עבור לתוכן

בחירת מעבד של אינטל

Featured Replies

פורסם

חברים הלכתי היום לקנות מחשב

והמוכר שיגע אותי

הסביר וניראה לי גם חירטתת אותי

יותר מידי קטע של שיווק נכנס גם במחשבים

אני רוצה להבין בגדול דבר אחד

מהו מעבד בטכנולוגיית דואל קור

מה ההבבדל בין קור טו דו לבין הקווד קור

אני רוצה לדעת מה יותר טוב ומה זה בעצם כל המעבדים האלו

פורסם

האמת - שאלות לא קטנות....

איך להתחיל מבלי להסתבך....

המעבדים השונים היום (החדשים, אין טעם להיכנס לשיעור היסטוריה) מורכבים מליבות, כאשר עד לפני מס' שנים בודדות ליבה=מעבד.

כלומר, בצורה מופשטת, מעבד דואל הוא למעשה קופסה שמכילה שני מעבדים בפנים (ליבות).

על אותו משקל, מעבד מרובע (quad) הוא קופסה המכילה 4 ליבות.

(לכל הקופצים בקשר להדבקת ליבות וכו' - אני מנסה לפשט את הנושא ולא להיכנס לוויכוחים)

מבחינה תיאורטית, מעבד מרובע אמור להיות חזק יותר ממעבד כפול בעל אותם נתונים (מהירות, זיכרון פנימי וכו'), אך בפועל לא כל התוכנות והמשחקים יודעים לנצל את כל הליבות... כך שעבור תוכנות שמנצלות ליבה בודדת לא יהיה כל הבדל בין מעבד כפול למרובע (שוב, כשההבדל בין המעבדים הוא רק במס' הליבות).

מצד שני, יותר ויותר תוכנות ומשחקים מתחילים לנצל את ריבוי הליבות, כך שככל שיש יותר ליבות הביצועים ישתפרו...

דרך אגב, ל- AMD יש מעבדים עם 3 ליבות, בטענה שהם עדיפים על 2 ליבות מבחינת ביצועים אך משתלמים יותר מבחינה כספית מהמרובעים למיניהם...

ההחלטה אם לבחור במעבד כפול, משולש או מרובע תלויה בשימושים ובסכום שאתה מעוניין להשקיע.

למשחקים ושימוש ביתי רגיל (אינטרנט, סרטים וכו') אפשר ומספיק לבחור בכפול ליבות (לדוגמה E5200 ו E8400 הם המומלצים ביותר היום).

לשימוש "כבד" יותר בתוכנות היודעות לנצל ריבוי ליבות (כולל משחקים, אך לא מחייב), עדיף לבחור במרובע...

להבנה נוספת - אתה יכול לפנות לויקיפדיה ולקרוא שם על היסטוריית המעבדים + לפנות לאתרי ביקורות ולראות מבחני השוואות בין מעבדים שונים... tom's hardware או אחרים...

נק' אחרונה למחשבה, המעבד אומנם חשוב אבל הוא לא המרכיב היחיד במחשב. יש גם את לוח האם, כרטיס המסך, ספק הכח (שחשוב מאוד) ועוד...

מקווה שעוזר...

פורסם

מה השימושים והתקציב שלך ללוח ולמחשב?

שנה את הכותרת לאינפורמטיבית יותר שיוכלו לעזור לך.

פורסם

ההצעה שלי לך היא לבקש המלצה בפורום מפרטי מחשב. רצוי שתציין מה השימושים שלך למחשב, מה התקציב שלך, חנויות מועדפות שבהן תרצה לקנות. תוכל לקבל המלצות ואיתן ללכת לחנות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים