עבור לתוכן

דחוף דחוף דחוף!!! עזרה בשחזור הארד דיסק חיצוני

Featured Replies

פורסם

שלום כולם,

ניסיתי לאתר את הבעיה בכל דרך שווינדווס מציע והגעתי למבוי סתום מי שבאמת מבין אני חייב עזרה.

אני צלם במקצועי ומגבה את כל החומר להארד דיסקים חיצוניים של Western Digital

ההארד דיסק האחרון שרכשתי היה בנפח 1 טרה בייט ומכיל כ200 ג'יגה שהספקתי לגבות לפני מספר שבועות, באמצע העברה של קבצים מההארד דיסק הפנימי של המחשב אל ההארד דיסק החיצוני שמתי לב שההעברה נתקעה (ההודעה של "מעתיק קבצים" נראתה אך הזמן לא השתנה במשך דקות רבות לכן לחצתי ביטול וכשזה לא הגיב ניתקתי את ההארד דיסק מהUSB).

כאשר חיברתי אותו מחדש לא הופיע הסמל של החברה בצמוד לאות המייצגת של הכונן כרגיל, וכן לא עלתה האופציה האוטומטית של ווינדווס לפתוח את הכונן בתיקיה במדיה פלייר וכדומה- גם, לא כרגיל. פתחתי את הכונן ידנית ושמתי לב שהכונן התמלא לגמרי בקבצים ותיקיות בג'יבריש שלא היו לפני כן, כאשר התיקיות כולן ללא יוצא מן הכלל וכולל התיקיות השייכות לי ריקות לגמרי מתוכן וכן לא ניתנות לפתיחה ואף עולה הודעה כי התיקיה פגומה ואינה ניתנת לפתיחה, הקבצים שהתווספו לכונן לעומת זאת הם ללא סימול תוכנה ושוקלים כל אחד בין ג'יגה לשניים.

בבקשה עיזרו לי קיימים שם חומרים בעלי ערך רב אשר אסור לי לאבד. בתודה מראש.

[attachment deleted by admin]

פורסם

בתור התחלה כלל ראשון ומאוד חשוב

לא מנתקים USB בזמן העברת מידע לא משנה מה שכן העברה עשוייה להראות תקועה אבל בפועל ברקע היא עדיין מתרחשת

בייחוד בהעברה של עשרות ומאות ג'יגת כמו שאתה מציין פה.... ומעבר לנזק למידע כאמור,יכול להיווצר גם נזק לכונן.

מה שאתה יכול לעשות בשלב זה :

א. להריץ Windows Data Lifeguard Diagnostics - כלי בדיקה לתקינות הכונן ( החיצוני).

תמצא את הכונן שלך ברשימה בלינק..

http://support.wdc.com/product/download.asp?level1=1〈=en

ובעמוד של הכונן תוריד את ה Windows Data Lifeguard Diagnostics ,תתקין/תריץ אותו ותבצע QUICK TEST

אם הQUICK TEST יצא תקין ... משמע הכונן תקין...אם לא הוא יבקש שתריץ EXTEND TEST פה זה יקח לו כמה שעות

שבסופן או שהוא יגיד לך הכל סבבה...או שהוא יגיד לך יש בעיה בכונן + קוד שגיאה. במידה והכונן אכן תקין כלומר רק המידע נפגע בגלל הניתוק.

ב. היות והמידע הוא זה שלשמו פתחת את האשכול והיות ואתה לא יודע באיזה שלב הוא היה בהעברה (כלומר כמה מהמידע עבר וכמה עדיין לא)

קיים סיכוי סביר שהמידע שלא הועבר עדיין קיים בכונן שלך - זה שהעברת ממנו..

אז תבדוק בתיקיות... אם הוא לא שם ..אני הייתי מציע לך להשתמש בתוכנה בשם RESTORE2000 PRO ..אמנם היא בתשלום

אבל יש באתר שלה להורדה גרסת DEMO שאומנם לא תאפשר לך לשחזר קבצים שהגודל עולהעל 128KB אבל

היא כן תציג לך את כל המידע שמחקת/נמחק לאחרונה וטרם נכתב עליו מידע חדש - משמע כל המידע שאפשר לשחזר.

שים לב היות והמידע הזה נמצא באזור בארדיסק שמוגדר כ"מחוק" אז אני מציע לך לא להתקין על הכונן שממנו העברת את המידע

וגם לא על הכונן השני (ובכלל לא לכתוב עליהם שום דבר חדש...שכן התקנה/ כתיבה מכל סוג שהוא על אחד מהם עשויה להכתב על האזור שממנו אתה רוצה לשחזר את המידע...)לכן עדיף שתעשה את ההתקנה על כונן שלישי (אם יש בנמצא).

אחרי שאתה מתקין את התוכנה ומריץ סריקה שלה על שני הכוננים תהיה לך אינדיקציה טובה יותר לגבי הסיכוי להציל את המידע שלך בדרכים "פשוטות"

לינק לאתר התוכנה:

http://www.restorer2000.com/

לצערי אין לי אלטרנטיבה חינמית לתוכנה הזו .. היא הכי יעילה/פשוטה לתפעול שמצאתי ואני משתמש בה כבר כמה שנים והיא עושה עבודה מעולה...

אם כי המצב שלך הוא קצת אזור אפור שכן לא מחקת פשוטו כמשמעו...אבל עדיין אני חושב שיש סיכוי טוב שהיא תמצא לך את המידע האבוד

ג. האופציה הכי פחות רצויה והכי יקרה זה פנייה לחברה המתמחה בשיחזור מידע . (מקווה שלא יהיה בזה צורך)

ד. מגיגול שבצעתי זה עתה מצאתי דף שלם שמציע ועוסק בבעיות שונות ומגוונות של מידע מקולקל וכו' ..יש שם גם כמה תוכנות חינמיות וכלים לתיקון שלל מצבים..

הנה לינק:

http://kadaitcha.cx/corruption.html#Free

(אם אני אמצא שם משהו שיראה לי אני אעדכן..אבל אתה יכול לבדוק בעצמך כל עוד אתה שומר על מה שאמרתי לגבי כתיבה על הכוננים)

- מצאתי לך דף נוסף שעוסק בפירוק המעטפת של הMYBOOK וחיבור הכונן פנימית למחשב.. בטוקבקים שם יש הרבה מידע שעשוי להיות רלוונטי גם לך...

http://www.ransackery.com/western-digital-mybook-open-case-recover-data.htm

הדבר הכי חשוב הוא שהמידע שלך שם איפשהו ... בין אם בקבצים המגוברשים (מקולקלים) או בין אם באזור "מחוק"/פנוי בארדיסק

אז יש סיבה לאופטימיות..

פורסם
  • מחבר

אוקיי אנסה את כל האפשרויות שהצעת בתקווה שאחת מהן תציל את המידע..

בכל מקרה תודה רבה על ההשקעה והעזרה

פורסם

רק זכור, ככל שתשחק יותר עם המידע שעל הHDD, הסיויים להציל את המידע יורדים. וזה עשוי לייקר את השחזור במידה ותלך לחברה מקצועית.

אני הייתי מתחילה בקבלת הצעת מחיר לשחזור מחברה מקצועית

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים