עבור לתוכן

שאלה לגבי גימלים

Featured Replies

פורסם

אם הוצאתי היום (א') ב2 בצהריים 2 גימלים,

אני חוזר לבסיס ביום שלישי או רביעי?

פורסם

שלישי...............

פורסם
  • מחבר

אבל הבנתי שהגימל הראשון תופס מהיום שלמחרת (ב') והשני על יום שלישי...

משהו מכיר את הפקודה?

פורסם

כן - אני מכיר את הפקודות.

הגימל הראשון הוא על היום של הקבלה (גם אם זה דקה לפני חצות) והגימל השני הוא למחרת. הרופאים מודעים לזה והגימלים ניתנים בהתחשבות בזה.

פורסם

^ זה לא נכון. בדקתי את העניין בזמנו בפורום סדירים בתפוז, שם יש מקצוענים לעניין - אם מקבלים ג' לפני 8 בבוקר, הגימל הוא עד סוף אותו יום, ויש להתייצב ביום הבא. אם מקבלים ג' אחרי 8 בבוקר - הוא תופס גם ליום למחרת.

במקרה של פותח הדיון - הגימלים הם ליום שני ושלישי, לכן עליך לחזור ביום רביעי.

פורסם
  • מחבר

realmagic, ראיתי בפרופיל שאתה נושק ל30 ומחברים שלי בגיל הזה הבנתי שמה שאתה אומר היה נכון לשירות שלהם וכרגע שינו את הפקודה.

qwerty, יש לך את המקור?

מצטער שאני מתריד לא בא לי שהמפקד שלי ינסה להתלבש עלי גם ככה הוא חם עלי.

פורסם

^

א. תתקשר פשוט לשלישות שלך ותשאל.

ב. כנס לפורום סדירים בתפוז, למיטב זכרוני רוב הדיונים שם על מבצעי מלביש וגימלים. בטוח תמצא משהו.

פורסם

נכון - אני מכיר את הפקודה הישנה מהשירות הצבאי (שהסתיים לפני 5 שנים בערך).

ביקשתי מידידה בצבא שתשלח לי את הפקודה הנוכחית והנה היא, לשימושך: http://dover.idf.il/NR/rdonlyres/CD0F14A5-352F-4905-A137-9074F91E7FF8/0/61214.doc

פרק א - הגדרות

[...]

ז. "יום ג" - יום שבו רופא או גורם אחר המוסמך לכך לפי פקודות הצבא, אישר שחייל אינו כשיר לבצע כל פעילות, וזקוק למנוחה מלאה. תוקפו של יום ג הוא מרגע קבלתו ולמשך 24 שעות, ואם נסתיים במהלך יום העבודה יהיה תוקפו עד השעה 08:00 למחרת. תוקפו של יום ג נוסף יהיה מהשעה שבה פג תוקפו של יום ג הקודם, ועד השעה 08:00 למחרת.

פורסם

^ זה לא נכון. בדקתי את העניין בזמנו בפורום סדירים בתפוז, שם יש מקצוענים לעניין - אם מקבלים ג' לפני 8 בבוקר, הגימל הוא עד סוף אותו יום, ויש להתייצב ביום הבא. אם מקבלים ג' אחרי 8 בבוקר - הוא תופס גם ליום למחרת.

במקרה של פותח הדיון - הגימלים הם ליום שני ושלישי, לכן עליך לחזור ביום רביעי.

תומך בו.

מבדיקה ארוכה כשהחוקים השתנו לפני שנתיים בערך ומנסיון שלי ושל אחרים אתה צריך לחזור לצבא יום רביעי

חד משמעית

תהנה בבית

ד.א.

תקשר למפקד שלך תגיד לו "בחייאת רבאק יום עצמאות תחתום לי על ד' :kopfpatsch: "

פורסם

יום העצמאות מוגדר כיום חופשה על חשבון המערכת באופן כללי בצה"ל, כמו חגים ושבתות,

אלא אם כן כמובן ישנו "צורך מבצעי" שבגללו צריך להישאר בבסיס

מכיוון שזה כך, אני לא בטוח אם אפשר להחזיר אותך ביום רביעי לבסיס, אבל כדאי לבדוק

עם מישהו שמבין בנושא (מישהו מהשלישות)

בנוגע לגימלים, אני גם חושב שאתה צריך לחזור ביום רביעי, אבל שוב, מומלץ לדבר עם מישהו

שבטוח יודע

פורסם

הידעתם שגם כשיש צורך מבצאי נדרש אישור של רב צבאי כדי לעשות עבודה בשבת?

פורסם

אתה חוזר ביום רביעי

אבל יום רביעי זה חופש ולכן רק ביום חמישי!

ג=24 שעות

ולכן

קיבלת ביום ראשון ב 14

אז 48 שעות זה יוצא

יום שלישי ב 14מכוון שזה אחרי 8 בבוקר אתה צריך לבוא רק למחרת! שזה יוצא יום רביעי.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה עכשיו אני בראש שקט יכול לחזור ברביעי\חמישי.

אגב, במידה ואני משרת במתכונת של שבוע שבוע, ואני מוציא גימלים בשבוע שאני אמור להיות בבסיס, מותר למפקד לפקוד עלי להשלים גימלים?

אני מניח שלא למרות שזה מקובל אצלנו בבסיס ובעוד בסיסים וחבר'ה שאני מכיר אמרו לי שעושים להם את זה, השאלה עד כמה זה "חוקי" מבחינת הפקודות?

פורסם

למפקד מותר לעשות בערך מה שבא לו...

אסור לו להגיד לך שאתה צריך להשלים את זה בגלל שהיית בגימלים (כי גימלים זה אישור מרופא לא להגיע)

מצד שני, מותר לו להגיד לך ככה סתם להישאר עוד שבוע, אז אין לך באמת מה לעשות בנושא כנראה

פורסם

מה שהחבר'ה שלך עושים זה בשביל לא לצאת עוד יותר מניאקים ממה שאתם כבר.

גם שבוע שבוע וגם מוציא גימלים בשבוע שלך, מה יהיה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים