם מאמין בעצמי)

אלא אם כן אתה חושב שתרומתם של החרדים למדינה היא כמו שלנו ואף יותר ...

מעבר לזה יש זרם דתי שתורמים מעל ומעבר לטובת הכלל וראוים להערצה אבל זה לא הנושא.

זה הנושא: "אני מציע לכם לבחון טוב טוב את ההתנהלות שלכם. לא עדיף לחיות בשלום אחד עם השני?

יש לנו מספיק אויבים מבחוץ, אנחנו צריכים להיות מאוחדים מבפנים "

ועל זה אני בדיוק הגבתי, כי כאשר יש לנו 2 תגובות האחת בעצם אומרת אנחנו לא חלק ממכם

והתגובה השניה מתימתרת להסביר ואומרת כמעת אותו הדבר.

"שרובנו עומדים בשביל לצאת ידי חובה ולהשתיק את המצפון שלנו, בזמן שהחרדים שמים זין, להם יש ימי אבל אמיתים שבהם הם מכבד לא כמנו אלא כמו שצריך, אבל בשביל לא לפגוע ברגשותינו הם עושים לנו טובה..."

וזאת הבעיה, זה לא עניין של הם עומדים הם לא עומדים, אני בדיוק מדבר על זה שהם אולי נמצאים כאן איתנו אבל הם לא חלק מאיתנו.

פורסם

אני לא מדבר על דתיים. כי דתיים עומדים בצפירה בין אם לבד ובין אם בחברה שלהם ובין אם ברחוב.

לא בגלל צו של רבנים אלא בגלל מי שהם.

יש המון חרדים שתורמים לחברה. לא נכון לדבר על כל החרדים.

חלקם לא זמים זין ואכן הם על הפנים.

פורסם

תגידו אתם מודעים לזה שרצים כרגע 2 דיונים על אותו הנושא ?

לא הבנתי להן נעלמו התגובות שלי עד שקלטתי

מנהלים בבקשה לאחד את הדיונים

פורסם

אני לא מדבר על דתיים. כי דתיים עומדים בצפירה בין אם לבד ובין אם בחברה שלהם ובין אם ברחוב.

לא בגלל צו של רבנים אלא בגלל מי שהם.

יש המון חרדים שתורמים לחברה. לא נכון לדבר על כל החרדים.

חלקם לא זמים זין ואכן הם על הפנים.

אם כך חברי, זין השכל בבקשה, אני אשמח לשמוע על התרומה הנרחבת של החרדים למדינה ...

פורסם

תגידו אתם מודעים לזה שרצים כרגע 2 דיונים על אותו הנושא ?

לא הבנתי להן נעלמו התגובות שלי עד שקלטתי

מנהלים בבקשה לאחד את הדיונים

אחד הוא תשובה לשני...

יש שוני דיי מהותי שבאחד רשום למה כן ובשני למה לא.

פורסם

אבל שוב. הם עומדים כשהם בציבור בדיוק על מנת למנוע פגיעה בכבוד הסובבים.

אבל כשאתה יודע שאתה ליד שכונה חרדית, אל תיכנס לשם עם האוטו בשבת\חג\כיפור בדיוק מאותה סיבה.

אני לא נכנס לשם- אבל לא בגלל כבוד שלי אליהם- אלא כי הם חוסמים את הרחובות ומאיימים לפגוע בי.

וזה לא שאני רוצה לעשות להם דווקא. אם היו סתם שמים שלט כנראה שהייתי נמנע מלהכנס לשם בכול מקרה.

ובינגוד לזה- אף דוס עוד לא נפגע בגלל שהוא לא עמד בצפירה... ממש קדושים החרדים האלה...

פורסם

אם כך חברי, זין השכל בבקשה, אני אשמח לשמוע על התרומה הנרחבת של החרדים למדינה ...

דבר על זק"א שרובם הם חרדים. דבר על ארגוני צדקה למשפחות נזקקות. לא חסר.

ובינגוד לזה- אף דוס עוד לא נפגע בגלל שהוא לא עמד בצפירה... ממש קדושים החרדים האלה...

לא אמרתי שהם קדושים. כולנו בני אדם.

הבעיה שרוב האנשים שנוסעים שם זה כדי לעצבן אותם וכן כדי לגרור עימותים, כדי לצייר אותם כבהמות וכדי להעמיק את הקרע.

פורסם

רוב האנשים שנוסעים שם זה כדי להגיע מנקודה A לנקודה B במרחק הכי קטן.

זה שאתה חושב שכולם נגדם ועושים דווקא זה נקרא פרנוייה.

פורסם

ורבק אנחנו יהודים למה לנו בכלל את המנהג גויים הזה ?!

צודק לגמרי.

אגב, גם נשימה זה מנהג של גויים. אני ממליץ לך להפסיק עכשיו, לפני שאלוהים יכעס עליך יותר מדי...

פורסם

רוב האנשים שנוסעים שם זה כדי להגיע מנקודה A לנקודה B במרחק הכי קטן.

זה שאתה חושב שכולם נגדם ועושים דווקא זה נקרא פרנוייה.

אז זהו, הלוואי וזה לרוב היה כך. אך האמת היא אחרת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים