עבור לתוכן

האם לאחר התקנת ווינדוס מומלץ להעדיף להתקין תוכנות פורטאבל או תוכנות "רגילות"?

Featured Replies

פורסם

ואיזה תוכנות מומלץ שיהיו במחשב ולא פורטאבל?

עלה לי בראש שאפשר לוותר על התקנת אנטיוירוס ונגן וידאו/מוזיקה. מה דעתכם?

המלצות ודעות נוספות יתקבלו בברכה

פורסם

אם תוכל לפשט את השאלה .. זה עשוי לעזור להבין לאן בדיוק אתה חותר

אני אענה לך על החלק שהבנתי

כל העניין הזה של ה"פורטבל" בא לענות על דרישה שאנשים רוצים לנייד את המידע/תוכנות שלהם איתם

לשים את התוכנה על דיסק-און-קיי ושהיא תלך איתם לכל מקום ...

מה שכן תוכונות פורטבל ברובן המוחלט "כבדות" יותר למערכת להפעלה (מתבטא באיטות וצריכת יותר משאבים).

לכן אם אתה רוצה לנייד תוכנה ורוצה להמנע מכפילות של שימוש גם בתוכנה מקומית במחשב וגם מתוכנה בגרסת "פורטבל"

אז בהחלט עדיף לך פורטבל על אף הכבדות... ואם אין לך שום עניין בניידות אז חד משמעית עדיף לך התקנה רגילה .

למעט הניידות אין שום יתרון נוסף בגרסאות "פורטבל".

לגבי התוכנות שמומלץ שיהיו במחשב ...אתה מתכון באופן כללי לכל מחשב ?

כי אם כך אז לבטח שלא הייתי מוותר על אנטיוירוס כלשהו וגם לא על נגן אודיו/וידאו .

פורסם

אם אני לא טועה עדיף ניידות גם מבחינה ככל שתתקין תוכנות בהתקנה רגילה אתה מנפח תרגיסטרי ויוצר אי סדר שלא ניתן להשיבו בשביל זה גם נועדו הניידות אני חושב שחוץ מתוכנות אבטחה טובות כגון חומת אש אנטיוירוסים ואני רוגלות עדיף לנייד ככל שתתעסק עם הרגיסטרי ככה יעודף לך ככה שומרים על מהירות וסדר דבר שלא ניתן להושיב לאחר התקנות אלפי תוכנות.

ככה אני חושב.

פורסם
  • מחבר

אם תוכל לפשט את השאלה .. זה עשוי לעזור להבין לאן בדיוק אתה חותר

כמו ששלומי אמר, זאת בדיוק הסיבה שאני חושב שעדיף להעדיף תוכנות ניידות מאשר תוכנות נייחות. בגלל הרישום ברג'יסטרי.

גם היום אני לא מפעיל תוכנת אנטיוירוס כי אני לא גולש באתרים מפוקפקים. כשאני מוריד תוכנות אני מבצע סריקה וכשאני גולש לאתרים מפוקפקים אז אני מפעיל את התוכנה. בשביל מה צריך אנטיוירוס? באתר הזה יהיה וירוסים? בוואלה יהיו וירוסים? לא. לכן בד"כ אני לא מפעיל אותה. ובגלל זה חשבתי שאפשר לוותר לגמרי על התקנת אנטיוירוס אם השימוש שלי בו בלאו הכי מצומצם. מה עוד כדאי? תעזרו לי לחשוב...

פורסם

גם היום אני לא מפעיל תוכנת אנטיוירוס כי אני לא גולש באתרים מפוקפקים. כשאני מוריד תוכנות אני מבצע סריקה וכשאני גולש לאתרים מפוקפקים אז אני מפעיל את התוכנה. בשביל מה צריך אנטיוירוס? באתר הזה יהיה וירוסים? בוואלה יהיו וירוסים? לא. לכן בד"כ אני לא מפעיל אותה. ובגלל זה חשבתי שאפשר לוותר לגמרי על התקנת אנטיוירוס אם השימוש שלי בו בלאו הכי מצומצם. מה עוד כדאי? תעזרו לי לחשוב...

זה שפיתחת לעצמך תאוריה שכל עוד שאתה לא גולש באתרים מוופקפקים אז אתה מסודר מבחינת וירוסים זה מאוד נחמד וגם עשוי להשמע הגיוני..

בפועל זה לא כך...וירוסים קיימים גם איפה שהם לכאורה לא אמורים להיות קיימים , היו מקרים שגם אתרים "גדולים" הן מבחינת משתמשים והן מבחנית שייכות ארגונית הדביקו מאות ואלפי מחשבים של משתמשים שגלשו בהם - מקרה אחד ספציפי שאני זוכר קשור לשירות WEB של HOTMAIL שכל המיילים נדבקו בוירוס (את שמו אני לא זוכר - אבל אני אנסה למצוא לך תיעוד). גלישה "חכמה" כמו שאתה מתאר של לא גולש לאתרים מפוקפקים ..היא בגדר פיקציה שכן אתה לא יכול לדעת בעולם שהכל מקושר להכל לאן תגיע...אז כן, יש אתרים מסוכים יותר ויש מסוכנים פחות "על הנייר"..אם זה עוזר לך לישון בלילה מה טוב , אבל להגיד שאין צורך באנטיוירוס 24/7 זו הטעיה..

לגבי הרגסטרי ...זה אומנם נכון שככל שהוא עמוס ככה הכל יהיה איטי יותר..אבל זה ממש זניח - אני מכיר לא מעט מחשבים ישנים מתוקף עבודתי.."עגלות" מבחינת החומרה אם להשתמש במונח קצת יותר קשה, אשר עמוסים בכל טוב וראו לא מעט התקנות והסרות ועדיין עובדים יופי טופי לצרכים יום-יומיים גלישה ,מוזיקה ,וורד וכו'.. והם לא ראו תוכנות לסידור הרג'סטרי או ניקוי מעולם. ככה שאני לא רואה בעובדה שלא מתבצעת "התקנה" שום יתרון חוץ מניידות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים